Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním."— Transkript prezentace:

1 Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Family And daily routines

3 Useful vocabulary Adoption – osvojení Ancestor – předek Best man – ženichův svědek Bride/bridegroom – nevěsta/ženich Bridesmaid – družička Brother-in-law – švagr Descendent - potomek Divorce – rozvod Engagement – zasnoubení Fiancé/fiancée – snoubenec/snoubenka Give birth – porodit Get engaged – zasnoubit se Honeymoon – svatební cesta

4 Useful vocabulary Illegimate – nemanželský Lifestyle – životní styl Newly married couple – novomanželé Old people´s home – domov důchodců Orphan/orphanage – sirotek/sirotčinec Step-family – nevlastní rodina Pregnancy – těhotenství Prenuptial agreement – předmanželská smlouva Proposal – nabídka k sňatku Relative – příbuzný Responsibility – odpovědnost Spouse – manžel/manželka

5 What is a family tree?

6 Who is the most important person for you in your family?

7 Wedding and wedding customs

8 Advantages and disadvantages of having a baby

9 Family in the past and present

10 Love is blind. (English proverb)

11 Complete the sentences: My brother´s son is my My daughter´s husband is my A woman whose husband is dead is a A man who is married to a woman is a A child who has lost both parents is an One of two or more persons born of the same parents is a An unmarried man is a

12 Describe your weekend days

13 Describe your week days

14 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Tato výuková prezentace byla pořízena z finančních prostředků hrazených Evropským sociálním fondem a rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním."

Podobné prezentace


Reklamy Google