GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIJSKÉ HRY.
Advertisements

Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Výuka probíhá metodou řízené diskuse. V první části se věnujeme přirozeným rozdílům, které charakterizují sport mužů a sport žen, ve druhé se věnujeme.
Dlouhodobý rozvoj sportovce
TANEC Co to vlastně tanec je?
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Předchůdce fitness musíme hledat v kulturistice, i když pro mnohé tento pojem souvisí s přehnaně vypracovaným tělem, kterému pomohly k nadměrné svalové.
PLAVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
Letní olympiáda Vypracováno pomocí fotografií z internetových stránek Kristýna Pěnkavová.
SKOKY NA LYŽÍCH.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Estetická skupinová gymnastika
legenda české a světové gymnastiky
HOD OŠTĚPEM.
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
Žena na olypmijských hrách. Kdy a kde? XXIX. letní olympijské hry 2008 se budou konat v čínském Pekingu. Zahájení bude 8. srpna 2008 a ukončení 24. srpna.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Letní olympijské hry v Číně
Aktuální formy gymnastiky a tance
Olympijské hry.
VY_32_INOVACE_3D.6.18 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tato prezentace byla vytvořena
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Esteticko – koordinační sport
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_347_Tanec, balet AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
TJ SOKOL BRNO ŽIDENICE Gajdošova 18/22 Brno - Židenice
Psychologie ve sportu Úvod Mgr. Veronika Kavková
Výkon a výkonnost Tělesná cvičení jsou základním prostředkem tělesné výchovy a sportu. Mají tři stránky : 1.strukturální- jde o fáze pohybu(cyklické,acyklické,kombinované)
Akrobatická gymnastika
SEVERSKÁ KOMBINACE.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
TRÉNINKOVÝ PLÁN A REGENERACE
Ženský halový atletický pětiboj
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
Psychologie pro sportovní praxi
Reforma školství v ČR.
Hra a její atributy Mgr. Tomáš Pětivlas,Ph.D. Mgr. Tomáš Pětivlas,Ph.D.
Tělesná výchova patří do vzdělávací oblasti Člověk a zdraví (stejně jako Výchova ke zdraví) učivo je členěno do samostatných a na sebe navazujících etap.
Teamgym.
GYMNASTIKA I. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
Uvítalo nás sluníčkem a teplem. Navštívil jsem Athény – město bohů.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Gymnastika doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
SOKOL Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je prostřednictvím „Programu na podporu činnosti nestátních neziskových.
Gymnastika David Skýva 5.B.
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
DOPING Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_26.
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii - CZ.1.07/2.2.00/
Reforma školství v ČR.
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Teamgym.
Téma: STAROVEKÉ ŘECKO 5 Předmět: Dějepis Ročník: 6
Aktuální formy gymnastiky a tance
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
Konstrukty motoriky, fylogeneze motoriky
Tanec.
Novoplatonismus.
Transkript prezentace:

GYMNASTIKA

CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově dobré výkonnosti. Gymnastika se používá pro označení sportovních disciplín, jejichž společným znakem je důraz na provedení silově či koordinačně náročných tělesných prvků.

HISTORIE Gymnastika byla v Antickém Řecku zahrnuta do systému celkového harmonického rozvoje člověka. Do řecké Gymnastiky patřily běhy, skoky, hody, plavání, zápas a box. Název Gymnastika pochází z řeckého gymnós (česky:nahý) a vzniklo tak, že Řekové prováděli svá tělesná cvičení bez oděvu.

DRUHY GYMNASTIKY 1) Sportovní Gymnastika 2) Moderní Gymnastika

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA Sportovní Gymnastika je sportovní odvětví, při němž jednotliví závodníci předvádějí silové nebo švihové gymnastické prvky na koberci nebo na nářadích. Ve sportovní Gymnastice soutěží muži i ženy a jejich disciplíny se odlišují. Sportovní Gymnastika je stálou součástí olympijského programu, mistrovství světa se v ní pořádají od roku 1903.

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA ŽEN Prvky : Přeskok,Bradla,Kladina,Prostná Osobnosti : Slavná česká Gymnastka : Věra Černá Slavná světová Gymnastka : Larisa Latyninová

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA MUŽŮ Prvky : Prostná,Kruhy,Přeskok,Bradla,Hrazda Osobnosti : Slavný český Gymnasta : Josef Čada Slavný světoví Gymnasta : Boris Šachlin

FOTOGRAFIE

MODERNÍ GYMNASTIKA Moderní Gymnastika je ženský sport který kombinuje prvky baletu, gymnastiky, divadelního tance a akrobacie. Moderní Gymnastika se stala olympijským sportem v roce Gymnastky začínají trénovat obvykle od velmi mladého věku a svého vrcholu často dosahují již před dvacátým rokem.

MODERNÍ GYMNASTIKA ŽEN Náčiní : Švihadlo,Obruč,Míč,Kužele,Stuha Osobnosti : Slavná česká Gymnastka : Dominika Červenková Slavná světová Gymnastka : Alina Kabajevová

FOTOGRAFIE

FILM – STICK IT Haley je 17 letá rebelka, která má ráda punk a všechno, co může zvýšit její adrenalin. Ne jednou se dostala do konfliktu s okolím a zákonem. Když však dojde k poslední srážce se zákonem, dostane na výběr. Trest nebo zápis na elitní Gymnastickou akademii vedenou legendárním trenérem. Její nezkrotný duch a žár rychle otřese přísně vedenou školou. Hlavní Postavy : Missy Peregrym, Jeff Bridges

A PROČ GYMNASTIKA ? Osobně mám radši Moderní. Gymnastiku jsem si vybrala proto, protože mi dává pocit že jedním pohybem dokážu vyjádřit spoustu pocitů. Trénuju ji už 2 roky. A stále mě baví.

OSOBNÍ FOTOGRAFIE

Vytvořila : Prasličková Veronika Třída : IX.B. Odkaz : Motto : Gymnastika vyjadřuje to, na co slova nestačí.