© Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava VY_32_INOVACE_GLUMBIKOVA:VOCAB.10 ACTIVATOR VOCABULARY – TOPIC 5- FOOD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Aj.9.04-Food and drinks-prezentace
Advertisements

Chléb Česko - Anglický Rohlík na téma jídlo Máslo Vejce Hruška Dort Sýr Hamburger Konzerva ZmrzlinaDžem Žvýkačka ČokoládaPárek KečupMaso Párek v rohlíkuMed.
Obrázkový slovník Jídlo ČAJ ŽVÝKAČKA JABLKO HRUŠKA BRAMBORA ZMRZLINA
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Strava při zánětu jater
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Makrobiotika, vegetariánství, dieta batolat a dětí předškolního věku
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
FOOD Mgr. Petr Kalus. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_5. AJ.19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ12 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_14_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Podstatná.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 11 TEMA: ANGLIČTINA ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Anotace – Food and drinks
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj34_38
Interaktivní procvičování anglických Slovíček – ovoce a zelenina
Autor: Mgr. Marcela Holubová
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Název školy: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Potraviny Anglický.
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
ZDRAVÍ – OVOCE, ZELENINA
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_42_uncountable and countable nouns Číslo projektu:
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Digitální učební materiál
Sportovní výživa Ing. Babet Linhartová.
British Typical Meals and Meal Times
Czech cuisine Mgr. Zdislava Šmídová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
PEXESO – OVOCE anglicky
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Interaktivní procvičování anglických slovíček
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

© Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava VY_32_INOVACE_GLUMBIKOVA:VOCAB.10 ACTIVATOR VOCABULARY – TOPIC 5- FOOD

FOOD ( Maturita Activator topic number 5, page 93) - zvukovou podobu všech slovíček je možné stáhnout z této stránky: studenty/materialy-ke-stazeni-st/maturita- activator-download-sthttp:// studenty/materialy-ke-stazeni-st/maturita- activator-download-st - jak pracovat s touto prezentací: při kliknutí na políčko se políčko otevře a zobrazí se anglický výraz, při kliknutí na smajlíka se políčko zase zavře – můžete opakovat několikrát, dokud si slovíčko nezapamatujete autor: Mgr. Soňa Glumbíková

bacon beef chicken ham meat fish and chips herring salmon sardine shellfish tuna butter cheese cottage cheese eggs pork sausage turkey cod fillet slanina hovězí kuře šunka maso ryba s hranolky sleď losos sardinka drobní jedlí korýši a měkkýši tuňák máslo sýr tvaroh vejce vepřové párek krocan treska filé

ice-cream margarine milkshake omelette yoghurt roll toast apple pie cake birthday cake biscuits/ cookies cheesecake dessert, pidding fruitcake poppy-seed cake white/ brown bread white/ brown bread cereal products breakfast cereal pasta/ noodles rice zmrzlina margarín mléčný koktejl omeleta jogurt rohlík, rolka toust, topinka jablečný koláč koláč, dort narozeninový dort sušenky tvarohový koláč dezert ovocný koláč makovec bílý/tmavý chléb výrobky z obilovin výrobky z obilovin snídaňové cereálie těstoviny/ nudle rýže

apple apricot banana blackcurrant blueberry lemon lime mango watermelon, melon orange peach pear pineapple plum strawberry cherry coconut grapes grapefruit kiwi jablko meruňka banán černý rybíz borůvka citron limetka mango meloun pomeranč broskev hruška ananas švestka, slíva jahoda třešeň kokosový ořech hroznové víno grep kiwi

avocado beans broccoli cabbage carrot lettuce mushrooms onion parsley green/red pepper mashed potatoes radish sweetcorn tomato herbs cauliflower celery cucumber garlic green peas avokádo fazole brokolice zelí mrkev hlávkový salát houby cibule petržel zelená/ červená paprika zelená/ červená paprika bramborová kaše ředkev, ředkvička sladká kukuřice rajče bylinky květák celer okurka česnek zelený hrášek

