Policie České republiky Krajské ředitelství Ústeckého kraje Preventivně informační oddělení Přehled činnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový školní rok začíná.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Minimální preventivní program školy
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Vyhodnocení trestných činů za rok 2010 na ÚO Šumperk.
Obsah Historie Dotační titul „Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality“ Projekty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Projekt Kraje.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Tisková konference odboru služby dopravní policie KŘP Ústeckého kraje.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Policie České republiky PREVENCEPREVENCE. Preventivně informační skupiny PREVENCEPREVENCE spolupráce se sdělovacími prostředky informační servis z oblasti.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Přednášková činnost na základních školách
Kriminalita v Ústeckém kraji vs. prevence
Tisková konference ÚO Děčín Krajské ředitelství Ústeckého kraje
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
ITI Ústecko-chomutovská aglomerace
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Program spolupráce SN – CZ
„Zavřít dveře nestačí…“
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Policie České republiky Krajské ředitelství Ústeckého kraje Preventivně informační oddělení Přehled činnosti

Preventivně informační oddělení 2 -preventivně informační oddělení (PIO) má celkem 18 policejních tabulek; -přímo na krajském ředitelství jsou v současné době celkem 3 tabulková místa; místa; -zbývajících 15 tabulkových míst v kraji je na všech 7 územních odborech krajského ředitelství (DC, CV, LT, LN, MO, TP a ÚL). Tam jsou preventivně krajského ředitelství (DC, CV, LT, LN, MO, TP a ÚL). Tam jsou preventivně informační skupiny (PIS) obsazeny dvěma pracovníky – policisty (v UL třemi). Ti jsou odpovědni za výkon činností v oblasti prevence a tiskové práce; informační skupiny (PIS) obsazeny dvěma pracovníky – policisty (v UL třemi). Ti jsou odpovědni za výkon činností v oblasti prevence a tiskové práce; -kromě jiného poskytují informace o aktuální kriminalitě, dopravních nehodách, bezpečnostních akcích a opatřeních v kraji i mimo běžnou nehodách, bezpečnostních akcích a opatřeních v kraji i mimo běžnou pracovní dobu; aktualizují webové stránky Policie ČR ( pracovní dobu; aktualizují webové stránky Policie ČR ( pořádají prezentační akce, zpracovávají preventivní projekty, jsou členy pořádají prezentační akce, zpracovávají preventivní projekty, jsou členy pracovních skupin prevence kriminality v obcích pracovních skupin prevence kriminality v obcích

Preventivně informační oddělení 3 Přehled činnosti  za 1. pololetí r oddělení zpracovalo a zveřejnilo cca tiskových zpráv o činnosti organizačních článků policie v Ústeckém kraji včetně pátracích zpráv o činnosti organizačních článků policie v Ústeckém kraji včetně pátracích relací… relací…  v 1. pololetí r realizovalo celkem 50 prezentačních akcí (největší z nich – - Den záchranářů - proběhla dne na polygonu v Mostě) - Den záchranářů - proběhla dne na polygonu v Mostě)  v 1. pololetí r realizovalo PIO 530 přednášek pro děti, mládež a seniory…  v současné době realizuje oddělení celkem 38 preventivních projektů…  do programu Ajaxův zápisník bylo ve školním roce 2010 / 2011 zapojeno celkem žáků ZŠ… celkem žáků ZŠ…

Preventivně informační oddělení 4 Přehled činnosti PIO zastupovalo Policii ČR v 1. pol v pracovních skupinách : - koordinační skupina „Rodina v krizi" a „Osoba v krizi" Děčín; - koordinační skupina „Rodina v krizi" a „Osoba v krizi" Děčín; - pracovní skupina prevence kriminality města Děčín; - pracovní skupina prevence kriminality města Děčín; - pracovní skupina v rámci projektu „Lokální partnerství“ Chomutov – - pracovní skupina v rámci projektu „Lokální partnerství“ Chomutov – Agentura pro sociální začleňování; Agentura pro sociální začleňování; - pracovní skupina prevence kriminality města Chomutov; - pracovní skupina prevence kriminality města Chomutov; - pracovní skupina v rámci projektu "Zdravé město Litoměřice“; - pracovní skupina v rámci projektu "Zdravé město Litoměřice“; - pracovní skupina v rámci projektu „Lokální partnerství „Roudnice nad Labem - - pracovní skupina v rámci projektu „Lokální partnerství „Roudnice nad Labem - Agentura pro sociální začleňování; Agentura pro sociální začleňování;

Preventivně informační oddělení 5 Přehled činnosti - pracovní skupina prevence kriminality města Louny; - pracovní skupina prevence kriminality města Louny; - koordinační skupina „Občané a děti v krizi" Louny; - koordinační skupina „Občané a děti v krizi" Louny; - pracovní skupina prevence kriminality města Žatec; - pracovní skupina prevence kriminality města Žatec; - koordinační skupina „Občané a děti v krizi" Žatec - pracovní skupina prevence kriminality města Most - pracovní skupina prevence kriminality města Bílina; - pracovní skupina prevence kriminality města Bílina; - pracovní skupina v rámci projektu „Lokální partnerství “Bílina - Agentura pro sociální začleňování sociální začleňování - pracovní skupina prevence kriminality města Ústí nad Labem; - pracovní skupina prevence kriminality města Ústí nad Labem; - pracovní skupina prevence kriminality Ústeckého kraje + webová rada a metodická rada prevence kriminality (obě při PP ČR) metodická rada prevence kriminality (obě při PP ČR)

Preventivně informační oddělení 6 Realizované preventivní projekty 1. Chraňte si svůj majetek - kontrola chatových oblastí 2. Oko policie - letáková kampaň, informování občanů 3. Bezpečně na silnici - seminář pro autoškoly 4. Projektové vyučování - primární prevence ZŠ 5. Než půjdu do školy - primární prevence MŠ 6.„Návykové látky“ - primární prevence, společný projekt se saskou policií 7. Auto*mat na zelenou - Besip ZŠ 8. Senioři sobě - bezpečnost seniorů 9. Auto není trezor - informování veřejnosti u supermarketů + společná akce se saskou policií se saskou policií

Preventivně informační oddělení 7 Realizované preventivní projekty 10. Poldi Live - primární prevence ZŠ, společný projekt se saskou policií 11.Připoutejte se – DOPRAVNĚ PREVENTIVNÍ AKCE (dále jen DPA) 12. Ochrana seniorů - bezpečnost seniorů 13. Dětský den bez úrazů - primární prevence ZŠ + prezentace IZS 14. Bambiriáda - prezentace PČR 15. Sluníčko nebo mráček - DPA ZŠ (obdoba Jezdíme s úsměvem) 16.Neviditelný svět v pohybu - primární prevence, společný projekt s ČP 17. Abeceda bezpečí - primární prevence ZŠ 18. Do života bez karambolu - primární prevence ZŠ

Preventivně informační oddělení 8 Realizované preventivní projekty 19. Hrajeme si s dopravou - Besip MŠ 20. Bezpečné prázdniny – DPA 21. Ve vodě jako na souši - primární prevence + prezentace PČR 22. Účast na Dnech dětí -primární prevence 23. Dětské letní tábory - primární prevence + prezentace PČR 24. Za volantem bezpečně - DPA 25. Pozor na zloděje - informování občanů u supermarketů 26. Příměstské dětské tábory (projekty programů prevence kriminality) 27. prezentační akce PČR 28. Zebra se za tebe nerozhlédne – DPA 29. Na kolo jen s přilbou - Besip ZŠ

Preventivně informační oddělení 9 Realizované preventivní projekty 30. Bezpečně do školy - Besip ZŠ 31. Bezpečně na kole - Besip ZŠ 32. Bezpečí nás všech- situační prevence, samolepka 33. Podaná ruka - informování veřejnosti, společný projekt s PMS 34. Umění říci NE! - primární prevence ZŠ 35. Ochrana seniorů a dalších ohrožených skupin obyvatelstva Ústeckého kraje – osobní bezpečnost, společný projekt s Ústeckým krajem bezpečnost, společný projekt s Ústeckým krajem 36. Čtyři světy - Instruktážní DVD - primární prevence 37. Informační kampaň – supermarkety 38. Nedávejte kapsářům šanci-informování občanů v MHD

Preventivně informační oddělení 10 PIO je za PČR partnerem pro subjekty zapojené v těchto projektech : Preventivní aktivity PIO vycházejí a jsou v souladu s národní strategií prevence kriminality Bezpečná domácnost -pracovníci PIO se podílejí na vzdělávacích seminářích pro pracovníky terénních sociálních služeb, přímo pečujících o seniory v domácnostech pečovatelskou službou, sociálních služeb, přímo pečujících o seniory v domácnostech pečovatelskou službou, denních stacionářích apod. denních stacionářích apod. -nad projektem převzal záštitu bývalý policejní prezident -společný projekt se společností PRO RESCUE o.p.s.

