Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/7_KRAJE V ČR Téma: Praha, Středočeský kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Advertisements

Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_16_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: ČESKO - SEVEROVÝCHOD Základní škola Libina, příspěvková.
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Tereza Jechová Název: VY_32_INOVACE_08_ PRAHA Předmět ZEMĚPIS 7.ROČNÍK.
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/18_Východní Evropa Téma: Státy východní.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Hlavní město Praha Jméno autora:
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_15 TÉMA: Vlastivěda4
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
NĚMECKO VY_32_INOVACE_06-25 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
LIBERECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-28 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Středočeský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-33 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
VY_52_INOVACE_10_02_hlavní město Praha
OLOMOUCKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
KRAJ VYSOČINA VY_32_INOVACE_06-35 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-38 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Německo AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09_Z8_Skála
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 12 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_INOVACE_09_Praha – hlavní město České republiky
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
ÚSTECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-32 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
ČESKO - SEVEROZÁPAD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
VY_32_INOVACE_15_Praha – hlavní město ČR
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A20Prv2_Vlast
ČESKO - JIHOZÁPAD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Žáci se seznámí se Středočeským krajem
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_LIBERCKY_KRAJ.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Základní škola, Hradec Králové
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Radana Marelová
NAŠE VLAST – Česká republika
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_STREDOCESKY_KRAJ.
Základní škola, Hradec Králové
5.1 Místo, kde žijeme – ČESKÁ REPUBLIKA
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/7_KRAJE V ČR Téma: Praha, Středočeský kraj Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/

 Materiál je určen pro výuku předmětu zeměpis pro základní školu praktickou.  Příprava není nutná.  Doba vzniku listopad 2011  Doba ověření  Učitel seznámí žáky s kraji České republiky a charakterizuje hlavní město Prahu a Středočeský kraj. Žáci zvládli otázky a úkoly bez problému.  Je určen pro žáky 7.ročníku  Určeno pro práci na interaktivní tabuli

ČESKÁ REPUBLIKA JE ROZDĚLENA DO 14 KRAJŮ 1.Hlavní město Praha8.Královehradecký kraj 2. Středočeský kraj9. Pardubický kraj 3.Jihočeský kraj10.Kraj Vysočina 4.Plzeňský kraj11.Jihomoravský kraj 5.Karlovalský kraj12.Olomoucký kraj 6.Ústecký kraj13.Zlínský kraj 7.Liberecký kraj14.Moravskoslezký kraj

 Má více než 1 milion obyvatel  Hlavní pravomoc má Magistrát hlavního města Prahy – v čele je primátor  Sídlí zde vláda, Poslanecká sněmovna, Senát a prezident republiky Historické památky – Pražský hrad, Karlův most, chrám Svatého Víta, Staroměstské náměstí (orloj), Národní divadlo, Karlova univerzita, socha Svatého Václava na Václavském náměstí

Karlův Most Praha- Vltava, Karlův most, Vyšehrad

Katedrála sv. Víta Praha, Karlova Univerzita

Staroměstský Orloj v Praze socha sv. Václava na Václavském náměstí Praha Národní divadlo

Praha, letiště Ruzyně, největší letiště v České republice Sazka a O2 Aréna konají se zde hlavně hokejové zápasy, koncerty Praha, O2 aréna

 Podle rozlohy je to největší kraj ČR.  Krajský úřad sídlí v Praze.  úrodné nížiny podél Vltavy a Labe  Pěstují se tady náročné zemědělské plodiny  hlavně obilí, zelenina a cukrová řepa  významné řeky Vltava a Labe  Vltava se vlévá do Labe u Mělníka  Na Vltavě je vybudována řada vodních nádrží  Slouží k výrobě elektrické energie i rekreaci

 Významné památky  Hrady Karlštejn a Křivoklát  Zámek Konopiště hrad Karlštejn hrad Křivoklát zámek Konopiště

1. Jak se jmenuje nejznámější most v Praze, který je postaven přes řeku Vltavu? 2. Jak se jmenuje univerzita na obrázku? 3. Pojmenuj obrázky Pražských památek.

  Soubor:CoA CZ regions.png. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dostupné z WWW:.  Soubor:LKPR sever 2003.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dostupné z WWW:.  Soubor:O2 Arena, od %C4%8Ceskomoravsk%C3%A9.jpg. In Wikipedia : th e free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundatio n, [cit ]. Dostupné z WWW:.  Soubor:Sazka-arena-02.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. S t. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dostupné z WWW:.

 Soubor:Wenceslaus I Duke of Bohemia equestrian statue in Prague 3.jpg. In Wi kipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Fou ndation, [cit ]. Dostupné z WWW:.  Soubor:Prazsky orloj celkovy pohled.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [o nline]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dostupné z WWW:.  Soubor:Burgkarlstein02.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Pe tersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dostup né z WWW:.  Soubor:Krivoklat castle 01.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dost upné z WWW:.  Soubor:Blick auf Schloss Konopiste.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [o nline]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit ]. Dostupné z WWW:.