Tváření kovů – protlačování, tažení plechu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK1.5
Advertisements

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Jan Mihalík zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Jan Mihalík zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Jan Mihalík zpracováno:
Tato prezentace byla vytvořena
NÝTY – DRUHY, POPIS A ZNAČENÍ
NÝTOVÁNÍ – VLASTNOSTI A DRUHY NÝTOVÝCH SPOJŮ
Tato prezentace byla vytvořena
Digitální učební materiál
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_03
Frézování tvarových ploch
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Digitální učební materiál
Frézování ozubených kol - test
Frézování závitů.
Tato prezentace byla vytvořena
Protahování a protlačování II.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Strojírenství Strojírenská technologie
Tepelné zpracování v praxi
Frézování drážek ve šroubovici - test
Frézování drážek ve šroubovici
Tato prezentace byla vytvořena
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_13
Tato prezentace byla vytvořena
PROTLAČOVÁNÍ Tváření za studena Objemové tváření
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_05
Frézování ozubených kol
Tato prezentace byla vytvořena
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_11
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_06
Frézy, upínání nástrojů a obrobků - test
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_07
Základy frézování, druhy frézek - test
ŽÍHÁNÍ Je způsob tepelného zpracování. Podle teploty žíhání rozlišujeme žíhání na : a. S překrystalizací – nad 727°C. b. Bez překrystalizace.
Stříhání - test. Stříhání - test Stříhání - test A třískové dělení materiálu, při kterém nevzniká žádný odpad B beztřískové dělení materiálu, při kterém.
Pájení v praxi. Pájení Princip pájení:  pájením získáváme pevné nerozebíratelné spoje  spoje získané pájením jsou těsné  působením kapilární vzlínavosti.
Sekání a probíjení - test. A buď k oddělování tlustých třísek nebo k oddělování materiálu, přičem úhel břitu je v rozmezí 10-20° B ke zpevňování povrchové.
Sekání a probíjení. Sekání dochází buď k oddělování tlustých třísek nebo k dělení materiálu dochází buď k oddělování tlustých třísek nebo k dělení materiálu.
Tváření kovů – test č.2. Tváření kovů Akování a válcování B tažení tyčí a drátů C protlačování D protahování a obrážení 1.Mezi způsoby tváření nepatří:
Stříhání.
Objemové a plošné tváření
Základy soustružení – 3.část. Základy soustružení A navineme-li úhel na válec, popřípadě kužel konkrétního profilu B navineme-li těleso závitového profilu.
Tváření kovů – kování v praxi
Broušení rovinných ploch a úkosů 2. část. Při broušení rovinných ploch obvodem kotouče je strojní čas dán vztahem: Při broušení rovinných ploch obvodem.
Broušení drážek a zápichů
Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením
Význam ručního a strojního zpracování kovů
Tváření kovů – válcování, tažení drátu
Řezání vnějších závitů
Obráběcí nástroj, řezné úhly
Netolerované rozměry a lícování
Tažení Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová
Tváření kovů – test č.1.
Pilování.
Bezhroté broušení.
Řezání vnitřních závitů - test
Frézování drážek ve šroubovici
Frézování pomoci dělícího přístroje
Ruční tváření plechu v praxi 3.část
Frézy, upínání nástrojů a obrobků - test
Broušení stupňovitých povrchů
Základy soustružení – 2.část
Rovnání a ohýbání - test
Frézky rovinné a speciální
Broušení rotačních tvarových ploch
Řezání vnitřních závitů
Transkript prezentace:

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Protlačování za tepla Tímto způsobem lze vyrábět výkovky určitého tvaru, které lze rozdělit do tří hlavních skupin: výkovky stopkovitého tvaru – výchozí polotovar je buď válcovitého nebo hranolovitého tvaru výkovky kalíškovitého tvaru – výchozí polotovar je opět buď válcovitého nebo hranolovitého tvaru výkovky s dírou – výchozí polotovar je kruh

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Podle toku kovu dělíme protlačování: přímé protlačování – hlavní směr toku tvářeného kovu je souhlasný se směrem pohybu pohyblivé části nástroje protisměrné protlačování – hlavní směr toku tvářeného kovu je opačný ke směru pohybu pohyblivé části nástroje kombinované protlačování – hlavní směr toku tvářeného kovu je buď souhlasný s pohybem pohyblivé části nástroje

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Protlačování za studena Kov určený k protlačování za studena se umísťuje v dutině průtlačnice a je průtlačníkem z této dutiny vytlačován nástroj se nazývá protlačovadlo činná část průtlačníku a vnitřek průtlačnice jsou vyleštěny nástroj má stěrač, který při zpětném zdvihu stáhne výlisek z průtlačníku

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu tažením se z plechových polotovarů vyrábějí otevřená dutá tělesa výtažky se většinou již neobrábějí nástroj, tzv. tažidlo, se skládá z tažnice a tažníku.

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Tažení s přidržovačem mezi přidržovačem a horní plochou tažnice je mezera plechový polotovar klouže při zpětném pohybu má přidržovač funkci stírače hlubší nádoby nelze vyrobit na jeden tah, ale postupným tažením mezi jednotlivými tahy se většinou materiál rekrystalizačně žíhá.

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Tažení plechu pryží bez přidržovače s přidržovačem pryž je ve skříni a plech je položen na lisovníku plech určený k lisování je přidržován přidržovačem k pryži pryž zde nahrazuje lisovnici

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Tváření plechů hydraulickými nástroji používá se pro tažení složitých tvarů na jednu operaci výhodou je jednoduchost nástrojů a hladkost vnitřního povrchu bez stop po nástroji

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Tváření plechů výbuchem plech je položen do dutiny lisovnice z prostoru pod plechem je odsán vzduch na plechu je položen vak z plastu, naplněný vodou a rozbuškou tlaková vlna pak vtlačí plech do dutiny

Tváření kovů – protlačování, tažení plechu Použití součástí tvářených výbuchem Používá se u velmi složitých a velkých výlisků, především v leteckém průmyslu, vzduchotechnice a loďařství

Použité zdroje: FISCHER, Ulrich. Základy strojnictví. 1.vyd. Praha: Europa-Sobotáles, 2004, 290 s. ISBN 80-867-06095 FOREJT, Milan. Teorie tváření a nástroje. 1. vyd. Brno: VUT Brno, 1991, 187 s. ISBN 80-214-0294-6. HLUCHÝ, Miroslav, Jan KOLOUCH a Rudolf PAŇÁK. Strojírenská technologie 2. 2., upr. vyd. Praha: Scientia, 2001, 316 s. ISBN 80-718-3244-8. LEINVEBER, Jan a Pavel VÁVRA. Strojnické tabulky: pomocná učebnice pro školy technického zaměření. 5., upr. vyd. Úvaly: Albra, 2011, xiv, 927 s. ISBN 978-80-7361-081-4. ŠVAGR, Jiří a Jan VOJTÍK. Technologie ručního zpracování kovů: pro 1. ročník středních odborných učilišť. 3. vyd., v Institutu 2. Praha: Institut výchovy a vzdělávání Ministerstva zemědělství ČR, 2000, 91 s. ISBN 80-710-5214-0. TMĚJ, Jaroslav. Progresivní metody při zpracování plechů. Dům techniky ČSVTS.