Preventivně informační oddělení 11 Rok zabezpečení motorových vozidel -realizace aktivní a trvalé komunikace k problematice prevence krádeží vozidel, upozorňování na rizika odcizení a finanční ztráty vyplývající z nezabezpečení majetku upozorňování na rizika odcizení a finanční ztráty vyplývající z nezabezpečení majetku proti krádežím, zvýšení povědomí občanů o možnostech a způsobech zabezpečení proti krádežím, zvýšení povědomí občanů o možnostech a způsobech zabezpečení motorových vozidel proti krádežím, usnadnění výběru vhodného typu zabezpečení motorových vozidel proti krádežím, usnadnění výběru vhodného typu zabezpečení -nad projektem převzal záštitu bývalý policejní prezident -naši partneři v projektu : Ministerstvo vnitra, Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium alarm, Česká bezpečnostních služeb Grémium alarm, Česká asociace pojišťoven, obecní a městské policie asociace pojišťoven, obecní a městské policie Spolupráce se saskou policií -Inspektorát prevence a centrálních služeb PD Chemnitz – v 1. pololetí 2011 pět společných akcí pět společných akcí

Preventivně informační oddělení 12 Další preventivní aktivity -celorepubliková kampaň "Obezřetnost se vyplácí„, zaměřená na kapesní krádeže (pracovníci PIS Chomutov a PIS Most - OC Tesco a Albert Most, Jirkov, Klášterec (pracovníci PIS Chomutov a PIS Most - OC Tesco a Albert Most, Jirkov, Klášterec nad Ohří) nad Ohří) Dopravně preventivní akce: „Zebra se za tebe nerozhlédne“ , “Za volantem bezpečně“ - Chomutov "Sluníčko nebo mráček" "Sluníčko nebo mráček" „Přechody" společná akce s DI poslední den školy

Preventivně informační oddělení 13 Kolik jsme získali peněz na vzdělávání Vzdělávání hrazené z finanční prostředků „vnitrorezortních projektů“ 2006 Právo pro každý den ……………………………………………… ,- Kč 2007 Veřejný projev………………………………………..…… ,- Kč 2007 Efektivní komunikace …………………………………..…...… ,- Kč 2008 Právo pro každý den …………………………………………… ,- Kč Celkem ………………………………………………………… ,- Kč

Preventivně informační oddělení 14 Kolik jsme získali peněz na vzdělávání Vzdělávání hrazené z ostatních finančních prostředků 2006 Řešení konfliktů, mediace ……………………………………..… ,-Kč (hrazeno KÚ ÚK z projektu Partnerství) (hrazeno KÚ ÚK z projektu Partnerství) 2009 SPJ ve školním prostředí …………………………………….… ,-Kč (hrazeno krajským ředitelstvím) (hrazeno krajským ředitelstvím) 2010 „Nebezpečný internet“…………………………………………… ,- Kč (hrazeno OPK MV ČR) (hrazeno OPK MV ČR) 2010 Školní násilí ……………………………………………..…………..… ,-Kč (hrazeno krajským ředitelstvím policie) (hrazeno krajským ředitelstvím policie) 2011 Prevence kriminality …………………………………………….… ,-Kč (hrazeno Nadací Bonum Commune) (hrazeno Nadací Bonum Commune) Celkem …………………………………………………………… ,- Kč

V rámci vnitroresortních projektů získaly od roku 2007 PIS a PIO Dary od krajského úřadu, měst, obcí a podnikatelských subjektů od roku 2004 (finanční podpora projektů a prezentačních akcí)

Některé zajímavé interaktivní adresy severoceskeho-kraje-statistiky.aspx usk-dopravni-zpravodajstvi-dopravni-zpravodajstvi.aspx reditelstvi-policie-usteckeho-kraje.aspx

Policie České republiky Krajské ředitelství Ústeckého kraje