Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner"— Transkript prezentace:

1 Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
VY_32_INOVACE_ZCR_689 Ročník: 4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví Tematický okruh: Evropa Téma: Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny Benelux Žák v pracovním listu pozná turistické atraktivity Beneluxu dle obrázků, zakreslí významné geografické objekty do slepé mapy a přiřazuje a doplňuje pojmy týkající se Beneluxu a místního CER. K pracovnímu listu náleží řešení. Materiál slouží k výuce zeměpisu cestovního ruchu a může sloužit i jako test či maturitní opakování v semináři cestovního ruchu.

2 A. Zakresli 1. Brusel 2. Antverpy 3. Gent 4. Bruggy 5. Ostende
10 1. Brusel 2. Antverpy 3. Gent 4. Bruggy 5. Ostende 6. Ardeny 7. Amsterdam 8. Haag 9. Utrecht 10. Západofríské ostrovy 11. Lucemburk 1. 7 8 9 5 4 2 3 1 6 11

3 B. Přiřaď pojmy, které k sobě patří
1. Atomium J Expo 1958 2. Brusel D čůrající chlapeček 3. Ardeny E zima 1944/1945 4. Spa F lázně, F1 5. Waterloo C porážka Napoleona 6. Rotterdam B největší nákladní přístav světa 7. Haag I sídlo nizozemské královny 8. Naarden A J. A. Komenský 9. Polder H území vzniklé vysušením moře 10. Antverpy G diamanty

4 3. Doplň Brusel je sídlem EU a NATO. Atomium je zvětšený model molekuly železa. Belgie se člení na Vlámsko a Valonsko. Čůrající chlapeček byl vytvořen v 17. století. V roce 1815 byl u Waterloo poražen Napoleon. Spa jsou světoznámé lázně už od doby starověkého Říma, turisty sem láká i závod F1. Poldery jsou vysušenou a zúrodněnou částí moře. Rotterdam je největším nákladním přístavem světa. Typickými holandskými sýry jsou gouda a eidam, typickou květinou tulipány. Ačkoliv hlavním městem Nizozemska je Amsterdam, královna sídlí v Haagu V Naardenu je pohřben nejslavnější český pedagog a pobělohorský emigrant J. A. Komenský V katedrále v Lucemburku je pohřben slavný český král Jan Lucemburský.

5 4. Pojmenuj turistické atraktivity Atomium
2.

6 Čůrající chlapeček - Brusel
3.

7 Pomník bitvy u Waterloo
4.

8 hrad Vianden (Lucembursko)
5.

9 Použité informační zdroje
1. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 2. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 4. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 5. ANONYMUS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Benelux - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner"

Podobné prezentace


Reklamy Google