TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. představení společnosti Únor 2014 TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. Libušina tř. 21 623 00 Brno Česká republika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Advertisements

Centrum pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace
Správa IT infrastruktury: lépe, snadněji, bezpečněji a levněji
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Informační systémy podnikové systémy CRM
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
Motivační program.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
MOST MEZI VĚDECKÝM A PODNIKATELSKÝM SVĚTEM. Pronájem kanceláří a výrobních prostor k podnikání -dlouhodobý pronájem klimatizovaných prostor -ceny od 800.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
... umění optické komunikace PROFiber Networking s.r.o. se jako bývalá divize Vláknové optiky MIKROKOM s.r.o. opírá o tradici 15tiletého působení v oboru.
TECHO historie  Český výrobce kancelářského nábytku od roku 1991  Akciová společnost od roku 1998  ISO 9001 certifikace rok 1999  Nejvýznamnější výrobce.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Nanotechnologie v praxi
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Téma prezentace Jméno přednášejícího, funkce
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Helios Orange Dr. Müller Pharma s.r.o. Prezentace pro společnost
Metodický výklad výzvy
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
KIT digital Czech a.s. Praha, září 2009strana : 1 KIT digital Czech a.s. Představení společnosti 14. září 2009 initiate data media.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Inkubační funkce Inovacentra ČVUT Michaela Karlíčková.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci Hradec Králové EA Hotel Tereziánský dvůr
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Profil společnosti Nový Dvůr
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
Silnoproudá elektrotechnika
Představení společnosti AutoCont CZ a.s.
Silnoproudá elektrotechnika
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Informační systémy podnikové systémy CRM
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Podnikatelský plán Iva Jeřábková
Transkript prezentace:

TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. představení společnosti Únor 2014 TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. Libušina tř Brno Česká republika

TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. Libušina tř Brno Czech Republic Silná mezinárodní společnost s českými kořeny zaměřená na vývoj, výrobu a prodej rastrovacích elektronových mikroskopů.

Hlavní předmět činnosti: Výzkum, vývoj, výroba, aplikace a prodej přístrojů částicové optiky a souvisejících zařízení mikroskopů dodaných do 60 zemí světa Představení společnosti Produkty:  Rastrovací elektronové mikroskopy  REM se Schottkyho autoemisní katodou  REM s fokusovaným iontovým svazkem  Detektory a příslušenství  Software

EasyProbe TIMA/ TIMA-FEG Od roku 1999 Od roku 2005 Od roku 2007 Od roku 2008 Od roku 2009 Od roku 2011 Od roku 2013 TESCAN Produktová řada mikroskopů dodaných do 60 zemí světa

TESCAN byl založen v roce 1991 skupinou bývalých vývojářů a manažerů s.p. TESLA s minimálním kapitálem Vývoj firmy Vize: TESCAN – Nadnárodní firma se sídlem v Brně

+

Silné stránky firmy:  Moderní výrobní zázemí  Silné vývojové oddělení (1/3 zaměstnanců)  Optimální podmínky pro montáž  Kvalifikace, vzdělání a zkušenosti týmu pracovníků  Celosvětová prodejní a servisní síť Tým pracovníků firmy TESCAN:  Celkem přes 220 pracovníků v Brně + 30 v USA + 35 v Číně  54%+ s vysokoškolským vzděláním  1 Profesor, 18 PhD + 5 doktorských studentů Odhadujeme, že kromě vlastních pracovníků, naše činnost vytváří dalších asi 300 pracovních míst u našich dodavatelů komponentů a služeb Dnes

Od výkresu k hotovému přístroji

TESCAN v letech

Reference

TESCAN a dotované projekty FYBLIS GM komora FIB tubus Cobra, Canion 31X Time-of-Flight Secondary Ion Mass Spectrometry (TOF-SIMS) Scanning Probe Microscope (SPM) –integrace v SEM

