NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Hlavní město České republiky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
zpracovaný v rámci projektu
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Památky Prahy a královská cesta - test
Praha.
Praha Andy Poláková.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_NJ Ročník: IV. Vzdělávací oblast: jazykové vzdělávání a komunikace.
jak ji nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. David Adámek Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_38_Prvouka_Praha Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Metodický list / anotace:
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
VY_52_INOVACE_10_02_hlavní město Praha
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Stredná odborná škola podnikania študenti III
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Autor: Andrea Kolářová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět PRO ROČNÍK: 4. a 5. NÁZEV MATERIÁLU: Památky UNESCO - Praha ČÍSLO MATERIÁLU: 2 JMÉNO AUTORA: Mgr. Marta Suchomelová Metodický list / anotace: -Prezentace se může použít ve 4. a 5. ročníku k bližšímu seznámení s jednotlivými památkami, které jsou zapsané do seznamu UNESCO. -Žáci si zapisují důležité informace a mohou přidat další vlastní poznatky. Ti žáci, kteří některou zobrazenou část Prahy navštívili, mohou spolužákům o svých zážitcích vypravovat. Na závěr prezentace je uveden krátký test, ve kterém si žáci mohou prověřit své vědomosti. -Prezentaci lze využít i při probírání učiva o hlavním městě České republiky v prvouce 3.ročníku nebo při opakování učiva o památkách UNESCO.

PAMÁTKY UNESCO PRAHA

historické centrum Prahy bylo zapsáno do seznamu UNESCO v roce 1992Prahy do historického centra patří Pražský hrad, Hradčany, Malá Strana, Staré Město s Josefovem (část bývalého Židovského Města), Nové Město a Vyšehrad v historickém centru se nachází 1322 památkových objektů historické centrum Prahy bylo zapsáno do seznamu UNESCO v roce 1992Prahy do historického centra patří Pražský hrad, Hradčany, Malá Strana, Staré Město s Josefovem (část bývalého Židovského Města), Nové Město a Vyšehrad v historickém centru se nachází 1322 památkových objektů

nejznámější památky: Pražský hrad – největší hradní komplex, součástí je např. katedrála sv. Víta, Zlatá ulička, bazilika sv. Jiří a věž Daliborka Karlův most – spojuje Staré Město s Malou Stranou Staroměstské náměstí – Staroměstská radnice s orlojem, Týnský chrám, pomník Mistra J.Husa Vyšehrad – bazilika sv. Petra a Pavla, rotunda sv. Martina nejznámější památky: Pražský hrad – největší hradní komplex, součástí je např. katedrála sv. Víta, Zlatá ulička, bazilika sv. Jiří a věž Daliborka Karlův most – spojuje Staré Město s Malou Stranou Staroměstské náměstí – Staroměstská radnice s orlojem, Týnský chrám, pomník Mistra J.Husa Vyšehrad – bazilika sv. Petra a Pavla, rotunda sv. Martina

PRAŽSKÝ HRAD

BAZILIKA SV. JIŘÍ

PRAŽSKÝ HRAD CHRÁM SV. VÍTA

PRAŽSKÝ HRAD ZLATÁ ULIČKA

STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ

STAROMĚSTSKÁ RADNICE ORLOJ

KARLŮV MOST

NOVÉ MĚSTO NÁRODNÍ DIVADLO

VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ SOCHA SV. VÁCLAVA, NÁRODNÍ MUZEUM

VYŠEHRAD ROTUNDA SV. MARTINA

VYŠEHRAD CHRÁM SV. PETRA A PAVLA

OPAKOVÁNÍ 1) Které části Prahy patří do historického centra? Hradčany, Malá Strana, Staré Město, Nové Město, Vyšehrad 2) Kde můžete vidět Zlatou uličku? na Pražském hradě 3) Co si můžete prohlédnout na Staroměstském náměstí? Staroměstskou radnici s orlojem, pomník Mistra Jana Husa, Týnský chrám 4) Které části Prahy spojuje Karlův most? Staré Město a Malou Stranu 5) Kde stojí nejznámější socha sv. Václava? na Václavském náměstí 6) Ve které části Prahy můžete najít Národní divadlo? Nové Město 1) Které části Prahy patří do historického centra? Hradčany, Malá Strana, Staré Město, Nové Město, Vyšehrad 2) Kde můžete vidět Zlatou uličku? na Pražském hradě 3) Co si můžete prohlédnout na Staroměstském náměstí? Staroměstskou radnici s orlojem, pomník Mistra Jana Husa, Týnský chrám 4) Které části Prahy spojuje Karlův most? Staré Město a Malou Stranu 5) Kde stojí nejznámější socha sv. Václava? na Václavském náměstí 6) Ve které části Prahy můžete najít Národní divadlo? Nové Město

Použité zdroje BEKÁRKOVÁ, Anna. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < PRAZAK. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < ESTEC. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < MAROS. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < ESTEC. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < JKLAMO. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < ESTEC. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < PADDY. wikipedia [online], [cit ]. Dostupný na WWW: < PRAEFCKE, Andreas. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < KARELJ. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < LUDEK. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < BLAŽKOVÁ, Milena. 11 pokladů Čech a Moravy. 1.vyd. Praha: Albatros, ISBN s. 163 – 244.