Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze."— Transkript prezentace:

1 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
LÁTKA a TĚLESO Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Těleso je osoba, zvíře, rostlina, nebo věc, které můžeme přisoudit tvar, rozměry a polohu. Tělesa jsou tvořena z látek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Látka: pevná plynná kapalná Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Úkol č. 1: Roztřiď dané látky: pevné kapalné plynné 3. kyslík 2. olej 1. zlato 6. voda 7. papír 5. železo 4. plast 10. stříbro 9. sklo 8. vzduch 11. dřevo 12. olovo 13. limonáda 14. vodík Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Úkol č. 2: Roztřiď dané látky:
voda ve sklenici, sešit, vzduch v míči, oxid uhličitý v bombičce, neon v trubici, gumový míč, plastové pravítko, sirup v lahvi, klíč, čaj v hrnku, olej v PET lahvi, kyslík v bombě plynná pevná kapalná sešit oxid uhličitý v bombičce voda ve sklenici vzduch v míči gumový míč sirup v lahvi neon v trubici plastové pravítko čaj v hrnku klíč olej v PET lahvi kyslík v bombě Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Úkol č. 3: Které látky a tělesa k sobě patří?
mléko v krabici 1. papír 2. džus bombička sešit 3. ocel jehla 4. vzduch pneumatika 5. kyslík 6. sklo kyslíková bomba džus ve sklenici 7. korek 8. oxid uhličitý zátka 9. voda okno 10. mléko kapka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Úkol č. 4: Jaká látka tvoří dané těleso?
hliník sklo plast sklo, plast dřevo, kov papír guma Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
dřevo, tuha guma papír, kov plast nerez, dřevo papír Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí public domain – na str str str Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
str. 4, 5, str Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
str Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze."

Podobné prezentace


Reklamy Google