TESCAN a dotované projekty  Celkové náklady na výzkum a vývoj v roce 2012 činily cca 56 mil. Kč  V roce 2014 je TESCAN řešitelem, nebo spoluřešitelem 5 českých a 3 EU projektů.  Paralelně probíhá realizace 2 projektů OPPI (Inovace, Potenciál)  TESCAN podporuje akademické instituce formou kolaborativního výzkumu a projektů OPVK  Dotované projekty synergicky navazují na vlastní R&D ve společnosti Rozdělení investic do R&D dle zdroje financí

Projekty resortního programu MPO TIP Holografický mikroskop (2012 – 2014)  TESCAN, VUT, ÚMG  Vývoj multimodálního holografického mikroskopu; Projekt oceněn jako Nejlepší spolupráce roku 2013 Moremit (2010 – 2014)  TESCAN, VUT, FZÚ  Vývoj nového SEM přizpůsobeného pro pozorování při nízkých energiích elektronů a jednoduchost při zachování ostatních špičkových parametrů, stejně jako analytické schopnosti  První dvě etapy projektu úspěšně obhájeny 11/2012 Nanognome (2009 – 2012, úspěšně obhájeno v dubnu 2013)  TESCAN + mezinárodní partneři vývoj nového FIB-SEM přístroje s orientací na tvorbu lokálních nanostruktur VN Zdroj (2010 – 2013, bude obhájeno v letošním roce)  TESCAN + ÚPT aplikovaný výzkum a vývoj elektronové trysky a vysokonapěťového zdroje.

Projekty TA ČR  Program Alfa – Komora LIBS (2012 – 2014) VUT + TESCAN vývoj certifikované interakční komory vybavené všemi nezbytnými funkcemi pro LIBS aplikace  Centra Kompetence – AMISPEC (2012 – 2018) - VUT, TESCAN, ÚPT, Optaglio, ONSEMI Projekt vytváří R&D platformu sdružující 3 high-tech firmy a 2 přední výzkumná pracoviště v ČR. Cílem je budování komplexní přístrojové základny a hledání metod a postupů pro její aplikaci při tvorbě a charakterizaci funkčních nanostruktur a polovodičových materiálů/ součástek.

7. Rámcový program  Oblast materiálového výzkumu  Studium povrchového napětí pomocí analytických technik  Rozsáhlé celoevropské konsorcium  Projekt koordinovaný TESCAN  Vybrán jako nejlepší realizovaný projekt výzvy  Multifunkční analytický nástroj  Standardní integrace EDX, WDX, EBSD  Připravenost pro integrace dalších zařízení  Optický mikroskop  Ramanův spektrometr  TOF SIMS  Unikátní řešení integrace jednotlivých metod Členové konsorciaZemě 1 TESCAN, a.s. (coordinator)CZ 2 Max Planck Institute – Science of LightDE 3 EMPA ThunCH 4 Witec GmbHDE 5 Amires SàrlCH 6 Tofwerk AGCH 7 Specs surface nano analysis GmbHDE 8 Brno University of TechnologyCZ Hlavní členové konsorciaZemě 1 UNIVERSITA DEGLI STUDI ROMA TREIT 2 UNIVERSITY OF OXFORDUK 3 MONTANUNIVERSITAET LEOBENAU 4 Karlsruher Institut fuer TechnologieDE 5 FRIEDRICH-ALEXANDER-UNIVERSITAT ERLANGEN NURNBERG DE 6 TESCANCZ 7 ROBERT BOSCH GMBHDE 8 ThalesFR Dotované projekty v rámci EU

Dnešní realita

Moderní zasedací a přednáškové místnosti Velkorysé čisté prostory pro finalizaci a testování mikroskopů Dnešní realita

Super čisté prostory pro montáž ultra vakuových sestav (autoemisní elektronové tubusy) Prostorná montáž a moderní skladové systémy Dnešní realita

Interiér Exteriér Dnešní realita

TESCAN ORSAY HOLDING, a.s. Libusina tr Brno Czech Republic, Europe Contact: ; Tel.: TESCAN Brno, s.r.o. Libusina tr Brno Czech Republic, Europe Contact: Tel.: