Jihočeský kraj Sídlo Jihočeského kraje je v Českých Budějovicích Počet obyvatel je asi 636 138 Nejvyšší bod je Plechý 1378 m Tento kraj má 7 okresů Do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Advertisements

Autorem podkladu materiálu je Monika Dudová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Česká republika
Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okres Litoměřice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu„Zlepšení kvality vzdělávání.
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku b) TÉMA : ÚSTECKÝ KRAJ c) CÍL : prohloubení znalostí o Ústeckém kraji d) POMŮCKY : školní atlas ČR, pracovní.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace Žáci se během prezentace seznamují s přírodními zajímavostmi a historickými pamětihodnostmi, které mohou během prázdninového cestování navštívit.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Jihočeský kraj Ročník: 9. Číslo.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ZEMĚPIS Téma: Ústecký kraj Ročník: 9. Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Petra Koutná NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_Vodní nádrže TÉMA SADY: Vlastivěda.
Česká republika – Ústecký kraj VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS_Česká republika Ústecký kraj Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková.
-Adriana Štosová 8.A ZÁKLADNÍ INFORMACE: Krajské město:České Budějovice Rozloha:10056 km 2 Počet obyvatel: – (r.2008) Hustota zalidnění:63.
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Zuzana Chloubová Název: VY_32_INOVACE_08 _ ČJ_Vlastní jména.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihočeský kraj Jméno autora: Mgr.
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Vítejte v Jičíně!!!.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Jihočeský kraj Počet obyvatel:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Ústecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Povrch České republiky
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Druh učebního materiálu
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
Člověk a jeho svět Vlastivěda
Vzdělávací materiál: Plzeňský kraj Operační systém:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_NASE_HORY.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_34_POVRCH ČR Mgr. Petra Kukuczková
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_08_VLASTIVĚDA
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
JIHOČESKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Pohoří a nejvyšší hory VY_52_INOVACE_27
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A20Prv2_Vlast
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_05_VLASTIVĚDA
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Města České republiky kvíz 1.část spustit
JIHOČESKÝ KRAJ Mgr. Renata Šimková VLASTIVĚDA 5.TŘ.
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Jaká část České republiky je označena žlutě?
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_STREDOCESKY_KRAJ.
Ústecký kraj Marková Vendula.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Základní škola, Hradec Králové
Transkript prezentace:

Jihočeský kraj Sídlo Jihočeského kraje je v Českých Budějovicích Počet obyvatel je asi Nejvyšší bod je Plechý 1378 m Tento kraj má 7 okresů Do roku 2001 se nazýval Budějovický kraj

Znak Jihočeského kraje

Umístění na mapě

Hrady a zámky Zámek Bechyně Zámek Červená Lhota Zámek Český Krumlov Zámek Hluboká nad Vltavou Zámek Jindřichův Hradec Kozí Hrádek Hrad Zvíkov Zámek Orlík nad Vltavou a mnoho dalších

Zajímavosti Krajina je známá mnoha rybníky (největší Rožmberk) Leží zde národní park Šumava Centrum Českého Krumlova bylo dokonce zapsáno na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO Na západě sousedí s Plzeňským krajem, na severu se Středočeským krajem, na severovýchodě s Krajem Vysočina, na východě má kratičký úsek společné hranice s Jihomoravským krajem. Největší řeka, která protéká krajem je Vltava

Ústecký kraj Sídlo kraje je Ústí nad Labem Počet obyvatel je asi Nejvyšší bod je Klínovec 1225 m Tento kraj má 7 okresů Protéká tudy řeka Labe, která je využívána k lodní dopravě

Znak Ústeckého kraje

Umístění na mapě

Hrady a zámky Zámek Liběšice Zámek Ploskovice Zámek Velké Březno Hrad Budyně nad Ohří Kazaňský hrad Zámek Trmice Zámek Jezeří Zámek Teplice Zámek Ploskovice

Zajímavosti Hranici s Německem tvoří z velké části Krušné hory Leží zde národní park České Švýcarsko Ve vnitrozemí vyniká sopečné České středohoří s nejvyšším vrcholem Milešovkou V tomto kraji opouští řeka Labe u Hřenska české území a zde je také nejnižší bod České republiky 113 m Labe odvodňuje většinu území tohoto kraje

VYPRACOVALY: VIKTORIE ČAJKOVÁ A KAROLÍNA PETRATUROVÁ 4. B Děkujeme za pozornost.