Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 7: Im Hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NJ - gramatika předložky.
Advertisements

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 10: Dreimal über den Urlaub Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Lektion 4: Wo ich wohne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Předložky se 3. a 4. pádem VY_32_INOVACE_02-16 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh:
Projekt : „EU peníze školám“ - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Německý jazyk, Zvratné zájmeno „sich“ Autor:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_34_Německý jazyk_préteritum, perfektum silných.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_ 34_Německý jazyk_předložky_I. Číslo projektu:
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 6 Verkehrsunfall (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: II/2 Sada: I. Ověření ve výuce: kvarta Datum:
Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 5–8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Mgr. Zuzana Manková NĚMECKÝ JAZYK SKLOŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN PO ČLENU URČITÉM Projekt POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Ing. Jitka Ryplová AUTOR: Ing. Jitka Ryplová VY_32_INOVACE_NJ,9_06_WIR.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_VII_Nj3_18 AutorMgr.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Menschen und Häuser TémaSkloňování.
Anotace Materiál je určen pro studijní obory k výuce předmětu německý jazyk, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 6: Unsere Freizeit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_17 Lokale Präpositionen TEMA:Jazyková.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 14: Meine monatlichen Ausgaben Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Vy_32_Inovace_58_4. pád pods. jmen Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Martina Katzerová.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaII/2 Sada07 AnotaceUžívání.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Předložky se 4. pádem VY_32_INOVACE_02-08 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Gramatické.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Medien und Komunikation Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Medien und Komunikation Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
Ein gastronomischer Spaziergang (cvičební materiál)
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Anotace – Dny v týdnu Anotace Autor Čeština, angličtina Jazyk
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Finanční gramotnost Základní pojmy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party
Konjugation der Hilfsverben
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Zpracování drátu II Háček na tabuli
Němčina pro jazykové školy nově 1
Doplňování členů do textu
Čísla – die Nummer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Opozita – podstatná jména
Deutsch mit Max II. Lektion 2
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Fyzika – procvičování převodů jednotek délky, hmotnosti, času a objemu
Představujeme a sestavujeme krychli
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
IM RESTAURANT ( k o m i k s )
Transkript prezentace:

Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 7: Im Hotel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Thema: Im Hotel PŘIŘAĎ KE SLOVÍČKŮM JEJICH SPRÁVNÝ PŘEKLAD: 1.die Nachta) dopoledne 2.mitkommenb) noc 3.direktc) snídaně 4.der Vormittag d) jít s kým 5.das Frühstücke) přímo

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.b) 2.d) 3.e) 4.a) 5.c)

Thema: Im Hotel PŘELOŽ: za rohem- em- přinést- rychlý- rušit-

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: za rohem-um die Ecke em-per přinést-bringen rychlý-schnell rušit-stören

Thema: Im Hotel PŘEDLOŽKY SE 4. PÁDEM DURCH -skrz FÜR -pro, za GEGEN -proti OHNE -bez UM -kolem

Thema: Im Hotel DOPLŇ VHODNOU PŘEDLOŽKU A PŘELOŽ: 1. Er dankt mir ………. meine Wir müssen noch ……… die Blumen bitten. 3. Kann ich ein Doppelzimmer ……… eine Nacht bestellen? 4. Wir haben leider nur ein Zimmer ……….. Fenster.

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1. Er dankt mir für meine Wir müssen noch um die Blumen bitten. 3. Kann ich ein Doppelzimmer für eine Nacht bestellen? 4. Wir haben leider nur ein Zimmer ohne das Fenster.

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Děkuje mi za můj . 2.Musíme ještě poprosit o květiny. 3.Mohu si objednat dvoulůžkový pokoj na jednu noc? 4.Máme bohužel jen pokoj bez okna.

Thema: Im Hotel DOPLŇ SPRÁVNÝ ČLEN A PŘELOŽ: 1. Gegen ……… Mutter habe ich nichts. 2. Wir kommen dorthin ohne ………. Hund. 3. Um ……….. Hotel gibt es einen Park. 4. Das Restaurant steht gleich um ………… Ecke.

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1. Gegen die Mutter habe ich nichts. 2. Wir kommen dorthin ohne den Hund. 3. Um das Hotel gibt es einen Park. 4. Das Restaurant steht gleich um die Ecke.

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Proti matce nic nemám. 2.Přijdeme tam bez psa. 3.Kolem hotelu je park. 4.Restaurace stojí hned za rohem.

Thema: Im Hotel PŘELOŽ: skrz parkpro mě pro matkuproti němu proti oknubez vás bez ložnicekolem nich kolem hoteluskrz tebe

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: durch den Parkfür mich für die Muttergegen ihn gegen das Fensterohne euch ohne das Schlafzimmerum sie um das Hoteldurch dich

Thema: Im Hotel VAZBA „ES GIBT“ - Překládá se nejčastěji jako je, existuje. - Zkracuje se na gibt‘s. - Pojí se se 4. pádem. Příklad: Gib‘s hier ein Restaurant? Je tu restaurace?

Thema: Im Hotel PŘELOŽ: 1. Um das Hotel gibt es einen Garten. 2. Wo gibt es hier einen Parkplatzt? 3. Unter dem Fenster gibt es einen schönen Park.

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: 1.Kolem hotelu je zahrada. 2.Kde je tu nějaké parkoviště? 3.Pod oknem je nějaký pěkný park.

Thema: Im Hotel ZÁKLADNÍ ČÍSLOVKY OD 20 A VÝŠE Od 20–99 se tvoří příponou –zig (-βig). 100 – hundert 1000 – tausend 1mil. – eine Million Pozor: Letopočet se překládá ve stovkách. Jednotky jsou před desítkami.

Thema: Im Hotel PŘEKLÁDEJ NAHLAS: = 62 – 22 =

Thema: Im Hotel SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: fünfunddreiβig plus sieben ist zweiundvierzig zweiundsechzig minus zweiundzwanzig ist vierzig neunzehnhundertsechsundneunzig zweitausenddreizehn

Thema: Im Hotel VYMYSLI PODOBNÉ CVIČENÍ A PŘEKLÁDEJ VE DVOJICI:

Thema: Im Hotel Děkuji za pozornost… Zdroj: HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro jazykové školy nově 1. Plzeň: Fraus, ISBN s.