Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS, 3. 6. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurz práce s informacemi rodí se multimediální experiment MU Brno
Advertisements

Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 30. a 31. říjen 2013 Bibliotheca academica 2013 Nová témata – nové výzvy.
Knihovny současnosti, České Budějovice, 13. –
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Ústřední knihovna FSS MU Bibliotheca Academica, Brno Irena Šléglová Masarykova univerzita a její knihovny.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
International Students Club. ISC VUT Struktura ISC a spolupráce s univerzitou Činnost International Students Club Realizované akce Studentské prezentace.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Úvod Proč studovat informatiku?
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Propagace Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 9. května 2012 propagace nových služeb.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
ROZBOR VYHLÁŠKY Č. 72/2005 SB. Prezentuje Petra Procházková a Jakub Pivarč UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Pedagogická fakulta.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Marketingová strategie veřejné a univerzitní knihovny
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Úvod Proč studovat informatiku?
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ELearningový kurz informační výchovy na MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová 3. června 2008, Informační den ÚVIS.
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Informační den ÚVIS MZLU, Brno
Oborová informační brána Musica
Nástroje podpory uživatelů
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
JAKÝ EFEKT MAJÍ STÁVAJÍCÍ ŠKOLENÍ?
MUDr. Jitka Feberová, Ph.D.
Ústavu botaniky a zoologie
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Prezentace univerzitního informačního systému
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Transkript prezentace:

Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,

Osnova Propagace knihoven v kostce Jak propaguje své služby Informační centrum MZLU v Brně Jak jsme natáčeli video Ukázka Dotazy

Title marketing znamená myslet, plánovat a pracovat s ohledem na zákazníka, podle jeho požadavků a potřeb marketing proniká i do nekomerční sféry propagace = nástroj marketingu cílem propagace je něco oznámit, zprostředkovat, podělit se s určitými informacemi, myšlenkami (lidé vyžadují informace o službách: co mohou využít, kdy a kde, za kolik) propagace knihovny: sdělit veřejnosti to, že existuje a poskytuje služby. Je důležité, aby čtenáři (i potencionální) o knihovně a jejích službách věděli co nejvíce a znali užitek a výhody, které mohou získat. Propagace knihoven (1)

Title propagace knihovny přináší → plnější a intenzivnější využívání služeb → získávání nových uživatelů → spokojenost zaměstnanců → efektivnější využívání finančních prostředků → spokojenost zřizovatele knihovnu nepropagují jenom fondy a poskytované služby, ale i chování každého zaměstnance Propagace knihoven (2)

Title Informační centrum používá tyto nástroje propagace: prezentace na www stránkách exkurze, dny otevřených dveří úvody do studia pro studenty 1. ročníků vzdělávací akce (semináře, školení) letáčky, knižní záložky, plakáty nástěnky Dokumentový server v UIS (univerzitní informační systém) Vývěska v UIS hromadný mail konference mzlu_knihovna …VIDEO Nástroje propagace

Title video „Průvodce knihovnou a Informačním centrem MZLU v Brně“ realizováno v červnu 2008 ve spolupráci s dalšími odděleními ÚVIS (Ústřední knihovna – scénář, režie, Audiovizuální centrum – kamera, střih, zvuk, Ediční středisko – herec ) natáčeno HDV (High Definiton Video) kamerou Sony Z1, zpracováno ve videoeditoru Avid plná verze zkrácená verze s anglickými titulkyzkrácená verze Video

Title ANTLOVÁ, Martina. Propagace knihoven a jejich služeb. Brno: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, Ústav české literatury a knihovnictví, s. Vedoucí diplomové práce Mgr. Petr Škyřík. KŘIVÁ, Eva. Čtyři druhy marketingu v knihovnické praxi. Konjunktura.cz [online] [cit ]. Dostupný z WWW: Použité zdroje

Title Děkuji za pozornost. Mgr. Zuzana Streichsbierová, DiS. mail: tel.: