INEX – Sdružení dobrovolných aktivit. Dobrovolnické příležitosti Více než 2 000 dobrovolnických projektů po světě. krátkodobé (14–21 dní) Workcampy střednědobé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Studyline s.r.o LET ZKUŠENOSTÍ  Založeno v roce 1999 => 11 LET ZKUŠENOSTÍ  5 kanceláří v ČR - Praha, Brno, Plzeň, Liberec, Olomouc.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002 Sb.. Zákon upravuje pojmy: Dobrovolník – člověk vykonávající dobrovolnou činnost, resp. práci bez nároku na finanční.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Anglie a Paříž pro základní školy
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Krátkodobé výměny – tábory nejpopulárnější forma mládežnických výměn.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Dobrovolníci v neziskovém sektoru Historické kořeny dobrovolnictví Dobrovolnictví vzájemně prospěšné Dobrovolnictví veřejně prospěšné Terminologické rozdíly:
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Kdo jsme? je největší studenty řízená organizace na světě.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
NABÍDKA ZÁJEZDŮ LÉTO 2007 vlastní spací pytel a karimatka
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Vojtěch Plíva Portsmouth
MEZINÁRODNÍ MEDIÁLNÍ DÍLNA ZACHÁZENÍ S MEDIÁLNÍM OBSAHEM A JEHO PRODUKCE Termín: Místo: djo-Jugendbildungsstatte Spuckschloss Bahratal.
Praxe v Německu – Rotenburg –
Výtvarný tábor na koních
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Odborná praxe Portsmouth
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Praxe Německo Rotenburg
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Dublin - Irsko – CZ01-KA Wasmand Basharmal Dublin - Irsko – CZ01-KA
Co je program Mládež v akci?
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
mise EGYPT KDY: – KDE: PENZION U ŠPIČÁKU
Transkript prezentace:

INEX – Sdružení dobrovolných aktivit

Dobrovolnické příležitosti Více než dobrovolnických projektů po světě. krátkodobé (14–21 dní) Workcampy střednědobé (1–3 měsíce) MTV (mid-term volunteering) GLEN (cyklus globálního rozvojového vzdělávání + stáž v zemi globálního jihu) dlouhodobé (3 měsíce a více) LTV (long-term volunteering) EVS (European voluntary service) Dobrovolnický Klub – DoK; školení; výměny mládeže

Co je a není WORKCAMP? Workcamp je: prostor pro poznávání a učení se intenzivní kulturní zážitek příležitost přispět vlastní prací veřejně prospěšnému projektu Workcamps are irreplaceable experience of meeting people and getting to know cultures from all over the world, learning new things and sharing experience with other volunteers. Alexandra, 21 let Workcamp není: levný způsob cestování prázdniny bez závazků a zodpovědnosti

Workcampy od 16 let (teen), family, senior doba trvání 2 až 3 týdny skupina dobrovolníků vedoucí ubytování a stravování zajištěno komunikačním jazykem je většinou angličtina

Co vás na projektu čeká Práce: spolupráce v mezinárodním týmu na neziskovém projektu je neplacená s různým zaměřením obvykle 6 hodin denně, 5 dní v týdnu většinou nepředpokládá zvláštní kvalifikaci nebo předchozí zkušenosti motivace, aktivní zapojení a flexibilita

Volný čas: interkulturní poznávání výlety do okolí možnost poznat nové přátele z celého světa možnost zlepšit se v angličtině k náplni přispívají všichni účastníci Co vás na projektu čeká

Náklady na účast účastnický poplatek Kč (Evropa, USA, Kanada, Japonsko, Rusko, Tchaj-wan) NEBO 2500 Kč (Střední a Jižní Amerika, Asie, Afrika), za druhý a další workcamp v daném roce Kč doprava na projekt pojištění očkování, víza kapesné případný poplatek hostující organizaci

Přihlášení seznámení se s Podmínkami účasti výběr projektů odeslání on-line přihlášky zaplacení účast. poplatku zaslání dodatečných dokumentů (souhlas zákonného zástupce, motivační dopis) splnění požadavků v popisu projektu - speciální formuláře (výpis z rejstříku trestů, medical fact sheet, reference, potvrzení o očkování)

Po přihlášení Vyřízení přihlášky trvá zpravidla 2-3 týdny o přijetí na workcamp rozhoduje hostující organizace buďte během této doby k dispozici Po přijetí obdržení infosheetu předodjezdové školení – příručka pro dobrovolníky NEBO Cyklus globálního dobrovolnictví – příručka + předodjezdové setkání zařízení si dopravy a pojištění – potvrzení Po nepřijetí nový výběr projektů z databáze popř. navrácení ÚP – bez základního administrativního poplatku 200,-Kč

Rok 2014

669 vyslaných dobrovolníků 504 žen/ 165 mužů 7-11 let……… let……… let…… let……….39

Rok 2014 „Byl to nezapomenutelný zážitek. Mám ráda tyto mezinárodnostní akce a jsem ráda, že jsem poznala nové lidi. Určitě nelituji, že jsem jela a workcampy bych doporučila i jiným lidem :)“Kristýna, 18 let, Rakousko „Moje angličtina sice není vůbec perfektní, ale na workcampu jsem se i tak domluvil a celá akce byla super. Příští rok jedu zase :). Pokud můžu doporučit, tak jeďte na delší dobu než dva týdny. To je příliš málo…“ Vojtěch, 17let, Německo „Děkuji INEX-SDA i hostitelské organizaci za možnost účastnit se tohoto projektu, díky kterému jsem mohl udělat něco prospěšného, seznámit se s novými lidmi podobného smýšlení a získat spoustu nových zážitků a zkušeností. „ Adéla, 20 let, Francie

Kontakty Eva Macková Tel: Varšavská 30, Praha 2