Stavební materiály Zbožíznalství 1. ročník Stavební materiály - musí mít vhodné mechanické a technologické vlastnosti - musí poskytovat člověku zdravé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LEHKÉ BETONY.
Advertisements

Izolace proti přenosu tepla
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Malty a maltové směsi.
Název operačního programu:
Přehled stavebních materiálů
VY_32_INOVACE_02 - OCH - POJIVA
ANORGANICKÁ POJIVA - SÁDRA.
Stavebnictví Pozemní stavby Stěnové systémy(STA16) Vývoj
SOLI VE STAVEBNICTVÍ.
Význam stavebních materiálů Hlavní charakteristikou stavebnictví je, že se na stavbě zpracovává velké množství velmi těžkých materiálů v přírodní.
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
VY_32_INOVACE_34_14 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Obsah Zděné konstrukce obecně Kamenné zdivo Tradiční cihelné zdivo
Obsah Vnější omítky Nátěry Obklady. Varianty povrchových úprav fasád, výběr optimálního řešení z hlediska užitné hodnoty a ceny.
Základní veličiny a rozdělení
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Téma : Nízkoenergetický dům konstrukční možnosti domu konstrukce s izolací kontaktní Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Co to jsou stavební materiály (staviva)?
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
SOLI Stavební materiály
Varianty řešení nízkoenergetického domu pro bydlení
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
2. ročník Administrativa skladování
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dlažeb.
Izolace-tep. izolace v domov. rozvodech1 VY_32_INOVACE_478.
PLASTY. PVC – polyvinylchlorid odolný proti vodě, nevede el. proud ● Desky.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Keramika Zbožíznalství 1. ročník Keramika – suroviny a) základní - tvárlivé jíly (kamenité) - hlíny (hrnčířské,kameninové) - kaolin b) ostatní - ostřiva,
Sklo Zbožíznalství 1. ročník Výroba skla - je založena na chemických sloučeninách křemíku, může se slučovat s jinými prvky - probíhá žárovým procesem,
Voda Zbožíznalství 1. ročník Voda - nejrozšířenější sloučenina - zároveň velmi vzácný zdroj, kterého ubývá.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-16 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Energetické přeměny Zbožíznalství 1. ročník Energetické přeměny - energii z přírodních zdrojů je nutné přeměnit na formy vhodnější pro dopravu i k použití.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Sklo, keramika, stavební pojiva. Sklo Vzniká roztavením a opětovným ztuhnutím nerostných surovin Nemá pravidelnou krystalovou strukturu = je amorfní Pevný.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
NEŽIVÁ PŘÍRODA - HORNINY
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Význam stavebních materiálů Hlavní charakteristikou stavebnictví je, že se na stavbě zpracovává velké množství velmi těžkých materiálů v přírodní.
Části strojů Zbožíznalství 1. ročník. Části strojů Zbožíznalství 1. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_ Izolace-tep.izolace venkovních sítí.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Prezentace – výklad učiva
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kámen VY_32_INOVACE_25_500 Projekt.
VY_32_INOVACE_ Izolace-zákl. informace.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Umělý kámen VY_32_INOVACE_25_504
Prezentace – výklad učiva
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Izolace na stavbě RADON.
STABEVNÍ MATERIÁLY Lukáš tůma, tomáš jančí.
Transkript prezentace:

Stavební materiály Zbožíznalství 1. ročník

Stavební materiály - musí mít vhodné mechanické a technologické vlastnosti - musí poskytovat člověku zdravé prostředí, které mu nebude škodit

Stavební materiály - nejstaršími materiály jsou kámen, písek, jíl a dřevo - později přibyli vápno a cihly - moderními materiály jsou beton, ocel, sklo, ale opět se začíná vracet k původním materiálům – dřevo atd.

Stavební materiály 1. přírodní kámen, písek a štěrk 2. stavební dřevo 3. maltoviny 4. beton

1. Přírodní kámen, písek, štěrk a) kámen - na podezdívky, dlažby a obklady b) písek a štěrk – do betonu, malty atd.

1. Přírodní kámen, písek, štěrk kamenná dlažba kamenný obklad

2. Stavební dřevo - je lehké, pružné, vzbuzuje v člověku pocit tepla - používá se na nosné konstrukce střech - nejčastěji se používá smrkové - tvrdé dřevo se používá na podlahy a obklady stěn - smolné borové se používá na okenní rámy a venkovní obklady

2. Stavební dřevo

3. Maltoviny - uměle vytvořená pojiva - po rozmíchání s vodou a pískem dávají plastnickou maltu, která tvrdne - podle průběhu tvrdnutí rozlišujeme maltoviny a) vzdušné– vápno, sádra – tuhnou i tvrdnou na vzduchu b) hydraulické – cementy – po zatuhnutí na vzduchu potřbují k tvrdnutí i vodu

3. Maltoviny VÁPNO rozlišujeme: a) vzdušné b) dolomitické c) hydraulické CEMENT rozlišujeme: a) portlandský b) struskový c) hlinitanový

4. Beton - má vysokou pevnost - je to nejrozšířenější materiál pro stavební konstrukce - může být: a) prostý b) železový c) předpjatý

4. Beton beton doprava betonu

Stavební izolace - k úsporám energií se budovy zateplují - jako izolace se používají a) křemelina – izolace stěn a potrubí b) heraklit – dřevocementové desky c) pěnové sklo d) skelná a čedičová vata e) polystyren f) dřevovláknité desky g) keramzit

Stavební izolace Heraklit dřevovláknité desky

Stavební izolace polystyren minerální vata

Použité zdroje Literatura: Karel Cvrček a spol, Zbožíznalství I. pro obchodní akademie a ostatní státní školy, vydalo nakladatelství Fortuna Praha 2005, ISBN Obrázky – zdroje z Internetu: Vše on-line