Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření."— Transkript prezentace:

1 Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření

2 2 Stavební spoření – obecně (1/4) Je jedním z nejvýhodnějších a nejbezpečnějších finančních produktů. Umožňuje výhodné zhodnocení úspor a je i optimální cestou k financování bydlení. V ČR byl tento produkt zaveden již od roku 1993. Výhody stavebního spoření: Roční výnos z vkladů od 1% až do 3,15%. Státní podpora až 2 000 ročně*. Možnost čerpání překlenovacího úvěru a úvěru. Vklady jsou ze zákona pojištěny až do částky 2,5 milionu CZK (100 000 EUR). * Všichni účastníci stavebního spoření mají podle platného zákona o stavebním spoření nárok na státní podporu 10% z ročně uspořené částky a ročního úroku, maximální však 2 000 CZK.

3 3 Stavební spoření – obecně (2/4) Přehled stavebních spořitelen: Českomoravská stavební spořitelna - Liška Modrá pyramida stavební spořitelna Raiffeisen stavební spořitelna Stavební spořitelna ČS - Buřinka Wüstenrot stavební spořitelna. Stavební spoření se hodí pro každého a v každém věku.

4 4 Stavební spoření – obecně (3/4) Uzavřením smlouvy o stavebním spoření získáváte důležitou jistotu - smluvně garantované úrokové sazby. Spořící úroková kalkulačka je dostupná on-line (např. www.mesec.cz).www.mesec.cz Žádost o uzavření smlouvy obsahuje kromě osobních údajů účastníka také tyto údaje: cílová částka, měsíční úložky.

5 5 Stavební spoření – obecně (4/4) Cílová částka – účastník si výši své cílové částky volí na základě svých přání a možností a na tuto částku uzavře smlouvu. úvěr vlastní úspory úroky +SP* 40% 60% * SP = státní podpora Příklad: Cílová částka: 200 000 CZK Naspořená částka (včetně úroků a SP): 80 000 CZK Možnost čerpat úvěr: 120 000 CZK


Stáhnout ppt "Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Stavební spoření."

Podobné prezentace


Reklamy Google