Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a: Mgr. Jana Presová Ověřil/a: Mgr. Jana Presová

2 Název výukového materiálu: Vyváříme www stránky Vzdělávací obor: výpočetní technika Tematický okruh: tvorba jednoduché webové stránky Téma: IV. Formátování jednotlivých odstavců a bloků Stručná anotace: Prezentace shrnující zásady při různém formátování jednotlivých odstavců a bloků textu – každý jiný vzhled (pomocí stylů v ).

3 Základní struktura: pokusy s formátováním … nastavení formátů … obsah webové stránky (co se na ní objeví)

4 1. nastavení formátu můžeme přidat do stylu v hlavičce (všechny odstavce budou stejné) 2. my však můžeme nastavit i různé formáty k jednotlivým odstavcům v textu, každý odstavec tak pak může vypadat úplně jinak!!! např.: text upraveného odstavce Formátování odstavce … a

5 v to pak může vypadat takto: První odstavec – text je úplně obyčejný – nezformátovaný. P.S. Pokud není nějaký formát pro odstavce nastaven ve stylu! Druhý odstavec má nastavenou jinou velikost písma a je podtržený. Třetí odstavec má nastavenou jinou barvu písma a jiný typ (font) písma.

6 Formátování části textu - bloky chceme-li zformátovat jen část textu (slovo, jednu větu v odstavci, …), budeme postupovat podobně jako u formátování odstavů, ale použijeme k tomu jiný tag … začátek bloku (části textu) … konec bloku nastavení jiného formátu v odstavci může vypadat takto: Odstavec, ve kterém budou například tyto slova zformátovány jiným způsobem.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2769 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:"

Podobné prezentace


Reklamy Google