MINCE. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0745 OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_242_Členské státy EU AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Evropská unie.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
EU.
Předmět: Základy společenských věd Ročník: IV.
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
EVROPSKá UNIE.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Alžběta PLEVÁKOVÁ Ludmila GIESLOVÁ 7. D
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI FAKULTA TEXTILNÍ Katedra hodnocení textilií Kristýna Šlemínová.
Členské státy a jejich hlavní města
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
EVROPSKÁ UNIE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Intergovernmental Organization one level State D State C State E State F State A State G State B Intergovernmental Organization.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Historický vývoj EU Petra Henychová.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
EVROPSKÁ UNIE.
SPOLEČNÁ MĚNA EURO (EUR, €). ČR a €
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE 1. přednáška Ing. Martina Šudřichová
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): ČR a evropská integrace N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
EU - Hlasování kvalifikovanou většinou Berger Erik
HOTOVOSTNÍ OPERACE Nákup a prodej. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Peníze. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské.
Stupňová a oblouková míra (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
EURO. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské.
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PENÍZE
MĚNA A BANKOVKY. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
FINANČNÍ GRAMOTNOST PENÍZE BANKOVKY. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Úvod do předmětu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Peníze ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
FINANČNÍ GRAMOTNOST PENÍZE. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou měny EURO AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční.
Identifikace vzdělávacího materiáluVY_62_INOVACE_FG.9.r.09 EU OP VK Škola, adresaZŠ Smetanova 1509, Přelouč AutorMgr. Blanka Prokopová Období tvorby VMlistopad.
PRAKTICKÉ CVIČENÍ U pokladny. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Tangens a kotangens v pravoúhlém trojúhelníku (5).
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Majetek domácnosti. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Funkce sinus (8). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Goniometrické rovnice (1) (17). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Funkce tangens (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
EVROPSKÁ INTEGRACE.
EVROPSKÁ UNIE.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inverzní funkce k funkcím goniometrickým (2)
Pakt stability a růstu EVSE Šárka Horáková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Vztahy mezi goniometrickými funkcemi
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
EVROPSKÁ INTEGRACE.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

MINCE

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor: Mgr.Marie Kubátová Předmět: Hospodaření domácnosti

Obsah Současné mince ČR1 1 Kč2 2 Kč3 5 Kč4 10 Kč5 20 Kč6 50 Kč7 Informace navíc8 Euromince9 Líc euromincí10

Obsah Státy platící EUREM11 Zápis str.112 Zápis str Použité zdroje

V současné době je u nás v oběhu šest druhů mincí Všechny jsou platné od vzniku samostatné ČR v roce 1993 Jsou to: Současné mince ČR 1 Koruna, dvoukoruna, pětikoruna, desetikoruna,dvacetikoruna, padesátikoruna

Líc Rub 1 Kč hrana kulatá,vroubkovaná,barva stříbrná 2 Český lev Královská koruna

LícRub 2 Kč hrana pravidelné plošky,barva stříbrná 3 Český lev Královské jablko

LícRub 5 Kč hrana hladká, barva stříbrná 4 Český lev Karlův most

Líc Rub 10 Kč hrana vroubkovaná,barva hnědá 5 Český lev Brněnská památka Petrov

Líc Rub 20 Kč hrana pravidelné plošky,barva zlatá 6 Český lev Sv. Václav

LícRub 50 Kč hrana hladká,barva hnědozlatá 7 Český levPražský hrad – Hradčany

Některé mince byly původně raženy v Kanadě a v Německu Na základě požadavku ČNB razí mince od r.1994 Česká mincovna v Jablonci nad Nisou Desetikorunová mince je v oběhu ve třech podobách /z roku 1993, 1995 a 2000/ Padesátikoruna je unikátní mince,je složena ze dvou kovů Informace navíc 8

Mají zobrazen na na lícové straně reliéf mapy Evropy a číslo nominální hodnoty. Na rubové straně se nachází národní motiv té země, kde je používána. Protože cestujeme, můžeme mince se znakem jednoho státu nalézt v jiném státě. 1 euro = 100 centů (eurocentů) Euromince mají 8 nominálních hodnot: 1 eurocent, 2 eurocenty, 5 eurocentů, 10 eurocentů, 20 eurocentů, 50 eurocentů, 1 euro a 2 eura. EUROMINCE 9

Líc euromincí 10

Euromince i eurobankovky byly do oběhu uvolněny 1. ledna Do současné doby euro zavedlo 17 členských států EU: Belgie, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Lucembursko, Malta, Německo, Nizozemsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko a Estonsko Státy platící EUREM 11

V současné době je v ČR v oběhu šest druhů mincí: Koruna, dvoukoruna, pětikoruna, desetikoruna,dvacetikoruna, padesátikoruna Na základě požadavku ČNB razí mince od r.1994 Česká mincovna v Jablonci nad Nisou EUROMINCE Mají zobrazen na na lícové straně reliéf mapy Evropy a číslo nominální hodnoty. Zápis – str.1 12

Na rubové straně se nachází národní motiv té země, kde je používána. Protože cestujeme, můžeme mince se znakem jednoho státu nalézt v jiném státě. Euromince mají 8 nominálních hodnot: 1 eurocent, 2 eurocenty, 5 eurocentů, 10 eurocentů, 20 eurocentů, 50 eurocentů, 1 euro a 2 eura. Euromince i eurobankovky byly do oběhu uvolněny 1. ledna Do současné doby euro zavedlo 17 členských států EU Zápis – str.2 13

mince/ mena/ Použité zdroje