Začátek Druhé světové války. Fašistická osa Po Mnichovské dohodě bylo jasné, že svět se Hitlera bojí a ustupuje mu Vznikla osa : BERLÍN – ŘÍM – TOKIO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Made by : Adriška, Hanča, Bohy, Čepy , Luky-in
Advertisements

Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivityINOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT.
Evropské vlajky 5. ročník
Na cestě k nové válce.
příprava na 2. světovou válku
Válka Autor: Boris Zagora Prezentace: 2.světová válka Datum:
Název materiálu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
9. ročník Novověk, moderní dějiny
Druhá světová válka I Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
jméno autora  Mgr. Štěpánka Kočová název projektu
9. ročník Novověk, moderní dějiny
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Válka se Sovětským svazem
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Člověk a společnost Dějepis Světové války Evropané ve vojenských uniformách VY_32_INOVACE_19 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VMzáří 2011 Ročník použití VM9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VMOpakovací test VY_32_INOVACE_16_ČSR,
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
Válka V Tichomoří a důsledky 2. sv. války
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (II. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Členské státy a jejich hlavní města
Počátky fašismu v ČSR.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
FORMOVÁNÍ PROTIHITLEROVSKÉ KOALICE 1941
EVROPSKÁ UNIE.
Nejdůležitější letopočty dějepisu 9.ročníku
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA ( – )‏
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135
EVROPA VE 30. LETECH (I.) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Druhá světová válka (I. část)
Ekonomika pivovarského průmyslu
Na cestě k nové válce.
Napadení Sovětského svazu. Balkánské tažení Po neúspěšném dobytí VB se Hitler obrátil na Balkánský poloostrov V dubnu 1941byla dobita Jugoslávie a později.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Jitka Hajná Název: VY_32_INOVACE_19_D_2. světová válka Téma:
Druhá světová válka. 1.Kdo je na obrázku? 2.Jaké spojenectví karikatura vyjadřuje? 3.Co jednotlivé státy získaly?
Svět po 2. světové válce. Mír Válka v Evropě skončila Německo bylo rozděleno na 4 okupační pásma, která si rozdělili vítězové (VB, Francie,
II.světová válka - úvod Název sady materiálů: Dějepis pro 9. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_9_2820_II_světová_válka_úvod Autor: Mgr. Kočíř Petr.
ŠKOLA:Základní škola a Mateřská škola Nemilany VYUČUJÍCÍ:Mgr. Iveta Šlahařová TÉMATICKÁ OBLAST:Moderní doba PŘEDMĚT:DROČNÍK:9. NÁZEV MATERIÁLU:II. světová.
Západní tažení – bitva o Anglii. Útok proti Skandinávii Začátkem roku 1940 Německo zaútočilo proti Dánsku a Norsku Slabé Dánsko nekladlo větší odpor a.
Pakt SSSR – Německo – SSSR a Německo uzavřely smlouvu o neútočení na deset let pakt Ribbentrop–Molotov tajná doložka o rozdělení sfér vlivu.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ D.9.A.15_pocatek_druhe_svetove_valky Ročník:
Příprava Mnichova, mnichovská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost.
Politika a společnost „První republiky“. Armáda Byla rychle vytvořena zejména z bývalých legií V roce 1919 musela vytlačit maďarské vojsko, které obsadilo.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_231_PŘÍČINY 2. SVĚTOVÉ VÁLKY Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
světová válka.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_15_20
Na cestě k nové válce.
Státní zřízení ve světě
VY_32_INOVACE_08_Nebezpečí nového válečného konfliktu
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
2. světová válka Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_15_Česká historie.
Vypuknutí druhé světové války
Zánik první republiky.
DĚJEPIS II. Světová válka
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Poválečné uspořádání uč
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
VY_32_INOVACE_120 DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA. VY_32_INOVACE_120 DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Anotace Žák se seznámí s problematikou vzniku, historií a fungováním Severoatlantické aliance a jejím významem pro obranyschopnost České republiky Autor.
Transkript prezentace:

Začátek Druhé světové války

Fašistická osa Po Mnichovské dohodě bylo jasné, že svět se Hitlera bojí a ustupuje mu Vznikla osa : BERLÍN – ŘÍM – TOKIO Zástupci těchto fašistických mocností se rozhodli spolupracovat v dobývání světa Německo Itálie Japonsko Rumunsko Chorvatsko Slovensko Maďarsko Bulharsko

Německo-Sovětský pakt Dne 23. srpna 1939 se Němci a Sověti dohodli, že na sebe nebudou navzájem útočit Tato smlouva se nazývá pakt MOLOTOV – RIBBENTROP (ministři zahraničí obou zemí) Podle této dohody si také obě země tajně rozdělí Polsko a SSSR si obsadí Pobaltské státy

Napadení Polska Němci, kterým odpadl silný soupeř (SSSR), zaútočili 1.září 1939 brzy ráno na Polsko Šlo o vyprovokovaný incident, kterým začala Druhá světová válka Němci bez většího odporu postoupili k Varšavě Z druhé strany, 17.9.,vstoupili do Polska Sověti Židé začali být soustřeďováni do Ghett 3.září vyhlásili VB a Francie válku Německu

Sovětská expanze V červnu 1940 byla Litva, Lotyšsko a Estonsko násilně připojeny k SSSR Sověti také napadli Finsko, které však kladlo velký odpor a tak byla obsazena pouze jeho malá část (Karélie)

Použité odkazy a literatura molotov%E2%80%93ribbentrop-pact-anniversary/ molotov%E2%80%93ribbentrop-pact-anniversary/ htm htm J. Kuklík, J.Kocian, Dějepis pro 9. ročník ZŠ, SPN Všechna data stažena ke dni Vypracoval: Mgr. Jakub Hradil