Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky."— Transkript prezentace:

1 Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Poloha Ukažte na mapě polohu své obce. Ve které části republiky leží? Jaké má vaše obec dopravní spojení s obcemi v okolí a s okolními většími (s krajským či okresními) městy? Vyjmenujte všechny druhy spojení. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody?

3 Obyvatelé Kolik má vaše obec obyvatel? Jak se děti dopravují do školy? Kolik je v obci hřišť? Je to dostačující? Je ve vaší obci lékař a lékárna nebo musí obyvatelé dojíždět jinam? Pokud ano, je dojíždění složité? Je ve vaší obci postaráno o obyvatele důchodového věku? Pokud ano, jak?

4 Plán obce Do plánu obce zakreslete důležité body. Např.: – obecní úřad – policii – lékařskou ordinaci – obchody – lékárnu… Zakreslete i hřiště a zelené plochy.

5 Povrch Víte, kde v obci je nejvyšší a kde nejnižší bod? Jaký je mezi nimi rozdíl? Myslíte, že je to málo a že v obcích většinou bývají rozdíly větší? Nebo naopak? Co můžete vidět z nejvyššího bodu? Do které geomorfologické jednotky povrch vaší obce patří? Zkuste najít odpověď v atlasu.

6 Vodstvo Odkud berete pitnou vodu? Máte v obci řeku či potok? Kde pramení? Kam se vlévá? Jaká je čistota vody v tomto vodním toku? Čím je znečištění způsobeno a díky čemu se voda naopak čistí? Nachází se ve vaší obci nebo v jejím okolí nějaký rybník?

7 Průmysl Nachází se ve vaší obci průmysl? Jsou v něm zaměstnaní i obyvatelé jiných obcí? Jak ovlivňuje průmysl život ve vaší obci?

8 Zemědělství Jaký ráz má zemědělská výroba? Co se převážně pěstuje na polích? Jaká zvířata se zde chovají? Na jakých půdách zemědělci pracují? Jsou všechny plochy využity, nebo se najdou i takové, o které se nikdo nestará?

9 Historie Co víte o historii své obce? Kdy asi vznikla? Jaké jsou doklady o jejím vzniku a o jejím vývoji? Máte v obci nějaké historické památky? Jak je o ně postaráno? Nechátrají? Co o těchto památkách víte? Jsou něčím výjimečné? Znáte nějakou pověst, která by vyprávěla o vaší obci nebo památce v obci?

10 Všechny použité fotografie pocházejí z www.wikipedia.orgwww.wikipedia.org Zpracováno v rozsahu RVP


Stáhnout ppt "Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/01.0070 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google