Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Poslání Intervenčního centra
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Struktura poradenského procesu
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Školní poradenské pracoviště
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
ohroženým domácím násilím
Sdružení Podané ruce, o.s.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Specifické metody SP LS 2014
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
ADRA „ Nejsme tu sami pro sebe, jsme tu s Vámi pro druhé“ ADRA „ Nejsme tu sami pro sebe, jsme tu s Vámi pro druhé“  Projekty v ČR  Poradna pro oběti.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ÚSKALÍ SPOLUPRÁCE S RODINOU KLIENTA ,JIRKOV PHDR. MARTINA VENGLÁŘOVÁ.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Kontaktní centra.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Struktura poradenského procesu
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Krizová pomoc.
Michaela Borovanská, Jana Malíková
člen Asociace občanských poraden
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými VIOLA /z anglického slova violence – násilí/ Zahájení provozu 1. dubna 2009

Pro lidi, kteří řeší tyto problémy  byli vykázán i  ublížili v poslední době svému partnerovi/ partnerce, rodičům nebo dětem  opustil je v důsledku jejich chování partner/ partnerka  obávají se rozpadu svého vztahu, rodiny  obávají se dopadu konfliktů na svoje děti  a také pro blízké okolí osob s konfliktním chováním

Formy pomoci  Telefonická konzultace – Linka důvěry a telefonická linka Violy  Osobní konzultace – poskytujeme po předchozí telefonické domluvě

Co můžeme poskytnout po telefonu  Rozhovor o současné životní situaci a vztazích, zmapování možných rizik  Informace – v případech vykázání nebo u jiných forem konfliktního chování vysvětlení úkonů, praktických postupů, předání kontakt ů …  Odkazy na služby, které klientům mohou pomoci jejich situaci řešit – sociální a právní poradenství, ale i specializovaná psychologická a psychiatrická pomoc; Konkrétně: RIAPS /pro vážné životní krize ohrožující psychické zdraví/, Triangl /pro práci s dětmi a mládeží a pro práci s rodinou/, Poradna pro rodinu /speciálně práce s párem/, Resocializační programy/ po dohodě v případě podmíněně odsouzených klientů/, Ubytovna pro muže bez přístřeší /speciálně pro vykázané muže jako místo, kam se mohou uchýlit/, Kontakt /pro sociální a právní poradenství, Job klub/  Nabídka individuální konzultace v případě, že by měl klient zájem o pomoc poradce – psychologa

Co můžeme nabídnout při individuální konzultaci  Identifikace konfliktního chování, zmapování možných rizik /platí i u telefonické konzultace/  Pomoc s analýzou situací, příčinami a následky – porozumění, pomoc s náhledem, zpětná vazba  Práce na motivaci ke změně, pomoc s hledáním argumentů pro změnu, povzbuzení a podpora  Hledání jiných, přijatelnějších forem pro zvládání krizových, stresových situací  Modelové situace, trénink, vytváření reálných plánů

Co neposkytujeme  Právní poradenství – odkazujeme na organizace, které se touto problematikou zabývají  Zprávy a posudky o klientovi  Zastupování klienta v občansko – a trestněprávních věcech /rozvody, péče o dítě, trestní oznámení…/

Kontakty  Viola – – pondělí a čtvrtek 11.00–13.00  Linka důvěry – – nonstop