© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Finanční možností svépomocných skupin
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Společenská odpovědnost organizací
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
EFEKTIVITA VEŘ. PROSTŘ. SPOKOJENOST OBYVATEL SYSTÉM VZÁJEMNĚ PROPOJENÝCH INFORMACÍ SUR ČR, strategie minist. KVALITA VEŘ.SPRÁVY Regiony KVALITA ŽIVOTA.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
BOLATICE DOBRÁ PRAXE Zlepšení kvality projektu MA21 v obci Bolatice Tato akce je pořádána v rámci projektu Zlepšení kvality projektu MA21 v.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Zdravé město V S E T Í N Fórum, 26. března Jak vidí lidé místní situaci? Nejdůležitější zlepšení = "10P" ? ZDRAVÍ KVALITA ŽIVOTA UDRŽITELNÝ ROZVOJ..
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Desatero problémů – „10P“
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Národní síť Zdravých měst ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
SmoČR a senioři v obcích
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015

. Projekt Zdravé město. místní Agenda 21 2 OSN Založeno 1994

Zdravé město, obec, region Zdravé město, obec, region MEZINÁRODNÍ PROGRAM Hlavní cíl: PODPORA ZDRAVÍ a KVALITY ŽIVOTA OBYVATEL

Místní Agenda 21 Místní Agenda 21 METODA ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VEŘEJNÉ SPRÁVY Hlavní cíl: UDRŽITELNÝ ROZVOJ V ÚZEMÍ

Národní síť Zdravých měst, obcí a regionů Národní síť Zdravých měst, obcí a regionů SÍŤOVÁ SPOLUPRÁCE K PŘENOSU DOBRÉ PRAXE

Zdravá města, obce, regiony v ČR členů NSZM (města, kraje, mikroreg., MAS, obce) – 57% obyvatel ČR

MEZINÁRODNÍ: Světová zdravotní organizace [WHO–OSN] Energy-Cities evropská asociace měst ICLEI globální asociace měst ČESKÁ REPUBLIKA: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ministerstvo životního prostředí ČR Ministerstvo zdravotnictví ČR Český statistický úřad (ČSÚ) Státní zdravotní ústav (SZÚ) Univerzita Karlova Svaz měst a obcí ČR.. a mnoho dalších institucí Oficiální partneři NSZM ČR

OSN-WHO: Mezinárodní akreditace NSZM Projekt Zdravé město VI. fáze v Evropě / re-akreditace NSZM ČR /

TÉMATA UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 1. Správa věcí veřejných a územní rozvoj 2. Životní prostředí 3. Udržitelná spotřeba a výroba 4. Doprava a mobilita 5. Zdraví obyvatel 6. Místní ekonomika a podnikání 7. Vzdělávání a výchova 8. Kultura a místní tradice 9. Sociální prostředí 10. Globální odpovědnost Hodnocení Zdravých měst, obcí a regionů

KATEGORIE D. Identifikace a náprava nesouladu: Organizační nastavení pro zajištění zvyšování kvality veřejné spr. KATEGORIE B. Identifikace a náprava nesouladu: Strategické řízení k udržitelnému rozvoji / zdraví KATEGORIE A. Identifikace a náprava nesouladu: Místní stav a trendy udržitelného rozvoje / zdraví KATEGORIE C. Identifikace a náprava nesouladu: Komunikace s veřejností k udržitelnému rozvoji / zdraví „UDRŽITELNÉ ZDRAVÉ MĚSTO“ Místo pro zdravý a spokojený život obyvatel = zajištění stabilních podmínek kvality života a zdraví v dlouhodobém horizontu

prosinec 2014, Praha Celostátní prezentace nejlepších „udržitelných“ měst, obcí a regionů členové Národní sítě Zdravých měst ČR

Odběr zpráv em (dle témat)

[ více než 1500 inspirací z ČR i zahraničí, týdně nové ] Příklady na webu a také em

[ podle knihy WHO, praktické ukázky z Česka ]

Dobrovolnictví: metodika a příklady

říjen 2014, Praha Cena Makropulos za péči o seniory Město Prachatice &type=1&pnref=story

[ celostátní přehled termínů setkání s veřejností ] Fórum Zdravého města  ročně proběhne 40 akcí 3500 účastníků Zapojení veřejnosti do plánování - formulace možností zlepšení

Obec / Kraj Zastupitelstvo Rada Úřad Zájemci ze specializovaných témat (např. dobrovolnictví, fair-trade, ap.) Komise Zdravého města Pracovní skupiny při komisi Koordinátor Zdravého města Zapojení odborných partnerů - místní systém ve Zdravém městě

Národní síť Zdravých měst ČR E: M: W: Děkuji za pozornost. KONTAKT