Trendy v činnosti veřejných knihovnických a informačních služeb veřejných knihoven – on-line nabídka služeb Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde najdete informace o volných pracovních místech?
Advertisements

Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
E-knihy E-čtečky Zkušenosti NTK Jana Římanová, Národní technická knihovna,
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
S námi máte informační předstih!
Zuzana Hájková Půjčování e-knih v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích.
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Informace, komunikace… = spokojený uživatel 7. října 2014 Národní technická knihovna.
Zuzana Hájková Půjčování e-knih v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích.
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
Půjčování čteček jako standardní služba vysokoškolské knihovny? Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT E-knihy, e-čtečky, e- vydavatelství ve vysokoškolském.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
Ekonomické přežití nových médií Ekonomický a politický kontext fungování médií ve světě a v ČR Tomáš Prouza, Peníze.CZ.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Vyhodnocení ankety „Kde a jak hledáte odborné informace?“
Marek Šimeček Lukáš Zachoval Tomáš Kozák Marek Šimeček Lukáš Zachoval Tomáš Kozák PEF Mendelu – Management – ZS 2012.
, ISSS, Hradec Králové Právo na informace a autorská práva – hledání rovnováhy Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
ManagerWeb.cz » 1 Právní rádce - leader na trhu právních informací Právní rádce je měsíčník informující o nových právních úpravách, poskytuje výklady a.
Shrnutí poznatků ze semináře o půjčování audiovizuálních děl v knihovnách v České republice V Praze 23. března 2007 Aleš Danielis a Ondřej Materna Přílohou.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec.
Čtenářství e-knihy. E-knihy Elektronická forma monografické publikace (včetně děl pokračujících v několika dílech) ORAVOVÁ, Monika a Gabriela FILIPIOVÁ.
Webové stránky v roce 2010 Region Pověřená knihovna Profesionální knihovny Neprofesionální knihovny Blansko 1 (1) 6 (6) 17 (49) Boskovice 1 (1) 4 (4) 21.
Začínáme s e-knihami Mgr. Jaroslav Čech Městská knihovna Břeclav.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Přihlášení do EBSCONETU. Novinky Služba zákazníkům.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Regionální funkce v Jihomoravském kraji 2005 – 2015 Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
1 Martin Vojnar Bibliografie jako nezbytná součást jednotného vyhledávaní SNK v Martine, 7. listopadu 2011.
Na dětské veletrhy s ODMAMINKY.CZ…. Podzimní dětské veletrhy 2015: 8. – 11. října PRAHA Letňany 8. – 11. října PRAHA Letňany 13. – 15. listopadu PRAHA.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
Prezentace časopisu Vydavatel: ECONOMIA a.s. – leader na trhu ekonomických a odborných periodik v ČR.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Typy připojení k internetu
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Aplikace nových forem marketingu
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Procházka po knihovnách
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Účastníkům konference ČES v Kroměříži předkládá PhDr. Pavla Dvořáková
Transkript prezentace:

Trendy v činnosti veřejných knihovnických a informačních služeb veřejných knihoven – on-line nabídka služeb Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje

Den pro dětskou knihu 2015 – Den dětské audioknihy „Ne náhodou se v letošním titulku objevuje označení (audio)knihy, neboť letošní ročník je zaměřen nejen na knihy tištěné, ale také na audioknihy, které získávají stále větší oblibu u svých posluchačů….“ Počty audioknih ve výměnných fondech pověřených knihoven JmK: Blansko: 56 (28 titulů, 30 exemplářů půjčeno) Brno-město: Brno-venkov: 22 titulů (mnoho exemplářů) Břeclav: 0 Hodonín: 0 Vyškov: 10 Znojmo: 10 „...ano je to tak. Moc je nenakupujeme. Není o ně zájem.”

Audioteka.cz – audioknihy ke stažení Nabízí audioknihy ke stažení do chytrých mobilních telefonů a počítačů. Je jedinou specializovanou službou svého druhu v České republice. Audiotéka vznikla v říjnu 2011 a od té doby má ve své nabídce přes 2300 titulů mluveného slova. V rámci Audiotéky si uživatel na stránkách buduje vlastní sbírku audioknih tzv. Poličku, ke které může přistupovat jak z mobilního telefonu, tak tabletu nebo počítače. Audiotéka získala na Světě knihy Zvláštní cenu AVA v rámci vyhlášení Audioknihy roku za propagaci a práci ohledně audioknih a audiotrhu vůbec.

Naposlech.cz Naposlech.cz je webový magazín o audioknihách a dění kolem nich. Přináší informace o chystaných, nových i starších titulech, jejich recenze, rozhovory s tvůrci, tematické články a další rubriky. Jeho součástí je postupně doplňovaný katalog soustřeďující informace o audioknižních titulech a jejich tvůrcích s možností pokročilého vyhledávání. AKTUALITY: Naposlech.cz připravuje každý týden soutěže o audioknihy: Audioknižní průvodce naposlech.cz pokračuje v aktivitách publicistické části projektu audiokniharoku.cz a webu audioknihy.net, tedy především v popularizaci audioknih „Máte zájem o novinky ze světa audioknih? Odebírejte náš zpravodaj!“

Audiolibrix.com Digitální předplatné audioknih Audioknižní bestsellery k okamžitému stažení za 199 Kč první audiokniha jen za 49 Kč Audiolibrix.cz provozuje prodej českých a slovenských audioknih od roku Prodej má probíhat na bázi kreditů (jeden kredit představuje 199 Kč), čtenáři mohou využívat slev, pokud se stanou členy klubu Audiolibrix a mohou využívat cenové balíčky.

TYMPANUM audioknihy „Tympanum - tak se jmenuje vydavatelství audioknih, které vzniklo v Praze Jde o projekt, který v Čechách zatím nemá obdoby. Vydavatelství vstoupilo na trh třemi tituly, a to ve formátu MP3: jde o Pole a palisádu Miloše Urbana, Dámu s kaméliemi Alexandra Dumase mladšího a Alenku v kraji divů Lewise Carrolla.“ audioknih.html HESLO: ČTĚTE UŠIMA oknihy-nejen-od-tympana-do- kazde-rodiny-i-knihovny Některé audioknihy jsou opatřeny popisem v Braillově písmu, a to jak na obalu, tak na samotných CD se vydavatelství Tympanum stalo zakládajícím členem Asociace vydavatelů audioknih (AVA).

Ohlasy Český trh audioknih je zatím málo rozvinutý. V zahraničí se audioknihy stávají velkým fenoménem, v Česku tomu zatím tak není. Digitální distribuce roste a posiluje a je v ní budoucnost, přestože situace za oceánem, kde už 60 % prodejů probíhá přes download, je nesrovnatelná s tuzeským trhem. Odhaduje se, že podíl audioknih na českém trhu představuje 3-5 % z celkových prodejů. Např. v USA se podíl prodaných audioknih blíží k 20 %. Zdroj: audiolibrix-zavadi-predplatne-audioknih/#.Vl9tx2MQVjohttp:// audiolibrix-zavadi-predplatne-audioknih/#.Vl9tx2MQVjo

E-knihy v českých knihovnách Takřka 100 knihoven v knihovni siti Ceske republiky jiz nabizi pujcovani e-knih. Prehled knihoven je udrzovany na strankach E-KNIHY PRO KNIHOVNY ng-cz (KJM, Břeclav, Hodonín – Zvuková knihovna, Audioknihy pro všechny) Konference Eknihy Konference je určena všem, které zajímají informace týkající se problematiky elektronických knih, čteček a souvisejících témat. Přihlášení: