Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti 4. - 6. 9. 2012 PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
ŠKOLENÍ MK Ústí nad Orlicí, Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Seriály v Souborném katalogu ČR Zkušenosti Danuše Vyorálková.
Akviziční seminář Havlíčkův Brod října 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Seriály v Souborném katalogu ČR.
Školení JVK České Budějovice
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
Školení KKFB Zlín, Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Jak zahájit spolupráci se Souborným katalogem ČR ?
ŠKOLENÍ Katalogizace podle pravidel AACR2 / základy - knihy a seriály / s přihlédnutím k minimálnímu záznamu pro Souborný katalog ČR a k pravidlům pro.
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno 6-8. září 2005 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR možnosti spolupráce pro muzea.
Školení pro nové zaměstnance NK ČR Praha – Souborný katalog ČR jako informační zdroj.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Školení Plzeň – dubna 2004 Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR - jak zahájit spolupráci.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2005 Pardubice, 1. a 2. listopadu 2005 PhDr. Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Zapojení regionálních knihoven.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Školen - Zlín, Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR Danuše Vyorálková – Národní knihovna ČR.
ŠKOLENÍ SVK Plzeň Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Služby Souborného katalogu ČR.
Spolupráce se Souborným katalogem ČR Školení AACR2 –staré tisky pro účastníky SK ČR Muzeum umění Olomouc - Arcidiecézní muzeum Kroměříž června 2012.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
Spolupráce se Souborným katalogem ČR Školení pro pověřené knihovny KVK Liberec Eva Svobodová Národní knihovna ČR.
Souborný katalog ČR v sobotu večer a v neděli ráno (Úspěchy? Problémy? Otázky?) Seminář pro účastníky SK ČR Praha, Městská knihovna, PhDr.
Smlouvy; Báze ADR; On-line kurzy katalogizace Jana Militká NTM – – Katalogizace AACR2 …
SK ČR a digitalizace (se zvláštním přihlédnutím k seriálovým dokumentům) Helena Dvořáková, NK ČR Seminář účastníků Souborného.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
1 Služby Souborného katalogu ČR Školení pro knihovny Jihočeské univerzity České Budějovice Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Spolupráce se Souborným katalogem ČR Školení AACR2 pro účastníky SK ČR NTM ČR Praha – května 2011 Eva Svobodová Národní knihovna ČR.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR ŠKOLENÍ pro knihovníky v kraji Vysočina Havlíčkův Brod 18. května 2010.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
Porada profesionálních knihoven Středočeského kraje Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami Praha, Krajský úřad –
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 40. seminář knihovníků muzeí a galerií Muzeum východních Čech v Hradci Králové září 2016.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
- možnosti stahování záznamů
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami
Souborný katalog ČR v číslech (období ) Tři roky po schválení Koncepce rozvoje SK ČR do roku 2010 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna.
Souborný katalog ČR v roce 2012
Souborný katalog ČR v roce 2016
Seriály v Souborném katalogu ČR
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Souborný katalog ČR Seriály
Souborný katalog ČR v roce 2014
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Seriály v Souborném katalogu ČR
SK CASLIN - spolupráce s JVK
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Transkript prezentace:

Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká, NK ČR

Souborný katalog ČR ( je otevřen všem knihovnám České republiky (odborným i veřejným) bez ohledu na to, jaký knihovnický systém používají. Obsahuje přes 5 milionů ( ) záznamů českých i zahraničních monografií, seriálů i speciálních dokumentů. českých zahraničních monografií seriálů speciálních dokumentů Celkem do SK ČR přispívá 340 knihoven různého typu.

V adresáři knihoven a informačních institucí (báze ADR) je 132 knihoven muzeí a galerií, včetně Památníku národního písemnictví a bývalé Národní pedagogické knihovny – dnes Národní pedagogické muzeum a knihovna J.A. Komenského (dále jen „muzejní knihovny“).

Do SK ČR přispívá 42 muzejních knihoven. Z toho 29 knihoven exportuje data ze svého katalogu 11 muzejních knihoven se připisuje přes on-line formulář 1 knihovna přispívá přes centrum (Souborný katalog knihoven regionu Bruntál) 1 knihovna posílá lístky, které správce SK ČR přepisuje + 10 knihoven spolupráci testuje

Muzejní a galerijní knihovny dodaly do SK ČR celkem záznamů zůstalo ve vlastnictví některé z nich.

Další formy spolupráce muzejních knihoven a Souborného katalogu ČR: 47 muzejních knihoven využívá formulář pro on-line aktualizaci odběrů seriálů, 4 aktualizují údaje o seriálech tradičně. Z celkového počtu knihoven muzeí a galerií uvedených v adresáři je 42 připojeno k využívání služby MVS přes SK ČR.

Důvody pro spolupráci knihoven muzeí a galerií se Souborným katalogem ČR, aneb co si můžeme vzájemně poskytnout... Knihovny Soubornému katalogu: záznamy k „pokladům“ (ojedinělým dokumentům) – z celkového počtu záznamů v SK ČR tvoří záznamy muzejních knihoven ca 5%, ale téměř polovina z tohoto množství jsou unikátní záznamy aktuální informace o vlastnictví a dostupnosti dokumentu aktuální informace pro bázi ADR

SK ČR knihovnám: „Zviditelnění“ (propojení záznamů do báze ADR)ADR informace o dostupnosti dokumentů včetně informace o zhotovených digitálních kopiiích (propojení s bází ADR + propojení do výpůjčního systému vlastníka dokumentu) interaktivní formuláře pro aktualizaci odběru přebírání záznamů ( při dodávání dat do SK ČR v elektronické podobě kontrolu formálně logických chyb a kontrolu na UNIMARC, MARC21UNIMARCMARC21 školení pro knihovny (AACR2, školení na konkrétních pracovištích o spolupráci se SK ČR a používání formulářů) smluvní podchycení spolupráce

Co je ke spolupráci potřeba? Fungující knihovnický systém (pro export dat z katalogů knihoven) nebo připojení k internetu (pro využívání on-line formulářů). Kdo se chce připojit k budování Souborného katalogu ČR, najde informace na webu může se se zeptat JAK? e—mailem: nebo zavolat na tel:

On-line formuláře pro spolupráci: Aktualizace záznamu – odběry periodik, odběry monografií Evidence digitalizace – vložení informací o stavu digitalizace včetně odkazu na digitalizovanou kopii; zaslání žádosti na přidělení čísla ČNB – výhradně pro literaturu vydanou na území dnešní ČR (více informací o přidělování čČNB viz slo čnb) slo čnb Aktualizace záznamu v bázi ADR Na práci s formuláři přidělujeme přihlašovací údaje a jezdíme školit přímo do knihoven. Školení je pro knihovnu zdarma (náklady hradíme z VISK I/9).

Děkuji za pozornost.