Pracovní skupina – 1. setkání ZŠ a MŠ Chotoviny 10. června 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Místní akční skupina Rakovnicko
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Místní Akční Plány rozvoje vzdělávání Ustavující setkání Partnerství MAP v rámci Prahy 15.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Prezentace pro pracovní skupinu (území Přemyslovské střední Čechy o.p.s.) Slaný,
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
1. Jednání řídícího výboru MAP ORP Prachatice , MěÚ Prachatice.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Strategický rámec MAP do roku Vstupní strategický rámec Analýzy stavu + SWOT analýzy pro povinná opatření + ostatní oblasti Prioritní oblasti a.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Reg.č. CZ /0.0/0.0/15_005/ KULATÝ STŮL , Úřad ORP Šlapanice, Opuštěná 2.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Řídící výbor „MAP ORP Karlovy Vary“ Magistrát města Karlovy Vary
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
6. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA
III. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Informace o výzvě pro školy
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
2. jednání řídícího výboru
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
2. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Aktuální informace o projektu
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Pracovní skupina – 1. setkání ZŠ a MŠ Chotoviny 10. června 2016

Program 1. setkání PS Představení členů PS Možné otázky k projektu. Rekapitulace již probraných témat z rozhovorů. Ustavení ŘV – po 1 zástupci z řad rodičů, ředitelů, zřizovatelů popř. ZUŠ (kdokoli se přihlásí, musí být zapsán). U rodičů musí být souhlas školní rady, př. jiného školního orgánu. Pracovní skupina vysloví souhlas se jmenováním do ŘV. Nominace do ŘV musí být do Diskuze a vytvoření vize Strategického rámce MAP. Prezentace webových stránek MAP akcni-plan-map-pro-orp-tabor/ds-2359/p1=55055http:// akcni-plan-map-pro-orp-tabor/ds-2359/p1=55055 FOCENÍ s propagační tabulí

Členové PS ZŠ a MŠČlen/ka PS telefon DražiceMgr. Marcela Vosátkova am.cz ChotovinyMgr. Petr JistebniceMgr. Dušan Mladá Vožice Mgr. Hana OpařanyMgr. Jiří Ratibořské Hory Mgr. Irena Melicharová BorotínMgr. Lenka Pípalová am.cz NadějkovMgr. Regina Mihulová

Místní akční plán - vzniká na základě partnerské spolupráce a komunikace - Souhrnný dokument, kt. zahrnuje: analytickou část (metaanalýza, analýza problémů) strategický rámec MAP akční plán MAP (roční plán aktivit)

Strategický rámec MAP Povinná opatření = témata Předškolní vzdělávání a péče:dostupnost-inkluze-kvalita Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem Doporučená opatření = témata Rozvoj podnikavosti a iniciativy dětí a žáků Rozvoj kompetencí dětí a žáků v polytechnickém vzdělávání (věda, technologie, inženýring, matematika) Kariérové poradenství v základních školách Průřezová a volitelná témata Rozvoj kompetencí, osobnosti, zájmu a nadání každého dítěte a žáka („Zažít úspěch“)

Formulace VIZE SR MAP Obecně uvést, jakého stavu chceme v budoucnosti dosáhnout. Vize je sdílená představa všech aktérů o rozvoji územích, vymezuje změnu, které má být dosaženo, a nastavuje rámec při realizaci této změny. Vznikne zapojením cílových skupin a aktérů MAP.

Šetření problémů

Chování žáků 1.Problémy s chováním žáků jsou v rámci normy, snížené známky z chování nejsou udělovány. 2.Problémy s chováním se vyskytují u jednotlivců. 3.Vyskytuje se méně problémů než na velké škole ve městě (všichni se navzájem znají – učitelé, žáci, rodiče – je zde menší anonymita). 4.Vadí individualita dětí a jejich prosazování v rámci a na úkor kolektivu. 5.Jsou problémy s profilováním leadrů třídy. 6.Škola potřebuje lépe komunikovat s rodiči sociálně slabých rodin 7.Na malotřídních školách by uvítali lepší mezigenerační vztahy mezi žáky.

Nedostatek/nadbytek žáků – kapacity 1.Ve výhledu se bude počet dětí snižovat. 2.Školy trápí populační vlny 3.S kapacitou MŠ nejsou v současné době problémy, požadavky na rozšíření kapacity (spíše zvýšení kvality) jsou ojedinělé (ZŠ a MŠ Jistebnice). 4.Převážná většina škol s II. stupněm nemá s kapacitou školy problém. Přechodně má problém s prostorovou kapacitou školy pouze ZŠ Borotín. (jen ojediněle se vyskytují problémy s kapacitou navazujícího stravovacího zařízení – ZŠ a MŠ Borotín). 5.U ZŠ s pouze 1. stupněm, které mají problém s nedostatkem žáků (ZŠ Nadějkov, ZŠ Ratibořské Hory) i u těch které jich mají dostatek (ZŠ Dražice)je kapacita dostačující.

