Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření:
Advertisements

Materiál je v souladu s ŠVP ZŠ Vrbno pod Pradědem
SILNÉ SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN V JEDNOTNÉM ČÍSLE
Konverzace v německém jazyce Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Lektion 12 Hobbys mit Problemen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - škola Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Lektion 11 Österreich (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Opakování učiva 8. ročníku II. část
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.
Lektion 1 Warum ich Deutsch lerne? (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 8 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaPředložky.
DEUTSCH MIT MAX 2 LEKTION 1. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.7.B.20_opakovaci_test Datum : Ročník : sedmý Vzdělávací.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
DEUTSCH MIT MAX 2 LEKTION 6 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 6 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
S CHRITTE 2 L EKTION 9 I N DER FREMDEN S TADT Autor: Mgr.Marcela Smutková.
Lektion 6 Verkehrsunfall (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ2 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 5–8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
S CHRITTE 2 L EKTION 11 I N DER S TADT UNTERWEGS Autor: Mgr.Marcela Smutková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: II/2 Sada: I. Ověření ve výuce: kvarta Datum:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr. Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_Ich TEMA: Německý jazyk ČÍSLO PROJEKTU:
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 8: Was ziehe ich an? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Station 1 TémaVerkehrsmittel.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 6: Unsere Freizeit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruhKörper und Gesundheit.
Lektion 8 Reiseland Tschechien (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaVedlejší.
Lektion 7 Lebenslauf (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Wiederholung 1.-3.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Lektion 2 Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_34_Německý jazyk_věty jednoduché_souvětí Číslo.
Ein gastronomischer Spaziergang (cvičební materiál)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
Deutsch mit Max 2 Lektion 0
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Konjugation der Hilfsverben
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Němčina pro jazykové školy nově 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Deutsch mit Max II. Lektion 2
Adresa školy: ZŠ Třeboň, Na Sadech 375 Jméno autora: Mgr
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
NÁZEV ŠKOLY: ČÍSLO PROJEKTU: NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK:
Předložky se 3. pádem Mgr. Lenka Kudrnová.
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (1. část): 1.r Bahnhof 2.vorschlagen 3.s Rathaus 4.s Tor 5.stattfinden 6.r Einwohner 7.e Sehenswürdigkeit 8.e Schiffsfahrt a)brána b)projížďka lodí c)obyvatel d)navrhnout e)pamětihodnost f)radnice g)konat se h)nádraží

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (1. část): 1h, 2d, 3f, 4a, 5g, 6c, 7e, 8b

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (2. část): 1.e Hauptstadt 2.s Baudenkmal 3.shoppen 4.s Verkehrsmittel 5.e Stadtführerin 6.erklären 7.s Gebäude 8.abbiegen a)budova b)vysvětlit c)zahnout d)hlavní město e)stavební památka f)dopravní prostředek g)průvodkyně městem h)nakupovat

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (2. část): 1d, 2e, 3h, 4f, 5g, 6b, 7a, 8c

Slovní zásoba – Vokabeln Doplňte do textu vhodná slova z nabídky: Hauptstadt Sehenswürdigkeiten S-Bahn shoppen Stadtführerin verbringen Berlin ist __________ des Deutschlands. Hier gibt es viele __________. Wir können durch die Stadt mit __________ fahren. Meine Tante will hier Urlaub ___________. Sie ist __________ von Beruf. In Freizeit können wir dort ________.

Slovní zásoba – Vokabeln – řešení: Berlin ist die Hauptstadt des Deutschlands. Hier gibt es viele Sehenswurdigkeiten. Wir können durch die Stadt mit der S-Bahn fahren. Meine Tante will hier Urlaub verbringen. Sie ist Stadtführerin von Beruf. In Freizeit können wir dort shoppen.

Welche Sehenswürdigkeiten sind in Berlin und welche in Leipzig? a)das Alte und Neue Rathaus _________ b)die Mädlerpassage _________ c)das Brandenburger Tor _________ d)der Reichstag _________ e)die Thomaskirche _________ f)die Siegessäule _________ g)der Weisheitzahn _________

Welche Sehenswürdigkeiten sind in Berlin und welche in Leipzig? a)das Alte und Neue Rathaus a)das Alte und Neue Rathaus Leipzig b)die Mädlerpassage b)die Mädlerpassage Leipzig c)das Brandenburger Tor c)das Brandenburger Tor Berlin d)der Reichstag d)der Reichstag Berlin e)die Thomaskirche e)die Thomaskirche Leipzig f)die Siegessäule f)die Siegessäule Berlin g)der Weisheitzahn g)der Weisheitzahn Leipzig

Wie komme ich zu …? Přeložte věty: a)Promiňte, jak se dostanu k nádraží? b)Jděte rovně, pak zahněte vlevo. c) Jeďte autobusem, směr Staré Město. d) Potom jeďte dvě zastávky metrem k nemocnici.

Wie komme ich zu …? Řešení: a)Entschuldigen Sie, wie komme ich zum Bahnhof? Bahnhof? b)Gehen Sie geradeaus, dann biegen Sie nach links ab. nach links ab. c)Fahren Sie mit dem Bus, Richtung die Alte Stadt. Alte Stadt. d)Dann fahren Sie zwei Haltestellen mit der U-Bahn zum Krankenhaus. U-Bahn zum Krankenhaus.

Minulý čas silných sloves (1) 3. skupina a – u – a Doplňte tabulku: InfinitivPréteritumPerfektum einladenerer fahrenerer erfahrenerer vorschlagenerer tragenerer

Minulý čas silných sloves (1) 3. skupina a – u – a řešení: InfinitivPréteritumPerfektum einladener lud einer hat eingeladen fahrener fuhrer ist gefahren erfahrener erfuhrer hat erfahren vorschlagener schlug vorer hat vorgeschlagen tragener truger hat getragen

Minulý čas silných sloves (2) 3. skupina a – ie – a Doplňte tabulku: InfinitivPréteritumPerfektum fallenerer gefallenerer sich unterhaltenerer lassenerer schlafenerer

Minulý čas silných sloves (2) 3. skupina a – ie – a řešení: InfinitivPréteritumPerfektum fallener fieler ist gefallen gefallener gefieler hat gefallen sich unterhalten er unterhielt sich er hat sich unterhalten lassener lieβer hat gelassen schlafener schliefer hat geschlafen

Minulý čas silných sloves (3) Doplňte do vět správné tvary préterita sloves v závorkách: a) a)Mein Bruder ______ nach Hause. (fahren) b) b)Jana ______ die Party ___. (vorchlagen) c) c)Petr __________ gut. (sich unterhalten) d) d)Ich _______ am Sonntag gern. (schlafen) e) e)Das Flugzeug ______ schnell. (fallen) f) f)Mein Freund ______ die Tasche nicht. (tragen)

Minulý čas silných sloves (3) – řešení: a) a)Mein Bruder fuhr nach Hause. b) b)Jana schlug die Party vor. c) c)Petr unterhielt sich gut. d) d)Ich schlief am Sonntag gern. e) e)Das Flugzeug fiel schnell. f) f)Mein Freund trug die Tasche nicht.

Minulý čas silných sloves (4) Doplňte do vět správné tvary sloves v závorkách v perfektu: a) a)Mein Bruder ______ nach Hause. (fahren) b) b)Jana ______ die Party ___. (vorchlagen) c) c)Petr __________ gut. (sich unterhalten) d) d)Ich _______ am Sonntag gern. (schlafen) e) e)Das Flugzeug ______ schnell. (fallen) f) f)Mein Freund ______ die Tasche nicht. (tragen)

Minulý čas silných sloves (4) – řešení: a) a)Mein Bruder ist nach Hause gefahren. b) b)Jana hat die Party vorgeschlagen. c) c)Petr hat sich gut unterhalten. d) d)Ich habe am Sonntag gern geschlafen. e) e)Das Flugzeug ist schnell gefallen. f) f)Mein Freund hat die Tasche nicht getragen.

Použitá literatura: Prof. PhDr. HÖPPNEROVÁ, V. DrSc. Němčina pro jazykové školy – nově, 2. díl. Plzeň: Nakladatelství Fraus, ISBN Lekce 5