Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Stepi a lesostepi

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Stepi a lesostepi"— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Stepi a lesostepi
Mgr. Lenka Nováková – 1.ZŠ Horní Slavkov VY_32-INOVACE_12-Stepi a polostepi - Z

2 Co jsou stepi a lesostepi ?
leží v mírném pásu bezlesé oblasti, je zde málo srážek – traviny a keře, na okrajích břízy, lípy a duby velmi kvalitní půda – černozem vnitrozemské podnebí, velké rozdíly teplot během roku i mezi dnem a nocí slouží hlavně jako pastviny

3 Evropa a Asie stepi Jižní Amerika pampy Severní Amerika prérie
Zvířata se uzpůsobila životu na suchých travnatých plochách bez lesního porostu. Jsou to dobří běžci – dropi, pštrosi, malá zvířata si hrabou hluboké nory – zajíci, syslové, žijí zde i šelmy – vlci a dravci – orli a supi. Původní živočichové Severní Ameriky – bizoni byli téměř vyhubeni, dříve se jich v prériích vyskytovalo až 60 milionů, dnes jich zbylo asi jen V jihoamerických pampách žijí pštrosi nandu, lamy, v Severní Americe jsou to divocí koně – mustangové, a v Asii koně Przewalského. Stepi se mění v pole s vynikající ornou půdou.

4 Na polích se pěstuje obilí
Na polích se pěstuje obilí. V sušších oblastech se na stepích pasou koně, dobytek a ovce. Ve městech se pak zpracovává maso, mléko, kůže.HONÁCI DOBYTKA – Severní Amerika - kovbojové - Jižní Amerika - gaučové Na okrajích stepí je už dostatek srážek – lesostepi.

5 Zdroj obrázků: Microsoft Office 2010 - klipart


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Stepi a lesostepi"

Podobné prezentace


Reklamy Google