Nedostatek financí 1.Se zřizovateli nemají školy problémy. 2.Chybí finanční prostředky na odměny učitelům (na nadstandardní práce tj. za doučování, za vedení zájmových kroužků apod. 3.Je potřeba posílit nadtarifní složku platů i nepedagogických zaměstnanců školy. 4.Některé školy pociťují nedostatek finančních prostředků na větší investiční záměry tj. na rekonstrukci apod. 5.Některé školy nemají peníze na vybavení (nábytek, pomůcky,zázemí pro pedagogy), servis a údržbu nově pořizovaného vybavení, administrativního pracovníka školy …

Nedostatek či úroveň učitelů – nízká atraktivita profese 1.Na všech dotazovaných školách působí aprobovaní učitelé. 2.Znalostní a odborná úroveň učitelů je dobrá, učitelé se průběžně vzdělávají. 3.Učitelů je dostatek. 4.Do „venkovských“ škol dojíždějí i učitelé z Tábora (jsou zde menší výchovné problémy). 5.Problémem je feminizace školství. 6.Nástupní platy začínajících učitelů jsou nízké ( Kč čistého). 7.Problém je sehnat kvalitní učitele na první stupeň do spojených tříd (u malotřídních škol). 8.Chybí učitel s aprobací Ma/Fy (ZŠ Borotín). 9.Atraktivitu povolání učitele zvyšují spíše sociální jistoty (např. dovolená) než podpora veřejnosti.

Dopravní dostupnost školy 1.Problematika dopravní dostupnosti je specifická pro dotazované školy (zřízení autobusové linky, zakoupení mikrobusů, vybudování přístřešku na kola…). 2.Dojíždějící mnohdy přijíždějí do školy již kolem 7 hodiny ráno, a i dříve, ale výuka začíná až v 8:00 – děti jsou nevyspalé.

Stravování 1.Některé školní kuchyně mají zastaralé vybavení. 2.V některých případech nepostačuje kapacita a/nebo je potřeba provést rekonstrukci a/nebo nově vybavit prostory školní jídelny (ZŠ i MŠ). 3.Některé školní kuchyně vyvíjejí doplňkovou činnost, která přináší stabilizaci pracovních míst a finanční prostředky do rozpočtu školy.

Hodnocení kvality vzdělávání Oslovené školy provádějí hodnocení kvality vzdělávání různými způsoby: 1.výsledky přijímacích zkoušek na střední školy 2.účast a umístění na olympiádách 3.prostřednictvím vlastních testů nebo pořízeného testovacího software 4.testy firem, které se problematikou zabývají: Kalibro, Scio Problémem je v některých případech to, že: 1.žáci přistupují k testování pasivně 2.rodiče si nepřejí provádění testování dětí (zvláště méně nadaných) 3.testování se provádí za úplatu

Logopedická péče 1.Děti špatně mluví v MŠ i na prvním stupni ZŠ.

Právní poradenství 1.Chybí kvalitní právní servis pro školy na území ORP Tábor

Investiční projekty Název ZŠ a MŠPočet projektůZ toho nenaceněné projekty Předpokládané náklady na realizaci Dražice ,- Kč Chotoviny ,- Kč Jistebnice ,- Kč Mladá Vožice ,- Kč Opařany ,- Kč Ratibořské Hory ,-Kč Borotín ,- Kč Nadějkov??? CELKEM ,- Kč

Plánovaná podpora školám z IROP Stavební úpravy, pořízení vybavení pro zajištění rozvoje žáků v následujících klíčových kompetencí V oblastech komunikace v cizích jazycích V oblastech technických a řemeslných oborů, přírodních věd Ve schopnostech práce s digitálními technologiemi Cílem je zvýšení kvality vzdělávání ve vazbě na uplatnění na trhu práce a potřeby sladění nabídky a poptávky na regionálním trhu práce.

Delegáti pro Řídicí výbor Zastupce ředitelů: Mgr. Petr Havlík, ZŠ a MŠ Chotoviny Zástupce zřizovatelů: Mgr. Lenka Pípalová, Městys Borotín Zástupce rodičů: ………………………..