Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Deutsch Lernwortschatz Einheit 0 Deutsch mit Max díl 1

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Deutsch Lernwortschatz Einheit 0 Deutsch mit Max díl 1"— Transkript prezentace:

1 Deutsch Lernwortschatz Einheit 0 Deutsch mit Max díl 1
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Stručný popis Nácvik a opakování slovní zásoby podle učebnice
Deutsch mit Max díl 1 Einheit 0 Spuštění prezentace (F5) Modré snímky jsou ozvučeny : první kliknutí – německý výraz, další kliknutí – zvuk, žluté snímky ozvučeny nejsou. Prezentace je optimalizována pro prostředí MS Power Point 2003. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Pozdravy Grüße Dobré ráno! ano Dobrý den! ne Dobrý večer! Ahoj (při setkání)! Na shledanou! Dobrou noc! Ahoj (při rozloučení)! nein ja Autor © Jaroslava Zámostná Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Hallo! Guten Abend! Gute Nacht! Guten Morgen! Guten Tag! Tschüs! Auf Wiedersehen!

4 Dny v týdnu Wochentage pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota neděle Dnes je … Co je zítra? Co bylo včera? der Montag der Dienstag der Mittwoch der Donnerstag der Freitag der Samstag der Sonntag Heute ist … Was ist morgen? Was war gestern? Autor © Jaroslava Zámostná Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Dny v týdnu Wochentage středa pondělí neděle Dnes je … sobota Co je zítra? pátek čtvrtek úterý Co bylo včera? der Mittwoch der Montag der Sonntag Heute ist … der Samstag Was ist morgen? der Freitag der Donnerstag der Dienstag Was war gestern? Autor © Jaroslava Zámostná Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Wochentage Dny v týdnu der Mittwoch der Sonntag der Donnerstag der Samstag der Dienstag Was war gestern? der Freitag Was ist morgen? der Montag Heute ist … středa neděle čtvrtek sobota úterý Co bylo včera? pátek pondělí Co je zítra? Dnes je … Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 modrá zelená který, která
Barvy Farben modrá zelená který, která černá červená oblíbená barva bílá oranžová šedá růžová žlutá blau grün welcher, welche schwarz rot die Lieblingsfarbe weiß orange grau rosa gelb Autor © Jaroslava Zámostná Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 welcher, welche blau schwarz
Farben Barvy rosa weiß grün grau welcher, welche blau schwarz gelb rot orange die Lieblingsfarbe růžová bílá zelená šedá černá který, která modrá žlutá červená oranžová oblíbená barva Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Reálie Srdečně vítáme! hlavní město Alpy Vídeň
Realien Srdečně vítáme! hlavní město Alpy Vídeň Rakousko jezdit na lyžích svátky země (mn. číslo) Německo Baltské moře teď Švýcarsko Herzlich willkommen! die Hauptstadt die Alpen Wien Österreich Ski fahren Feste das Land, Länder (das) Deutschland die Ostsee jetzt die Schweiz Autor © Jaroslava Zámostná Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

10 die Haupstadt Ski fahren Wien die Ostsee
Realien Reálie die Haupstadt Ski fahren Wien die Ostsee die Schweiz die Alpen (das) Deutschland Feste Herzlich willkommen! Österreich jetzt das Land, Länder hlavní město jezdit na lyžích Vídeň Baltské moře Švýcarsko Alpy Německo svátky Srdečně vítáme! Rakousko nyní země (mn. číslo) Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

11 Použité prameny FIŠAROVÁ, Olga; ZBRANKOVÁ, Milena: Němčina A1 Deutsch mit Max - díl 1: Pracovní sešit pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň : Fraus, str. 9 – 10. ISBN Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Deutsch Lernwortschatz Einheit 0 Deutsch mit Max díl 1"

Podobné prezentace


Reklamy Google