Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum18.2.2013 NázevVY_52_INOVACE_6_K.I.Dientzenhofer Ročník3.-4.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

GOTICKÁ KULTURA.
Románská kultura.
Umění raného středověku
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
BAROKO I..
Baroko.
Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Vendula Báčová
Románský sloh.
Česká kultura v 16. století renesance
Baroko.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 8.
ROMÁNSKÁ KULTURA ARCHITEKTURA.
Gotická kultura.
Barokní architektura v českých zemích
17. a první polovina 18. století
Barokní architektura VY_32_INOVACE_ 09 Barokní architektura.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
BAROKO Doba protikladů.
1/ Barokní architektura
Baroko v Čechách Architektura vrcholného baroka 2. část
Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura.
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Barokní architektura © Markéta Ceháková, 2012.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Románský sloh.
České baroko má kořeny v Itálii a Španělsku. Přestože byla kultura v českých zemích ovlivněna situací po bitvě na Bílé hoř, dosáhlo české umění vysoké.
Naše baroko Architektura a malba. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
České baroko Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3612_České_baroko Autor: Mgr. Kočíř Petr Základní škola UNESCO.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
Baroko − architektura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová. Dostupné z Metodického portálu
Šablona III/2 BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_288_BAROKO V ČESKÝCH ZEMÍCH.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Renesanční umění Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_11A_20_Renesance a humanismus Téma:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Lenka Kudrnová Název: VY_32_INOVACE_05_B _02 Osobnosti českého baroka Téma: Dějepis 8. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Markéta Hanzalová Náprstková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ N_05_Románské umění TEMA: Dějepis.
Baroko Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
ARCHITEKTONICKÉ SLOHY
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: ZŠ Průhonice
VY_32_INOVACE_203_Baroko Šablona Identifikátor školy:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Digitální učební materiál
Architektura do začátku 20. století.
AUTOR: Marcela Kaderová
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Renesance Dějepis 7.ročník.
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_17
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Baroko VY_32_INOVACE_46_931 Projekt.
BAROKO.
Románská architektura v Čechách
Kultura v 17. a 18. století, barokní architektura
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_16_DĚJEPIS
Kostely v Plzeňském kraji Kladruby u Stříbra, Skapce, Jivjany,
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5A_19
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorŠárka Matějová Datum NázevVY_52_INOVACE_6_K.I.Dientzenhofer Ročník3.-4. Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/

slouží k rozšíření vědomostí a seznámení s životem a dílem významného stavitele Stavitel tvořil významná díla i v našem východočeském kraji (Broumovsko) 3D – prohlídka Klášterní knihovny v Broumově Žáci získají informace, které se týkají architektury. Navštívíme společně význam. barokní památku v okolí a sledujeme její znaky, jak na nás působí Přechody mezi obrázky a částí textu – kliknutí

 otec Kiliána Ignáce, významný architekt, začínal jako polír na stavbách – složil mistrovské zkoušky, člen zednického a kamenického malostranského cechu v Praze (dopřál svým synův přiměřené vzdělání) První velká zakázka:  k lášter premonstrátů v Teplé další významné zakázky,klášterní komplexy a obytné domy  jezuitský kostel Sv. Mikuláše na Malostranském náměstí,  klášter benediktinů na Břevnově a v Broumově

významný český, barokní architekt a stavitel otec Kryštof také významný architekt německého původu Kilián Ignác studoval jezuitské gymnázium v Praze filozofii na pražské univerzitě rozšíření dalších znalostí - cesty po Evropě (Vídeň, Benátky, Milán, Řím, Neapol) po otci pečlivý, důsledný a poctivý zpočátku pracuje s otcem po jeho smrti přebírá jeho místo

Kostel sv.Mikuláše na Malé Straně Loreta,Loretánské náměstí, Hradčany

umělecký směr, v Evropě mezi roky 1600 – 1750 vzniká v Itálii barokní římsy křížová a hlavice klenba

monumentální stavby - církevní (kostely, kláštery) - světské (domy, paláce, letohrádky, zámky) budovy často nepravidelné půdorysy, oblouky, kopule, elipsy a spirály, klenby důraz na vnější dojem ne na funkčnost stěny a stropy pokrývaly fresky a malby, štuková výzdoba znázorňující: nebe, postavy světské i z mytologie – pocit nekonečna drahé materiály – zlato, vzácná dřeva, barevný mramor cit pro začlenění staveb do krajiny

Klášter premonstrátů v Teplé

unikátní soubor devíti vesnických barokních kostelů (Martínkovice, Otovice, Vižňov, Šonov, Ruprechtice, Vernéřovice, Božanov, Heřmánkovice, Bezděkov) kostel sv. Anny ve Vižňově kostel sv. Máří Magdaleny v Božanově

v Broumovských stěnách interiér Kaple Hvězda

architekti Kryštof a K. I. Dientzenhofer B B A R O K K O

Národní kulturní památka ČR

Prohlidky/Klasterni-knihovna-v-Broumove.aspx lidky/Klasterni-knihovna-v-Broumove.aspx Prohlidky/Klasterni-knihovna-v-Broumove.aspx lidky/Klasterni-knihovna-v-Broumove.aspx

sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci, památka UNESCO Kostel sv. Jana Nepomuckého, Hradčany

AUTOR NEUVEDEN. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _kostel_svat%C3%A9_Anny.jpg _kostel_svat%C3%A9_Anny.jpg skupiny-baroknich-kostelu-i AUTOR NEUVEDEN. seznam [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. seznam [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DANIEL BARÁNEK. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. se [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: bydleni.cz/nejnovejsi-clanky/okna-v-historickem-sledu.aspx PATRICK-EMIL ZÖRNER (PADDY). wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kniha: Milan Codr a kol., Přemožitelé času 14

AUTOR NEUVEDEN. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: KARELJ. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ORIGINAL UPLOADER WAS ZP AT CS.WIKIPEDIA. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: t%C4%9Bn%C3%A1ch.jpg HÁTLIK. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MICHAL MAŇAS. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MATĚJ BAŤHA. seznam [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Matěj Baťha AUTOR NEUVEDEN. seznam [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. google [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: