KB – tradiční partner českých potravinářů a zemědělců KONFERENCE FABBIOGAS Jan Bednár, Komerční banka, a.s. 10.6.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
Advertisements

KB – tradiční partner českých zemědělců a potravinářů
Jak podpořit exportní výkonnost českých firem – exportní financování
Classification: Public; Distribution: Public; Access: Public; Retention mark and period: V/ 2017 EU Investice Naplní vaše plány říjen 2012 Filip Vykouk.
Česká spořitelna – banka pro franchising!
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Evropské fondy Komerční banka - partner pro příjemce dotací
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
KB - inovativní partner pro municipality
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Vodičkova 34, P.O. BOX 870, Praha 1, tel.: , Cesta k novým trhům Klíčový partner.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Nové výzvy a zkušenosti v úvěrovém pojištění MSV Brno 2007 Pavol Parízek Generální ředitel EGAP.
Programy podpory malého a středního podnikání v roce 2011 Zvýhodněné úvěry a záruky 1 VH AMSP
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Hlavní druhy bank Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
KB – tradiční partner českých potravinářů a zemědělců
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI - OSTRŮVEK UPROSTŘED EU POHLEDEM BANKY 179. ŽF EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Teritoriální setkání Arménie Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ ČR SOBĚSTAČNOST - ZÁVISLOST NA EU 195. ŽF – EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Komerční banka – partner pro Vaše podnikání. | Na aktuální rostoucí chuť inovovat a rozvíjet podnikání reaguje banka nabídkou produktů a služeb, které.
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Teritoriální setkání Brazílie Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
JJ Mois Année Možnosti financování aliančních projektů Konference: Aliance a strategická partnerství Praha – 21. dubna 2006.
Teritoriální setkání Singapur Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Dny Latinské Ameriky: BRAZÍLIE Česká exportní banka Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků
1 | Financování exportu do Běloruska Monika Vilhelmová ředitelka oddělení Trade & Export Finance září 2016.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
1 Kód vzdělávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0206 Název vzdělávacího materiálu: Vkladové služby bank Datum vytvoření: Jméno autora: Ing. Zdenek.
Bankovnictví Téma 2: Centrální bankovnictví 1.Soudobé funkce centrální banky 2.Centrální banka jako subjekt monetární politiky 3.Centrální banka jako zdroj.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Kód vzdělávacího materiálu:
RAIFFEISENBANK RUDOLF RABIŇÁK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Exportní konference Praha, 15. listopadu 2012
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
217. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR JITKA HAUBOVÁ Výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví tel:        
Komerční banka – partner pro Vaše podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Vládní program na podporu exportu
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Transkript prezentace:

KB – tradiční partner českých potravinářů a zemědělců KONFERENCE FABBIOGAS Jan Bednár, Komerční banka, a.s

Od rychlých a jednoduchých produktů ke komplexnímu poradenství 2 Start Rozvoj Expanze Zralost Profi účet pro začínající podnikatele Profi úvěr Grantový program pro mladé firmy a podnikatele Úvěr na investice Předfinancování EU dotací Příspěvek na úroky Platební terminály Leasing, Faktoring Zvýhodněný úvěr EuroInovace On-line čerpání záruk a nově i úvěrů Komplexní služby exportérům Akviziční financování Vstup investora Prodej/převod firmy Správa aktiv/PRIV

Specializovaný přístup a komplexní služby 3 zemědělstvípotravinářství spotřebitel maloobchod /velkoobchod export Široké portfolio služeb pokrývající celé spektrum potřeb

KB – tradiční partner českých potravinářů a zemědělců Více než klientů ze sektoru Potravinářství a Zemědělství Spolupracujeme s odbornými a profesními organizacemi Potravinářská komora, Svaz chovatelů prasat v Čechách a na Moravě, Českomoravský svaz mlékárenský atp. Pravidelná účast na veletrzích a seminářích Techagro, Země živitelka Expertní týmy – sdílení informací a specializovaný přístup 4

Aktuální trendy 5 zemědělstvípotravinářství spotřebitel maloobchod /velkoobchod export Udržitelnost – ekologická i ekonomická Úsporné technologie – šetrné nakládání s omezenými zdroji (energie, voda) Konkurenceschopnost – inovace a modernizace Vyšší úroveň zpracování – vyšší přidaná hodnota Legislativa – globalizace

