TRUE- FALSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_11.
Advertisements

Sloveso BÝT – přítomný čas
Číslo: VY_32_INOVACE_15_06 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: UNIT 1.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Tasmánie – poslech, práce s textem. Anotace: Žáci si v prezentaci procvičí poslech a čtení, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci také pracují s textem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Javorník AUTOR: Lenka Klíčová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Anglický jazyk ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4.,
Označení DUM 14 _ 08 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Procvičování učiva anglického jazyka 1.pololetí Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských.
VY_22_INOVACE_04 leden 2011 Mgr. Kateřina Šujanová Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Dressing up. Clothes ročník.
Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Draw a face Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Colour shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Slovní zásoba-ovoce, zelenina Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Easter in the USA and Great Britain
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Procvičování anglického jazyka – porozumění textu Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. JAROSLAVA KULÁČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_618_ANGLICKÝ JAZYK_MĚSTO TEMA: Město ČÍSLO PROJEKTU:
What is it? Let´s play a game! ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmeno WHAT přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Menu Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Roční období Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
VY_32_INOVACE_268 CHRISTMAS.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
VY_22_INOVACE_53 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Adjectives. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová Diferences.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum :  Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_04_Anglický jazyk 6.ročník_Halloween Téma: Halloween CZ.1.07/1.4.00/
Easter in Great Britain NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ Jazyk anglický TEMA:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_REG_REALIE_04_FOOD.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
SPRING AND EASTER ACTIVITIES Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
RČENÍ O UČENÍ. VTIPY. Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B a F – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
DESETINNÁ ČÍSLA Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotacePracovní listy a multifunkční karty sloužící k vyvození a znázornění desetin a setin. Obsahují činnosti.
NAŠE KNIHA REKORDŮ /NEJ- z našeho kraje, státu, Evropy/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Anotace – Přídavná jména Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby přídavných jmen, opozita, doplňování do věty, písmenkové přesmyčky Autor -
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_06_What is … Autor:Mgr. Libuše Stonawská Předmět:Anglický jazyk Třída: 4. ročník Šablona projektu:III/2 Inovace a zkvalitnění.
ORDINAL NUMBERS /MONTHS/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
CALENDAR 1/winter, spring, summer/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Ivana Tesa ř ová CHRISTMAS LESSON Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
TŘEBÍČSKO A JEHO PARAMETRY Autor : Mgr. Ivana Tesařová Datum:
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ, SLOVESA
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Anotace – Food and drinks
Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život
VY_32_INOVACE_19_AJI_VÁNOCE
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČAS a POHYB /hravé činnosti s časem/
EU peníze středním školám
PODZIM A LIDOVÁ SLOVESNOST Autor: Mgr. Ivana Tesařová
GREETING AND INTRODUCTION /chain/
Shapes and colours Škola
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
MY HOUSE - MY CASTLE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
British Typical Meals and Meal Times
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Weather
Předmět: Anglický jazyk
Transkript prezentace:

TRUE- FALSE Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/

AnotacePracovní listy a jazykové činnosti prověří schopnost práce s textem formou soutěže. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětAnglický jazyk Očekávaný výstupRozumí obsahu jednoduchého autentického materiálu a využívá jej při práci, vyhledá v textu potřebnou informaci. Druh učebního materiáluPracovní listy, soutěž Cílová skupinaŽáci 4. a 5. ročníku Metodický postupUveden v textu Datum

CHOCOLATECHOCOLATE Chocolate comes from the cocoa tree. Cocoa trees grow In hot, wet countries in Africa and South America. After five years pink flowers grow on the trees. The flowers slowly become pods. The pods are red or orange. Inside the pods there are small beans. People in factories make chocolate from the beans. People in Europe, the USA and Canada eat the chocolate.

Práce s textem: Poslech, čtení, odpovědi na otázky, reprodukce,…… Po dokonalém seznámení s obsahem a formou textu, slovní zásobou a výslovností následuje pohybová hra: TRUE and FALSE. Potřebujeme dvě židle a dvě soupeřící družstva. Jednu židli označíme TRUE, druhou FALSE a můžeme hrát. Učitel říká anglické věty z textu. Některé jsou pravdivé, jiné ne. Děti se snaží co nejrychleji větu analyzovat a zaujmou místo na správné židli. Kdo si sedne první, získává pro družstvo bod. Pak se hráči vystřídají.

Návrhy pravdivých i nepravdivých vět ke hře TRUE- FALSE: 1/ Chocolate comes from the tea tree. 2/ Chocolate trees grow in countries in Africa and South America. 3/ After five years red flowers grow on the trees. 4/ The flowers slowly become pods. They are red or orange. 5/ Inside the pods there are big beans. 6/ People in factories make chocolate from the beans. 7/ People in Antarctica eat the chocolate. Poznámka: Děti si nemusí nutně zapamatovat celý text. Mohou používat vytištěný text a snaží se v něm rychle zorientovat – to je smyslem skupinové práce.

Další verze cvičení: Věty ze života, do jejichž tvorby se zapojí i děti, čímž si procvičí konverzaci: Např. Pavel is 18 years old. Saint Valentine’s Day is on the 15 th February….