Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. – 20. 3. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
PRAHA-hlavní město ČR.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Praha.
Školní výlet – Praha 2013/14.
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
hlavní město České republiky
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Comenius Portugalsko červen Neděle Příjezd do Aveira Ubytování v rodinách Individuální program.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Praha Andy Poláková.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_257_Praha 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Město Brno.
V L T A V A Vltava je nejdelší českou řekou (je dlouhá 433 km) a zároveň patří k významným symbolům naší národnosti. Vyjadřuje to množství uměleckých děl.
30.8. – Nepomucká červená klubová trička byla také přitom.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
Lukáš jaroš a petr halačka
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
PRAHA – MATKA MĚST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_29_Praha ZŠ praktická,
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_14 AutorMgr.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
PRAHA. (město s královskou historií) САНКТ-ПЕТЕРБУРГ
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Škola v přírodě v Lučkovicích
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Stredná odborná škola podnikania študenti III
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
PRAHA.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Transkript prezentace:

Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –

V neděli jsme vyrazili směr Praha, hotel Pramen

Pondělí, dopoledne: Navštívili jsme Dopravní podnik hlavního města Prahy, kde jsme se dozvěděli mnoho vyčerpávajících informací o jeho fungování, vozovém parku, zaměstnancích a dalších věcech.

Pondělí, odpoledne: Podívali jsme se do muzea MHD a poté jsme absolvovali okružní vyjížďku historickou tramvají.

Pondělí, večer: Prošli jsme se po Malé Straně, Karlově mostě a prohlédli si Pražský hrad, to vše v doprovodu průvodce se zajímavým výkladem o těchto památkách.

Úterý, dopoledne: Prohlédli jsme si výstavu Brána do vesmíru na Výstavišti v Holešovicích, kde jsme mohli vidět makety kosmických lodí ve skutečné velikosti, originální skafandry nebo vyzkoušet výcvik kosmonautů.

Úterý, odpoledne: Absolvovali jsme velmi zajímavou exkurzi na Letišti Václava Havla v Ruzyni.

Středa, dopoledne: Navštívili jsme Technické muzeum, ve kterém jsme mimo jiné za doprovodu odborného lektora sfárali do uhelného a rudného dolu.

Středa, odpoledne: Podívali jsme se do Muzea pražského vodárenství a vodárny v Podolí, kde jsme se seznámili s úpravou surové říční vody napříč stoletími a naskytl se nám úchvatný panoramatický pohled na Prahu z vodárenské věže.

Středa, večer: S průvodkyní jsme se prošli za strašidly Starého Města. Seznámili jsme se s nejzajímavějšími pražskými legendami, strašidelnými pověstmi a tajuplnými historkami.

Čtvrtek, dopoledne: Nechali jsme se vyvézt do observatoře Žižkovského vysílače – nejvyšší pražské stavby. Dále jsme se dozvěděli něco o historii věže, která jako jediná nabízí 360° pohled na metropoli.

Čtvrtek, odpoledne: Vyjeli jsme lanovkou na Petřín, vystoupali jsme na Petřínskou rozhlednu a navštívili jsme zrcadlové bludiště.

Čtvrtek, večer: Prostřednictvím digitálního systému jsme se seznámili s nejznámějšími souhvězdími severní i jižní polokoule, zaletěli jsme do hlubin vesmíru a obdivovali krásu vzdálených galaxií.

Pátek, dopoledne: Navštívili jsme Národní technickou knihovnu v Dejvicích, nejmodernější knihovnické pracoviště v ČR.

Pátek, odpoledne: Při plavbě lodí po Vltavě jsme měli možnost poznat Prahu z nového úhlu a díky výkladu jsme se dozvěděli mnohé zajímavosti z historie lodní dopravy v Praze.

Pátek, večer: Závěrem týdne jsme měli možnost vidět představení černého divadla Život je fajn.