ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informatika, základní pojmy
Advertisements

 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
Software – aplikace, programy
Software Dělení programů.
Systémový software Aplikační software
Ing. Bohuslava Vitekerová
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
programové vybavení počítače
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
SOFTWARE.
Jak vytvořit prezentaci
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software Aplikační programy.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Základní pojmy Grafiky
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů v počítači. Software = programové vybavení Je to sada všech počítačových programů.
Programové vybavení počítače
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Počítačová grafika - teorie Autor:
Opakování hardware a software.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
MS OFFICE - WORD TEXTOVÉ EDITORY Ing. Petr Hanáček
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Programové vybavení počítačů Ludvík Friebel Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Referát č.8 Daniela Venusová.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.3 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor - odstavec Typ: DUM - kombinovaný.
Open Office Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf16 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být použit.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika Picture Manager – spuštění programu VY_32_INOVACE_06.
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Jiří Simmer Pedagogická Fakulta, ZČU
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika Malování – spuštění programu VY_32_INOVACE_01 Sada 17.
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_45_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Programové.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_09_Vstupní_periférie TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Informatika – Kancelářský balíček Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření Prosinec 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Pojmy a názvy 1 Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
SOFTWARE II Aplikační software.
Informatika – Textový procesor Word 2010
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
VY_32_INOVACE_09_ICT_538_Jnc
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ DATUM TVORBY:

ANOTACE Tento materiál slouží k vysvětlení pojmů týkajících se jednotlivých druhů aplikačního softwaru a je připraven pro předmět Informační a komunikační technologie v 1. ročníku čtyřletého gymnázia. První část této prezentace se věnuje teorii a je doplňována výkladem učitele. Další část prezentace se věnuje procvičování nových pojmů s využitím kvízu, kde si žáci volí otázku pomocí el. pera a mohou stejným způsobem provézt kontrolu správné odpovědi. V poslední části prezentace je zadán studentům domácí úkol, na který odpovídají prostřednictvím iTŘÍDY (on-line prostředí). Materiál je určen k interaktivní výuce.

Aplikační software umožňuje uživateli vykonávat nějakou užitečnou činnost procvičován í

Textové programy Textové procesory o programy sloužící ke kompletní práci s textem (změna barvy atp.) Microsoft Word OpenOffice.org Writer Textové editory o programy sloužící pouze k editaci prostého textu Poznámkový blok PSPad DTP o programy pro předtiskovou přípravu QuarkXpress Adobe InDegsn Corel Ventura

Tabulkové kalkulátory (procesory) Je to program, který nám umožní vkládat do tabulky různá data a dále s nimi pracovat, provádět výpočty, vytvářet grafy. Microsoft Excel OpenOffice.org Calc procvičován í

Prezentační programy program umožňující sdělování informací textovými a vizuálními prostředky Využívá sled snímků (slidů) Microsoft PowerPoint OpenOffice.org Impress

program sloužící k vytváření databází a práci s nimi (vytváří a upravuje tabulky, formuláře, dotazy a sestavy) Databáze - kartotéka, evidence, velké množství informací Microsoft Access OpenOffice.org Base FoxPro procvičován í

Grafické programy programy určené pro pořizování nebo editaci grafiky Bitmapové (rastrové) o = kresba se skládá z pole bodů o Corel PHOTO-PAINT o Malování Vektorové (objektové) o = kresba se skládá z objektů definovaných rovnic o Corel DRAW o kreslení v MS Word GIS – grafické informační systémy

Správci souborů programy pro práci se soubory a složkami (souborové managery) Průzkumník ve Windows Finder (Mac OS X) Total Commander Krusader Norton Commander procvičován í

Multimediální přehrávače slouží k přehrávání audio a video souborů, k jejich organizaci a synchronizaci (nutné kodeky) Windows Media Player QuickTime Winamp CyberLink PowerDVD InterVideo WinDVD VLC

Hry slouží k zábavě, uvolnění a relaxaci Adventura Akční počítačová hra Arkáda Strategie Simulátor RPG Online hry

Procvičení ? ? ? ?

DC Prostřednictvím iTřídy odpovězte na otázku: Jaký aplikační software používáte na svém počítači

CITACE 1.ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika. Brno: Computer Press, a. s., 2010, ISBN Archiv autora