Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Austrálie původní obyvatel Sydney.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Austrálie.
Advertisements

Austrálie a Oceánie Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Geografická charakteristika
Austrálie a Oceánie orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
VY_52_INOVACE_03/2/21_ZEMĚPIS
AUSTRÁLIE Hospodářství
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
AUSTRÁLIE nejmenší kontinent (7,7 mil km2)
TICHÝ OCEÁN (PACIFIK).
Austrálie Země protinožců ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová.
USA – hospodářský obr.
Austrálie.
Austrálie.
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
AUSTRÁLIE.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Austrálie – „země protinožců.“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_INOVACE_276_Austrálie a Oceánie AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_133 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Austrálie.
Elektronická učebnice - I
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
TICHÝ OCEÁN (PACIFIK).
OCEÁNIE.
Registrační číslo projektu
Afrika – poloha, rozloha
OCEÁNIE.
AUSTRÁLIE – nejmenší kontinent (7,7 km2)
Queensland.
ZEMĚPIS Téma: Austrálie
Počítačová prezentace
Státy Oceánie.
Austrálie a Oceánie – srovnávací tabulky Antonín Věžník OPVK Inovace výuky geografických studijních oborů, CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
OCEÁNIE.  Oceánii tvoří přibližně 1500 ostrovů v …………. oceánu  Rozloha: 0,8 mil km 2  Leží v …………… a …………………… podnebném pásu s vydatnými srážkami tropickém.
Austrálie- přírodní poměry Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_22_Austrálie- přírodní poměry Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast.
Hospodářství a obyvatelstvo Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu.
FAUNA A FLÓRA AUSTRÁLIE
POVRCH AUSTRÁLIE 1 2 Doplň k číslům názvy: 1 – 5: pohoří 6 – 8: pouště 9 – 11: ostrov a poloostrovy 12: útes
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Severní Afrika.
Austrálie (Rudý kontinent)
Austrálie – stát i světadíl
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov V/2 – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VY_32_INOVACE_118 Jméno autora: Mgr.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_52_INOVACE_30_02_státy východní Evropy
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Hydrosféra záliv podmořský svět jezero
Austrálie Učivo 6. třídy Název školy
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Austrálie AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_09_Z7_Skála
Jméno autora: Mgr. Petra Musilová
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Austrálie původní obyvatel Sydney

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Přírodní poměry Austrálie Do slepé mapy zakresli pojmy: Tasmánie Yorský poloostrov Carpentarský záliv Murray Australské Alpy Darling Korálové moře Eyrovo jezero Velká útesová bariéra Velký australský záliv Arhemská země Velké předělové pohoří Gibsonova poušť Tasmanovo moře Timorské moře Nový Zéland Nová Guinea Velká písečná poušť

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Hospodářství Austrálie Těží se černé i hnědé uhlí, ropa, zemní plyn, železná ruda, barevné kovy Průmysl – energetický, petrochemie, výroba aut, letadel, textilní, potravinářství Málo orné půdy, velké dobytkářské farmy (rodinné) Pěstuje se obilí (vývoz), bavlna, luštěniny, zelenina, cukrová řepa Významný chov ovcí – produkce vlny, kůží, vývoz vlny Rybolov, těžba dřeva (vývoz) Příroda Austrálie Původní rostliny a živočichové = endemiti (vysvětli) Klokan, medvídek koala, ptakopysk, ježura, divoký pes dingo pštros emu, blahovičník

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis 1.V osmisměrce najdi 8 australských měst. Vypiš je. 2.Kterým přidělíte olympijské kruhy? 3.Vyber si město a připrav si o něm několik vět. Města Austrálie ONXARREBNACU QAFDARWINHPH JCMELBOURNEK PLXLIDFGZCRC YENABSIRBSTA WERITZUIOPHU YENDYSBNMAUM HBUELTSACWEN 1.Do sešitu si vlep obrysovou mapu Austrálie a vyznač do ní jednotlivé členské státy. Pracuj s atlasem. 2.Proč je australská vlajka velmi podobná britské?

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Oceánie Leží v Tichém oceánu, je to velké seskupení ostrovů. Dělíme ji na M…………., M………….., P…………... Najděte následující ostrovy v atlase, ukažte je na slepé mapce a zařaďte je do příslušné skupiny: Havajské ostrovy Samoa Mashallovy ostrovy Nauru Kiribati Fidži Bikiny Karolíny Cookovy ostrovy Tuvalu Šalamounovy ostrovy Vanuatu

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Zápis do sešitu Doplň text: Světadíl se nachází jen na ……… polokouli. Zhruba středem prochází obratník ………… Západní pobřeží omývá ……… oceán, východní ……… oceán, s tisíci ostrovy, které označujeme souhrnným názvem …………… Jižně od světadílu leží ostrov ………… Pro povrch Austrálie je nejvýznamnější protáhlé …………… pohoří podél východního pobřeží, které zachycuje srážky a vytváří srážkový stín. Pro Austrálii je typické nerovnoměrné rozložení srážek i řek. Největší řekou je ……… s přítokem ……… Původními obyvateli jsou ………… Dnešní obyvatelé žijí převážně ve velkých městech. Největší město je …….., důležitý přístav a středisko průmyslu, též dějiště LOH Druhým největším městem je ……… Hlavním městem státu ………… je město …………

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis ostrov = island klokan = kangaroo vlna = wool ovce = sheep Oceánie = Oceania řeka = river Austrálie = Australia křoví = bush korálový ostrov = atoll medvídek koala = australian bear

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Vyluštěte tajenku 1.město na západním pobřeží, 2.typické australské zvíře, 3.město, které pořádalo OH 1956, 4.australský ostrov, 5.australská řeka, 6.korálový ostrov. Ukažte tajenku na mapě. Co o ní víte?

Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Použité zdroje: F4F4&FORM=IQFRBA#x0y2390