Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.1007 AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.1007 AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2."— Transkript prezentace:

1 www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.1007 AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuEjekce Stupeň a typ vzděláváníStřední vzdělání s maturitou Vzdělávací oblastFyziologie PředmětChov zvířat Tematický okruhChov zvířat Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 3. ročník AnotaceMechanismus spouštění mléka Vybavení, pomůcky- Klíčová slovaEjekce, oxytocin Datum27.11.2013

2 Ejekce Pro správné fyziologické uvolnění mléka je klíčové postupovat v technologii dojení podle přirozených pochodů. Organismus bude optimálně reagovat a produkce bude efektivní.

3 Umytí vemene Voda 40°C

4 Hypofýza Oxytocin Působí 6 – 7 min 10 – 20 vteřin Stoupá tlak v mléčné alveole Otevírá se kruhový svěrač Osušení První odstřiky – vizuální kontrola

5 Stoupá nitrovemení tlak Uvolní se kruhový (strukový) svěrač

6 Podtlak 50,7 kPa Pulsující Tlak Pod. 50,7kPa Atm. Tlak 60 pulsů/min Dojení 6-7 minut

7 Desinfekce Benzitrin

8 Správná dojící technika v probíhá v návaznosti na přirozené fyziologické pochody v těle dojnice. Veškeré pracovní procesy při dojení vyplývají z přirozených procesů, které probíhají při sání telete.

9 Jakákoliv odchylka od správné technologie dojení má za následek vznik nemoci mléčné žlázy a v konečném důsledku se vždy projeví na kvalitě vyprodukovaného mléka. MASTITIDA Mlékárny na základě rozboru mléka odhalí nekvalitu produkce a mohou výrobce sankcionovat.

10 ZDROJE A PRAMENY 1)PAŠKA, Ivan. Živočíšna výroba: Vysokoškolská učebnica pre študentov študij. odborov fytotechnický, mechanizačný a automatizované systémy riadenia poľnohospodárskych vysokých škol. 1. vyd. Bratislava: Príroda, 1991, 401 s. ISBN 80-070-0417-3 2) ROZMAN, Josef. Obecné základy živočišné výroby. 1. vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1981. ISBN 07-076-81. Autor animace : ing. Zdeněk Pilka Autor obrázku: ing. Zdeněk Pilka


Stáhnout ppt "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.1007 AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google