ketchup, tomato sauce mayonnaise mustard olive oil (black) pepper beer coffee juice soft drinks fizzy drinks tea sparkling/ still water wine dry/sweet wine fatty meat salad dressing salt spices sugar vinegar kečup, rajská omáčka majonéza hořčice olivový olej (černý) pepř pivo káva šťáva, džus nealkoholické nápoje nealkoholické nápoje šumivé nápoje čaj perlivá/ neperlivá voda víno suché, sladké víno tučné maso salátový dressing sůl koření cukr ocet

fresh/stale bread medium/rare/ well-done steak medium/rare/ well-done steak mild/spicy food sour milk strong/ weak tea boil bowl chop up cook cut freeze fry frying pan grill heat tasty/ delicious add bake barbecue beat čerstvý/ okoralý chléb čerstvý/ okoralý chléb středně, málo, dobře propečený steak jemné/ostré, kořeněné jídlo kyselé mléko silný/ slabý čaj silný/ slabý čaj vařit ve vodě vařit ve vodě miska, mísa miska, mísa nakrájet, nasekat na drobno vařit jídlo řezat, krájet zmrazit smažit pánev na smažení pánev na smažení gril rozpálit, rozehřát chutný/ výborný chutný/ výborný přidat péci opékat na rožni/grilu šlehat

ingredient kettle knife melt mix saucepan slice spoon stir bag of flour bar of chocolate bottle of juice/ lemonade bottle of juice/ lemonade box of chocolates can of lemonade/ coke carton of orange juice/ milk carton of orange juice/ milk oven peel pour recipe roast surovina, přísada konvice nůž rozpustit smíchat pánev, rendlík, kastrol plátek, krajíc, krájet lžíce míchat sáček mouky tabulka, tyčinka čokolády láhev džusu/ limonády láhev džusu/ limonády bonboniéra plechovka limonády/ koly plechovka limonády/ koly krabice pomeranč. džusu/ mléka krabice pomeranč. džusu/ mléka trouba slupka, oloupat (na)lít recept péct maso

glass of water glass of water jar of jam loaf of bread loaf of bread packet of biscuits, crisps, cereal barbecue packed lunch bill café cafeteria/ canteen cutlery dessert dish fast food restaurant fork knife light snack course eat out have breakfast/ lunch/ dinner have breakfast/ lunch/ dinner lunchbox sklenice vody sklenice džemu bochník chleba balíček sušenek, obilovin, lupínků grilované, na rožni balíček s obědem balíček s obědem účet kavárna samoobslužná jídelna/ jídelna příbor dezert pokrm, chod restaurace rychlého občerstvení vidlička nůž lehká svačina chod jíst mimo domov snídat, obědvat, večeřet krabička na / s obědem

picnic main course main course menu order self- service restaurant takeaway tip waiter/ waitress wine list book a table book a table clear the table clear the table cook a meal cook a meal do the washing up go/be on a diet go/be on a diet have a meal have a meal serve service serviette/ napkin spoon starter piknik hlavní jídlo jídelní lístek objednat samoobslužná restaurace restaurace prodávající jídlo s sebou spropitné číšník/ servírka nápojový lístek - vína zamluvit stůl sklidit ze stolu sklidit ze stolu připravit, uvařit jídlo umýt nádobí držet dietu dát si jídlo, jíst podávat obsluhovat ubrousek lžička předkrm

healthy food high/ low in calories high/ low in calories junk food lay the table lay the table leave a tip chef chips duck lamb rabbit goat carp seafood lentil alcohol lose weight put on weight put on weight vegetarian diet/food order order cook zdravá strava, potraviny vysoko/nízko kalorický nezdravá strava prostřít stůl nechat spropitné šéfkuchař hranolky kachna jehně králík koza kapr mořské plody čočka alkohol zhubnout přibrat na váze vegetariánská strava/ potraviny objednávka kuchař