Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM"— Transkript prezentace:

1 Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM okrouhlikova@upm.cz

2 Seč, 13.9.20062 Co je muzejní knihovna Výkladový slovník Informační věda a knihovnictví: Muzejní knihovna shromažďuje fondy odborné literatury, sbírky psaných a tištěných památek a dokumentů, které jsou výsledkem sběratelské a ochranářské činnosti muzea. Slouží především potřebám muzejních pracovníků

3 Seč, 13.9.20063 Co je veřejná knihovna? 1. Knihovna zřizovaná z veřejných prostředků a přístupná veřejnosti 2. Knihovna poskytující rovný přístup k informačním zdrojům a službám

4 Seč, 13.9.20064 Fondy muzejních knihoven fondy sbírkové regionální literatura literatura odborná

5 Seč, 13.9.20065 Otázky Může veřejnost navštěvovat muzejní knihovnu? Považuje zřizovatel muzejní knihovnu za za knihovnu sloužící také veřejnosti? Považují ostatní „veřejné“ knihovny muzejní knihovny za knihovny veřejné?

6 Seč, 13.9.20066 Co je potřeba udělat, aby se naplnily výchovné a vzdělávací cíle muzeí i knihoven? zlepšit technické i prostorové vybavení muzejních knihoven zpracovávat informační fondy do on -line katalogů a souborných elektronických katalogů spolupracovat při řešení všech problémů s ostatními knihovnami, podílet se na společných projektech veřejných knihoven - konzorcia, virtuální katalogy atd.

7 Děkuji Vám za pozornost Celou prezentací vás provázel detail z výzdoby stropu studovny v Knihovně UPM


Stáhnout ppt "Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM"

Podobné prezentace


Reklamy Google