Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Prezentace k projektu REPRO CV
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Ing. Dominika Prchlíková
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Jak se zařadit do společnosti? Nastínění podstaty sociální práce
Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Rovné příležitosti pro důstojný život.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Zkušenosti a dobrá praxe MěÚSS Jirkov. Pracovní poměr Veřejně prospěšné práce Dobrovolnická činnost.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Podpora přechodu žáků ze základní školy na střední školu v Mostě Agentura pro sociální začleňování: přímá pomoc obcím v sociálně.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Lenka Herčíková,
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR

realizován od do zaměřen na podporu pracovní a sociální integrace osob z jiného sociokulturního prostředí hlavní cíl projektu - umístit pomocí podpůrných opatření dlouhodobě nezaměstnané obyvatele SVL na legální trh práce a udržet je na něm

Projekt reagoval na nejdůležitější aspekty vysoké míry nezaměstnanosti cílové skupiny – 75 – 80% chebských Romů je nezaměstnaných 1) absence základních pracovních a soc. kompetencí důležitých k zaměstnatelnosti 2) nekvalifikovanost 3) nedůvěra a neochota zaměstnavatelů k cílové skupině 4) rezignace na změnu 5) překážky na straně klienta – předluženost, past příbuzenské solidární sítě, žárlivost partnera, imobilita, strach z nového prostředí

1) Výběr a oslovení klientů 2) Motivační kurzy 3) Konzultace psychologa 4) Pracovní poradenství 5) Poskytnutí rekvalifikací 6) Spolupráce se zaměstnavateli 7) Podpora klienta

Spolupráce s ÚP Přímá návštěva PPC na základě doporučení Terénní práce v SVL

Hodinová dotace 30 hodin 6 kurzů X 5 hodin Lektoři – pracovníci DCHP s několikaletou praxí s cílovou skupinou osob bez přístřeší Okruhy: Seznámení práce s PC Teorie a praxe komunikace Hledáme zaměstnání – agenda ÚP, sebereflexe, životopis… Pracovně právní problematika Základy finanční gramotnosti Přijímací pohovor – video trénink

Cíl – pomocí bilanční diagnostiky, diagnostiky osobnosti, příp. pracovní diagnostiky napomoci výběru povolání, popř. predikci úspěšnosti výběru Dotace 20 hodin / kllient

Směřování k zajištění přiměřených služeb pro klienta, které budou odpovídat jeho potřebám a především povedou k usměrňování jeho orientace na TP ve vztahu k realitě Pojítko mezi jednotlivými aktivitami pomocí individuálního plánu

Cíl – zvýšení konkurenceschopnosti osob ze SVL

Důležitý předpoklad dobré spolupráce je včasné dohodnutí podmínek zaměstnání a některých nestandartních přístupů ke klientovi Příspěvky zaměstnavatelům v výši Kč po dobu 6 měsíců, nutné posouzení veřejné podpory

Pracovní asistence – smyslem je zabezpečit, aby získané pracovní místo klient předčasně neopustil (rychlá detekce problémů) Praxe klienta u zaměstnavatele v trvání dvou týdnů po 2h Podpora úhrad za bydlení – u zaměstnavatelů mimo denní dojezd, u osob, kde se jevit žádoucí odchod z původního bydliště Občerstvení pro účastníky motivačních kurzů – pozitivní manipulace s klientem Náhrada nákladů na dopravu

pracovní poradce 0,5 psycholog 0,3 manažer projektu 0,15 finanční manažer 0,15 koordinátor nabídky pracovních pozic 0,2 pracovní asistenti (6) 267 hodin, max. 80 h/klient lektoři (3)

Celkové náklady – ,-Kč Zařízení a vybavení ,-Kč Rekvalifikace ,-Kč Mzdové příspěvky zaměstnavatelům ,- Kč navýšení o ,- Kč Křížové financování62 500,- Kč

oslovených klientů143 počet kl., kteří se dostavili k jednání127 počet klientů, kteří podepsali smlouvu 77 počet klientů, kteří úspěšně absolvovali MK 61 počet zaměstnaných klientů 31 počet kl., kteří si udrželi zaměstnání 22 Počet kl., kteří absolvovali rekvalifikační kurz 5

 Lázně Františkovy Lázně a.s. - 9 klientů PPM  Praní a čištění Velká Hleďsebe - 7 klientů PPM  Hotel Luisa Františkovy Lázně - 1 klient PPM  Obec Pomezí - 1 klient PPM  Středisko sociální rehabilitace -12 klientů PPM - 4 nově vytvořená pracovní místa

5 klientů získalo osvědčení o absolvování svářečského kurzu na rekvalifikace bylo čerpáno kč Původní plán – 20 klientů z nevyčerpaných rekvalifikací přesunuta část do příspěvku na mzdu pro PPM

3 klienti využilo nabídku hrazení ubytování v místě pracoviště pokoje na ubytovně jsou jednolůžkové Dvěma klientům byla prodloužena smlouva o ubytování za zvýhodněných podmínek pokračující na náklady klienta.

Motivační kurzy v pronajatých prostorech

 9 PC  interaktivní projektor  multifunkční tiskárna  nábytek

 taška  kalkulačka  flash disk  propisovačka  pastelky  desky

Naši klienti v zam ě stnání ve Velké Hle ď sebi

… a ješt ě jeden pohled na pracovišt ě ve Františkových Lázních

 35,8 let  základní vzdělání  3,5 roku nezaměstnaný  děti 2,7 Práce??