Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procenta v praxi Kolik ušetříme na slevách? Jaké je složení potravin?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procenta Výpočet procentové části
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta pro chytré hlavy VY_42_INOVACE_18 Sada 4 Základní škola T.
Trojčlenka a procenta Tento digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není-li uvedeno jinak, je.
PROCENTA, ÚROKY 7. ročník.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 3 VY_42_INOVACE_17 Sada 4 Základní škola T.
* Procenta kolem nás Matematika – 7. ročník *
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
Procentový počet Prezentace_12
Daňová soustava – přímé daně I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
VÝPOČET ZLOMKU Z CELKU.
Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace
Matematika a její aplikace
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 1 VY_42_INOVACE_15 Sada 4 Základní škola T.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 2 VY_42_INOVACE_16 Sada 4 Základní škola T.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, výpočet základu VY_42_INOVACE_13 Sada 4 Základní škola T.
Matematika 7.ročník ZŠ P r o c e n t a % IV. Základ Creation IP&RK.
Procenta.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : listopad 2012 Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2 Autor: Mgr. Alena Chrenková SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100 III
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Řešení slovních úloh trojčlenkou Kolik benz í nu potřebuji na cestu?
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Mocniny Výpočet obsahu čtverce Kolik má čtverec hvězdiček? Výpočet objemu.
Procenta Prezentace je zaměřená na procvičování slovních úloh na procenta. Obsahuje 6 slovních úloh na procenta řešených trojčlenkou. Autor: Mgr. Eva Černá.
Procenta – obchod VY_42_INOVACE_33_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název.
Matematika pro stavební obory 6. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
Srovnání zdanění podílů na zisku a OSVČ a mzdy. Porovnání varianty: zisk nechám ve firmě 1 mil. Kč, zdaním a vyplatím si ho jako podíl na zisku nebo 1.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY 2013 HRUBÁ MZDA Vypočítáme ji podle druhu mzdy Časová – počet odpracovaných hodin x hodinový tarif Úkolová – počet kvalitních výrobků.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procento a diagramy Statistiky o kouření Statistiky ve škole Jaká je.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Daně, úroky Daně se musí zaplatit včas Bereme si novomanželskou půjčku.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1.Zmenšený obraz ČR 2. Zdrobnělina otce 3. Jehličnatý keř.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procentová část, základ, počet procent Kolik ušetříme na slevách? Splníme.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_10 Procenta.
PROCENTA Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_01_Výpočet zlomku.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Odmocniny
Výpočty s mocninami Počítáme výměru pole. Vypočteme velikost pozemku.
Vzdělávací oblast: MATEMATIKA A JEJÍ APLIKACE
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Mgr. Hana Pavlásková Název materiálu: VY_32_INOVACE_123_M3_SČÍTÁNÍ_A_ODČÍTÁNÍ_DO_TISÍCE_S_PŘECHODEM_PŘES_STO.
Procenta Autor: Mgr. Eva Černá
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Procento Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_12 Slovní.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Procenta Souhrn.
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II. PROCENTA Výpočet základu Slovní úlohy II.
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
Procenta - slovní úlohy
Slovní úlohy na procenta
Procenta Výpočet počtu procent.
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Procenta v praxi Kolik ušetříme na slevách? Jaké je složení potravin? Kolik stojí pojištění?

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Už umíme 36% z z 87 32% je z z 32 49% je 27 94% z 187 3,2% je z 85 63% je % z 157 7,6% je 22 Výpočet procentové části: Výpočet základu: Výpočet počtu procent:

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Řešené slovní úlohy Reklama hlásá: Zlevnili jsme televize o 35%. Ušetříte 3325 Kč. Kolik stojí zlevněná televize? 65% Sleva 35% 3325 Kč původn í cena = 100% 35% je : = 6175 Kč Zlevněná televize stojí 6175 Kč

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Řešené slovní úlohy Jíme zdravě? Šunka pro děti musí obsahovat 80% masa a jen 1% soli. Kolik masa a soli bude ve 150 g balíčku? maso 80% 1%1% ost šunka 100% 80% ze 150 = 80. 1,5 = 120 g 1% ze 150 = 1,5 g Ve 150 g balíčku šunky pro děti bude 120 g masa a 1,5 g soli

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Řešte úlohy z prax e Naše auto bylo prodáno v autobazaru za Kč. Majitel autobazaru si podle smlouvy ponechal 7%. Kolik Kč jsme dostali? Lyže stály 9900 Kč. Nejprve byly zlevněny o 15% a poté zdraženy o 15%. Kolik stojí nyní? Zdravotní pojištění činí 4,5% a sociální 6,5% z hrubé mzdy. Vypočítej obě pojištění z Kč.

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Náročnější úloha (pro šikovné) Babička uzavřela pro vnučku pojištění. Měsíční pojistné činí 198 Kč. Pojišťovna poskytuje slevy při zaplacení pojistného na rok předem 8% z roční částky na pololetí předem5% z částky na půl roku na čtvrtletí předem3% z částky na čtvrt roku Která varianta je nejvýhodnější?

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika uzená šunka = smoked ham lyže = ski televize = television sleva = discount pojištění osob = personal instance auto = car babička = grandmother

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Nádrž byla naplněna z 60%, je v ní 30 m 3 vody. Kolik m 3 se vejde do nádrže? Z 570 míst v divadle bylo obsazeno 490. Jaká byla obsazenost divadla? Oprava auta stála 8400 Kč, z toho 36% stála práce. Kolik stály součástky? Z nabízených úloh si vyber dvě a vyřeš je

Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Použité zdroje: