Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LEHKÉ BETONY.
Advertisements

Přehled stavebních materiálů
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Plasty („umělé hmoty“)
přehled základních technologii zpracování kovů
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III stavební klempířství
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Velkoplošné aglomerované materiály.
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
Integrovaná střední škola, Slaný
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Plasty Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_MATERIÁL.
Otvory v nosných stěnách
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Obklady stěn a stropů Mají praktický, hygienický a estetický význam.
Strojírenství Strojírenská technologie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:Fyzika Ročník:8. ročník Klíčová slova:Měření tepla Autor:Mgr. Lucie.
Zdroje organických sloučenin
Úprava dílců fóliemi Používají se nejčastěji fólie PVC, řidčeji polyesterové (PE) a další. PVC fólie se vyrábějí v různých stupních tvrdostí a tloušťkách.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad pěnových plastů a jejich použití.
Přehled materiálů pro vodovodní potrubí vnitřních vodovodů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 24 AnotaceDefinice.
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Spoje potrubí-rozvod vody1 VY_32_INOVACE_472.
Vytápění Materiály potrubí ve vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 17 Anotace.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceDruhy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-16 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů plastů a jejich použití.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy povlakových podlah.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Plasty. Plast je materiál, jehož podstatu tvoří syntetické makromolekulární látky Makromolekuly jsou částice složené z velkého počtu (až tisíců) atomů.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Materiály na okna
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
LEHKÉ NEŽELEZNÉ KOVY A JEJICH SLITINY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2.ročník oboru Strojírenství.
TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ PLASTŮ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
TEPELNÉ VODIČE A IZOLANTY
VY_32_INOVACE_ Izolace-zákl. informace.
Organická chemie Chemie 9. r..
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
všechny animace a obrázky - archiv autora
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny animace a obrázky - archiv autora

Plasty jsou látky, které jsou vyrobeny z ropy, zemního plynu, uhlí, vápna, vody a vzduchu. Téměř každý plast obsahuje prvek uhlík. Plasty jsou materiály: 1.s nízkou hustotou 2.odolné proti korozi a chemikáliím 3.odolné rostlinným a živočišným škůdcům 4.Mají dobré elektroizolační vlastnosti 5.S nízkou tepelnou vodivostí 6.S dobrými mechanickými vlastnostmi Pěnový polystyren Pěnový polystyren

Vlastnosti plastů: 1.Jsou pevné 2.Malá objemová hmotnost 3.Odolné proti povětrnostním vlivům 4.Snadná opracovatelnost 5.Dobře svařitelné, možnost lepení 6.Dobře tepelně izolují 7.Dobré elektroizolační vlastnosti 8.Vysoká odolnost proti korozi 9.nenasákavé Vlastnosti plastů: 1.Jsou pevné 2.Malá objemová hmotnost 3.Odolné proti povětrnostním vlivům 4.Snadná opracovatelnost 5.Dobře svařitelné, možnost lepení 6.Dobře tepelně izolují 7.Dobré elektroizolační vlastnosti 8.Vysoká odolnost proti korozi 9.nenasákavé Nevýhody plastů: 1.Malá tepelná odolnost 2.Objemová nestálost 3.Při zvýšené teplotě rychle klesají mechanické vlastnosti Nevýhody plastů: 1.Malá tepelná odolnost 2.Objemová nestálost 3.Při zvýšené teplotě rychle klesají mechanické vlastnosti

Spojování plastů: 1.Svařováním – svařování patří mezi nerozebíratelné spojování. 2.Lepení – k lepení používáme syntetická lepidla. Spojování plastů: 1.Svařováním – svařování patří mezi nerozebíratelné spojování. 2.Lepení – k lepení používáme syntetická lepidla.

Vlhkost a mráz Zpracování plastů: Plasty se ke zpracování dodávají ve formě prášku, roztoku nebo polotovaru. Zpracovávají se různými způsoby. 1.Válcování – plasty se tvarují válci – PVC 2.Vytlačování – tvarování průtokem otvorem do volného prostoru – tyče, trubky 3.Lisování – v lisech za tepla 4.Lití – z roztoku se vytváří souvislá vrstva na pásu, bubnu 5.Nanášení – z roztoku se vytvoří souvislá vrstva na podklad 6.Vrstvení – jednotlivé vrstvy se spojují do jednoho celku teplem nebo tlakem 7.Lehčení – výroba lehčených materiálů – pěnový polystyren 8.Tvarování – přeměna teplem ve formě Zpracování plastů: Plasty se ke zpracování dodávají ve formě prášku, roztoku nebo polotovaru. Zpracovávají se různými způsoby. 1.Válcování – plasty se tvarují válci – PVC 2.Vytlačování – tvarování průtokem otvorem do volného prostoru – tyče, trubky 3.Lisování – v lisech za tepla 4.Lití – z roztoku se vytváří souvislá vrstva na pásu, bubnu 5.Nanášení – z roztoku se vytvoří souvislá vrstva na podklad 6.Vrstvení – jednotlivé vrstvy se spojují do jednoho celku teplem nebo tlakem 7.Lehčení – výroba lehčených materiálů – pěnový polystyren 8.Tvarování – přeměna teplem ve formě

Výrobky z plastů pro stavebnictví: 1.Podlahové krytiny 2.Izolační materiály – vnější, vnitřní obklady stěn budov 3.Plastové potrubní systémy 4.Plastová okna, dveře, parapety 5.Poplastované plechy – využití na rovné střechy 6.Plastové výrobky – ploty,

z ropy, zemního plynu, uhlí, vápna, vody a vzduchu Velký. Nahrazují přírodní materiály – dřevo, kov, sklo Pěnový polystyren. Použité zdroje: archiv autora