Domácí úkol studia ICT koordinátorů Předmět: IT a cizí jazyky Pavel Roubal © prosinec 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Ing. Pavel Smolka. • Statická část výuky 1. Realizována ve škole – výklad, přednáška, poslech 2. Realizována „doma“ – práce s učebnicí • Dynamická část.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Učte se anglicky 4krát rychleji Úvod Dr. Arkady Zilberman *US Patent 6,341,958.
MALOVÁNÍ. CO JSOU TO SLOŽKY A SOUBORY HLEDÁNÍ OBRÁZKŮ NA INTERNETU.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Elektrochemie, úvod Mgr. Radovan Sloup Gymnázium Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání II CH-1 Obecná.
Vítejte při prezentaci některých zajímavých vlastností slovníků Lingea Lexicon. Mezi stránkami můžete přecházet pomocí kláves, myší nebo počkat na automatické.
Jak pracovat s miniprojekty Metodický návod Zpracovala: PhDr. Alena Štěpánková.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
Části obličeje Anotace: Zopakování slovní zásoby. Pomocí doplňování písmen do tabulky zjistí nová slovíčka, jejich význam pak hledají v anglicko-českém.
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr. Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R12_Ostern TEMA: Německý jazyk ČÍSLO.
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
IKT ALIK.CZ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
ICT pro 1. stupeň Vytvořil: Tomáš Kováč. Práce s vyhledávačem Google Jak vyhledat přesné informace. -vyhledat dané heslo -ikona nastavení.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obecná didaktika ÚVOD.
Přídavné jméno v přísudku
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Úvodní hodina IKT IUVENTAS, s.r.o.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
Co bychom měli také o internetu vědět
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Domácí úkol studia ICT koordinátorů Předmět: IT a cizí jazyky Pavel Roubal © prosinec 2011

1.Tuto prezentaci jsem zpracoval jako školní práci jako žák školy. 2.Je určena pouze pro účely vyučovací či jiné vzdělávací. 3.Podle autorského zákona proto mohu používat/citovat autorská díla bez souhlasu autora, pouze při uvedení jejich zdroje. (Paragraf § 31c Autorského zákona.) Pavel Roubal

1.IT a jazyky. 2.Webové zdroje a nástroje.

Gymnázium Pacov je státní šestileté gymnázium zřizované krajem Vysočina. Studuje na něm 160 žáků, má 15 pedagogických a 3 nepedagogické pracovníky. Vyučujeme ve všech ročnících dva cizí jazyky, němčinu a angličtinu.

 Učitelé mají k dispozici své notebooky s rychlým připojením na Internet.  Učebna VT je využitelná i pro výuku jazyků.  Přenosné netbooky se dají využít zejména pro on-line cvičení apod., současné sledování videa není reálné a navíc chybí zvuk.  Učebny obsahují projektory a většinou i ozvučení (není v chemii).

 Obecné programy (kancelářské, grafické) se dají využít pro přípravu materiálů, prezentací apod.  Speciální programy (Terasoft) na jazyky již nepoužíváme, lepší jsou webové služby a nástroje.

 Na přání mohu doinstalovat německou klávesnici.  Jednodušší je využití: (web: nemcina-brno.cz)(web: nemcina-brno.cz)

 Google samozřejmě existuje i v německé variantě: 

 Vyhledávacích služeb je však více, třeba:  

 – jednojazyčný slovník němčiny a gramatiky,  – Digitales Wörterbuch der deutschen Sprache (digitální slovník německého jazyka),  – Wortschatzportal der Universität Leipzig (portál německé slovní zásoby)  – English-German Dictionary – nabízí aspoň orientační kontext a správnou vazbu

 – nabízí kromě slovníků také možnost učení slovíček,  – kromě slovníků také možnost učení slovíček  – online překladač mezi mnoha jazyky. Nabízí pouze orientační překlad.  – Zde najdete slovní spojení, idiomy, rčení.

 Das ist Deutschland: A0zRgdI&feature=related A0zRgdI&feature=related 

 Německé texty písní:    

 – Deutsch lernen mit Video – Deutsche Welle –  l – Jojo sucht das Glück – telenovela. Jednotlivé díly trvají vždy asi 3 minuty, nejsou nikterak náročné, lze je sledovat s německými titulky a následně si  udělat několik cvičení.  – oficiální stránky německé televizní stanice, kde lze shlédnout řadu pořadů

 / – oficiální stránky německé rozhlasové stanice. Lze poslouchat online.  – videosekvence na stránkách Goethe Institutu. – Tschechisch gesagt – proč si jednou neposlechnout kurz češtiny pro Rakušany? ;-)  – stránky pro německé učitele včetně filmů vhodných do výuky  ( )  – stránka televizních pořadů pro děti.

 – přehled autorů, epochy, citáty  – různé lexikony  – on-line kurzy němčiny zdarma, spousta cvičení, hry, cestování, pohádky…

 – přehled autorů, epochy, citáty  – různé lexikony  – on-line kurzy němčiny zdarma, spousta cvičení, hry, cestování, pohádky…

       

  ale/literatur/ ale/literatur/  de/beispiele.htm de/beispiele.htm

 

 

       

    

    

 – přehled autorů, epochy, citáty  – různé lexikony  – on-line kurzy němčiny zdarma, spousta cvičení, hry, cestování, pohádky…

 – výměna učitelů, školy pro partnerství  – institut pro teorii němčiny, servis pro výuku  výměna studentů, studium v Německu  – různé instituce, cizinci v Německu

Ing. Pavel Roubal, 2012