Stepi Poznáš zvířata stepí?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STEPI A LESOSTEPI Obr. 24 Autor: Josef Koumar.
Advertisements

Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
VY_32_INOVACE_65_TEST OBECNÁ GEOGRAFIE AMERIKY
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Cizokrajné ekosystémy
PODNEBNÉ PÁSY.
Stepi Velké obilnice světa.
vytvořený v projektu OP VK
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
STEPI Tereza Kalošová, 4.A.
PODNEBNÉ PÁSY – 5. roč. Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu.
Subtropy.
Sabina Skácelová ZŠ Ilji Hurníka 2010
Počasí a podnebí Vypracovala: Barbora Kondvárová.
Šířkové pásy tropický pás.
ANDREA JAKUBCOVÁ STEPI IPETS ÁVOCBUKAJ AERDNA.
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Podnebí (climate) a přírodní krajiny Ameriky – Opakování!
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Stepi.
Amerika – Přírodní krajiny
Biosféra.
SAVANA dále od rovníku střídání období …………………………..
Křížovka - Tropický deštný les
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Živý obal Země ( rostliny a živočichové)
Biosféra Stepi Jan Dušek.
Fytogeografické člení zemského povrchu
ROZMANITOST EKOSYSTÉMŮ
1. ročník technického lycea
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Tundra tundra v Norsku tundra na Aljašce v létě.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová liána místní obyvatelstvo Tropický prales Amazonie.
ŠABLONY 32 VY_32_INOVACE_18_22_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ EVROPY.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
MÍRNÝ PÁS PŘÍRODOVĚDA 5.TŘ. Mgr. Renata Šimková.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Podnebné pásy – mírný pás
Podnebné pásy listnaté lesy tropy subtropy
VEGETAČNÍ PÁSY.
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
STEPI.
Josef Hanzl Černozem.
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_06_IV_Z6_mírný_pás.
TRAVNATÉ OBLASTI MÍRNÉHO PÁSU
Šablona III/2 Stepi a lesostepi
Amerika – Podnebí a přírodní krajiny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_15
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Stepi TÉMATICKÝ CELEK: Přírodní obraz.
VY_32_INOVACE_17_Z_STEPI
VY_32_INOVACE_213 Tomáš Nový šestý krajinná sféra
Polární pás Co zde roste? Žije? Polární pustiny trvalé zalednění
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
OBSAH PODNEBNÉ PÁSY TROPICKÝ PÁS SUBTROPICKÝ PÁS MÍRNÝ PÁS POLÁRNÍ PÁS
Základní škola, Hradec Králové
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Step.
Stepi (a lesostepi) mírného pásu V mírném pásu Suché podnebí, nízké srážky → → neumožňují růst stromů Kvalitní černozemě Travní porost.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Stepi Poznáš zvířata stepí? Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Stepi Poznáš zvířata stepí? Autor: Mgr. Miluše Džuberová

Charakteristika stepí Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Charakteristika stepí KDE: travnaté oblasti mírného pásu (zakresli do mapy) navazují na pouště a polopouště PODNEBÍ: horká léta, chladné zimy málo srážek (nerostou stromy) ROSTE: travní porost – kavyly, vousatky ŽIJE: hlodavci – sysel, hraboš dravci – orli, supi zajíci, bizoni, kojoti VÝZNAM: pastviny a obilná pole (úrodné půdy

Jižní Amerika stepi v Jižní Americe se nazývají PAMPY Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Jižní Amerika stepi v Jižní Americe se nazývají PAMPY vytvářejí rozsáhlé travnaté porosty mají příznivější klimatické podmínky – mírnější zimy bez mrazů, více srážek nachází se ve východní Argentině na velkých plochách se chová dobytek

Severní Amerika stepi v Severní Americe se nazývají PRÉRIE Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Severní Amerika stepi v Severní Americe se nazývají PRÉRIE rozkládají se mezi řekou Mississippi a Skalnatými horami zvířetem prérií byl …….., dnes žije pouze v rezervacích na úrodné půdě se pěstuje především obilí na rozsáhlých farmách se chová dobytek

Střední Asie stepi se rozkládají na velkých plochách Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Střední Asie stepi se rozkládají na velkých plochách v Kazachstánu se nazývají CELINY, pěstuje se obilí v Mongolsku přetrvává tradiční pastva dobytka …………. způsobem tradičním ……….. jsou jurty žili zde koně Przewalského, dnes pouze v ZOO na jaře je step zelená rozkvetlá, v létě rostliny vysychají (vysoké teploty, málo srážek)

Východní Evropa stepi se nacházejí především v Maďarsku a na Ukrajině Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Východní Evropa stepi se nacházejí především v Maďarsku a na Ukrajině využívají se k zemědělským účelům – pěstuje se hlavně obilí, chová se dobytek a koně v Maďarsku se nazývají PUSTY na Ukrajině jsou to rozsáhlá obilná pole

Step = steppe pastvina = grazing obilí = corn Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Step = steppe pastvina = grazing obilí = corn hraboš polní = common vole bizon = bison prérie = prairie orel = aegle dobytek = casttle pampa = pampas tráva = grass

Test Proč ve stepích nerostou stromy? Jak jsou stepi využívány? Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Test Proč ve stepích nerostou stromy? Jak jsou stepi využívány? Která zvířata žijí ve stepích? Vybarvi dvojice, které k sobě patří prérie celiny pampy stepi pusty Argentina Maďarsko USA Kazachstán Ukrajina

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Použité zdroje: http://office.microsoft.com/cs-cz/images/??Origin=EC790014051029&CTT=6&ver=12&app=winword.exe http://www.oskole.sk/?id_cat=120&clanok=6038 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mongolia_Ger.jpg http://mapasveta.info/svet/mapa_sveta_slepa_mapa.html