Vymáhání pohledávek ve vysokoškolské knihovně Ivo Brožek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Prezentace Klubových výletů Jsme sdružení pořádající výlety od roku Jsou určené především fanouškům Městské hromadné dopravy, avšak i ostatní si.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Zabezpečení emergentních přístupů do systému IZIP
Firemní právník Softwarová publikace pro zvýšení právní jistoty Vašeho podnikání snadná a rychlá ovladatelnost 2x ročně aktualizace HOTLINE zdarma obsah.
Propojení Alephu se systémy ZČU Ing. Radka Tichá SUAleph, VUT Brno, 23. –
Struktura personální směrnice
Oddlužení insolvence osobní bankrot
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Příprava před schůzkou Získávání klientů a kontaktů Školení Market Express.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Vymáhání pohledávek.
Realizační tým ICZ duben 2005
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Školen - Zlín, Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR Danuše Vyorálková – Národní knihovna ČR.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Metody zpracování informací
Setkání Uživatelů systému T Series Ústřední knihovna UTB ve Zlíně června 2005.
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
identifikačního registru UIR-ADR
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
1 Vydávání místního zpravodaje Název: Novoměstsko Periodicita: měsíčník Zahrnuje: informace z Nového Města na Moravě a jeho místních částí Vydavatel: Novoměstská.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Management pohledávek Úspěšnost vymáhání pohledávky je především předurčena stářím pohledávky existencí právních podkladů mírou zajištění pohledávky a.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Masarykova univerzita v Brně Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna Registrace externích čtenářů Blanka Farkašová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Typy živností Autor: Pavla Lukešová.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Ochrana osobních údajů v knihovnách
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Evidence osob a správa externistů
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
Pravidla citování v absolventské práci
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Novinky v předškolním vzdělávání
Cesta k uplatnění na trhu práce
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Vymáhání pohledávek ve vysokoškolské knihovně Ivo Brožek

O knihovně Pedagogická fakulta Univerzity J. E. Purkyně Ústí nad Labem knihovna od 1954, pro PF, PřF, FF, ÚZS svazků 4269 reg. čtenářů: 3508 studentů, 705 zaměstnanců

Prevence knihovní řád pravidelné upomínání přesné a aktuální osobní údaje „společenské klima“

Knihovní systém ARL u studentů propojení se studijním systémem STAG a kartovým systémem, jako čtenářský průkaz slouží průkaz studenta (čipová karta) zaměstnanci mají zaměstnaneckou kartu, ale propojení údajů s personálním systémem není

Registrace čtenáře když student zažádá o čipovou kartu, naimportují se údaje o něm do knihovního systému s kartou přijde do knihovny k registraci čtenáře; doplní se číslo mobil. tel., soukromý , příp. jiná adresa pak podepíše přihlášku čtenáře

Aktualizace denně aktualizace údajů ze studijního odd. – změny (automaticky, kromě změny jména a data narození – to provádí ved. knihovny) při ukončení studia ztrácí práva čtenáře (ukončení registrace) výstupní list – praxe přetrvává, nevynutitelná povinnost

Aktualizace 2x měsíčně knihovnice podle výstupu prochází záznamy skončivších čtenářů, ruší je pokud čtenář dluží knihy, pošle mu výzvu, pokud nepomůže, následně upomíná (telefon, , písemně)

Upomínky reg. čtenářům systém generuje 4 upomínky (1. e mail, 2. pošta obyčejně, 3. a 4. doporučeně) výstup „čtenáři po 4. upomínce“ – vymáhání na e mail, telefon, písemně lze si najít rozvrh studenta, jít jej hledat do výuky (neosvědčilo se) lze urgovat přes katedru (neosvědčilo se)

Zjišťování adresy Brožek, I. Vyhledávání adres čtenářů naší knihovny na Internetu. In: Knihovny současnosti 2004 : sborník z 12. konference, konané ve dnech září 2004 v Seči u Chrudimi. Brno: Sdružení knihoven ČR, 2004, s ISBN

Zjišťování adresy Registr adres ministerstva práce a soc. věcí Registr adres ministerstva vnitra Obchodní rejstřík Registr živnostenského podnikání Registr ekonomických subjektů Katastr nemovitostí Telefonní seznam Internetové vyhledávače (Google) Sociální sítě (Facebook)

Příklad Studentka, 1 rok dluží knihy, doporučené upomínky se vracejí nevyzvednuté, telefon nezvedá; málo časté příjmení Google Facebook ARES Katastr nemovitostí

Osobní vymáhání návštěvou vedoucího knihovny v bydlišti časově náročné, někdy až nebezpečné, neosvědčilo se

Soudní vymáhání jako poslední krok různé požadavky právníka UJEP a soudů žalováno na vydání věci (eventuální petit na finanční náhradu) nejistý výsledek (nemožnost odvolání u sporů pod Kč)

Zaměstnanci při skončení pracovního poměru podpis výstupního listu dříve: „první splátka důchodu padne na dluhy knihovně“ snaha o individuální domluvu, přijetí hodnotné náhrady soud výjimečně (za 54 svazků Kč)

FSE UJEP převzata praxe příbramské knihovny: při ztrátě sankce: trojnásobek pořizovací ceny upomínky celkem100,- Kč předsoudní výzva300,- Kč sankce za znehodnocení knihovního zpracování 100,- Kč tedy za knihu v pořizovací ceně126 Kč požadují uhradit 878 Kč

XV. knihovnická pohádka Byl jednou jeden čtenář v knihovně, který se nedal nikdy upomínat. Knížky vracel včas i bez „fristcetle“. Zato ho doprovázela muzika na hřbitov a všichni knihovníci plakali.