KB: partner českého potravinářství a zemědělství KB poskytuje podnikatelům v potravinářství a zemědělství komplexní nabídku produktů zahrnující všechny oblasti financování, dotací, platebního styku i zhodnocení volných finančních prostředků. S ohledem na důležitost a vysokou poptávku podnikatelů z potravinářského a zemědělského sektoru poskytujeme širokou škálu provozních a investičních úvěrů ideálně přizpůsobených potřebám a charakteru podnikání v zemědělství. Komerční banka má zkušenosti s dotačními programy (PRV, PGRLF), regionální KB EU Point specialisté umí klientům s dotacemi poradit. 6 KB – komplexní nabídka pro potravináře a zemědělce

KB: produkty a služby pro potravinářské a zemědělské podnikatele Financování Provozní financování Financování zemědělské techniky Financování zemědělské půdy Investiční úvěry Produkty pro každodenní bankovnictví Profi účet MojeBanka Zhodnocení finančních prostředků Spořící účty Termínované vklady Výhodné produkty upravené přímo na míru potřebám zemědělců Úvěrové produkty připravené ve spolupráci s PGRLF Zajištění cen zemědělských komodit KB – úvěrový program PONTE II (předfinancování, spolufinancování s dotacemi) Úvěr EuroInovace 7

KB: Aktuální nabídka pro zemědělce Společný stánek Komerční banky a Société Générale Equipment Finance na veletrhu TECHAGRO AGROÚVER PRÉMIUM TECHAGRO 2014 výhodná úroková sazba 3,5 % p. a. Nejnižší povinné úrokové zatížení 1 % (s podporou PGRLF – program Zemědělec) bonus až do výše 2 % z objemu úvěru Povinné ručení po celou dobu financování ZDARMA !

Komplexní nabídka agropotravinářskému sektoru Financování investic s dotacemi Typické dotace pro agrární sektor PRV, národní dotační tituly MZe, PGRLF, Operační program Životní prostředí PRV - pro potravináře inovativní investice Zdarma poradenský servis KB EU POINT KB – úvěrový program PONTE II. Předfinancování dotace Úvěr na spolufinancování projektu 9 KB – zkušenosti nejen se zemědělskými dotacemi

Komplexní nabídka zemědělcům a potravinářům Inovační investice = zvýšení konkurenceschopnosti nejen na domácím trhu Úvěr EuroInovace Financování inovativních projektů pořízení hmotného i nehmotného majetku Pro malé a střední podniky Možnost využití i v kombinaci s dotacemi Hlavní výhody zvýhodněná úroková sazba jednodušší proces získání úvěru nižší nároky na zajištění díky využití záruky EIF úvěr lze také využít na financování projektů s EU dotací 10 KB - financování inovací

Komplexní nabídka agropotravinářskému sektoru Bankovní záruky Výrobci lihovin – kauce Kč nebo Kč Distributoři - kauce Kč Účinnost od (Stanoveno zákonem 307/2013 Sb., o povinném značení lihu) KB bankovní záruky poskytuje 11 KB - bankovní záruky pro výrobce a distributory lihovin

Komplexní nabídka agropotravinářskému sektoru Běžný účet - včetně PC bankovnictví Provozní financování Kontokorent Revolving Akceptace karet Volitelná karetní asociace Visa a/nebo MasterCard Bezkontaktní karty pro snadný nákup klientů Svozy hotovosti 12 KB – komplexní služby pro maloobchod i velkoobchod

Komplexní nabídka agropotravinářskému sektoru KB reflektuje strategií MZe pro podporu exportu potravin Komplexní portfolio bankovních služeb pro exportéry Bankovní záruky – celní, platební, neplatební Dokumentární platby Exportní odběratelský úvěr Odkup pohledávek KB umí výrobcům - exportérům poskytnout komplexní služby 13 KB - špička v poskytování služeb pro zahraniční obchod - export

PŘEJI ÚSPĚŠNOU SPOLUPRÁCI S KB NEJEN NA INEVSTIČNÍM POLI ! Ing. Jan Bednár marketingový manažer sektoru mail: tel.: