Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ 11. 4. 2011, PRUŠÁNKY www.ohkhodonin.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ 11. 4. 2011, PRUŠÁNKY www.ohkhodonin.cz."— Transkript prezentace:

1 KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ 11. 4. 2011, PRUŠÁNKY www.ohkhodonin.cz

2 OHK HODONÍN V ROCE 1999 - konference za účasti ministra MPSV Vladimíra ŠPIDLY - partnerství s Okresním úřadem Hodonín - řešeny téměř stejné problémy jako dnes: - nezaměstnanost - propouštění - odliv „mozků“ - žádná konkrétní východiska do budoucna - pozice OHK Hodonín je velmi slabá a její fungování velmi nejisté - skoro nikdo neměl faktický zájem o spolupráci s OHK Hodonín - a pak se STALO TOTO…

3 www.ohkhodonin.cz PŘEHLED POČTU ČLENŮ OHK HODONÍN

4 www.ohkhodonin.cz PŘEHLED POČTU ZAMĚSTNANCŮ OHK HODONÍN

5 www.ohkhodonin.cz OBRAT OHK HODONÍN ZA POSLEDNÍCH 10 LET

6 www.ohkhodonin.cz AKTIVITY V LETECH 2000 - 2010 - realizováno více než 40 projektů z fondů EU, státního i krajského rozpočtu - z projektů byly poskytnuty přímé dotace členům za více než 8 mil. Kč - ÚSPĚCH: projekt KOOPERACE, dotace na investiční nákup členům; dotace na vzdělávání a refundace mezd z ESF během krize a další - díky vlastním projektům začínáme s projekty i pro členské firmy a obce - v roce 2005 nastartována služba pořádání seminářů - stáváme se partnery drtivé většiny měst a obcí okresu Hodonín - v roce 2001 pořádáme pro Jihomoravský kraj 1. historickou obchodní misi na Slovensko, dnes jsme pro JMK významným a respektovaným partnerem

7 www.ohkhodonin.cz SOUČASNOST - OHK Hodonín je v „TOP 10“ dle počtu členů v rámci celé HK ČR - 2 špičkově vybavená centra v Kyjově a Hodoníně (učebny, zasedačky, …) - 3 kanceláře InMP a CzechPoint (Hodonín, Kyjov a Veselí nad Moravou) - ročně obsloužíme více než 500 firem - pravidelná komunikace s více než 20 médii - vytvořeny osobní a institucionální vazby ve 13 státech Evropy - úřad disponuje 6 profesionálními zaměstnanci - realizace 7 projektů v celkovém objemu více než 44 mil. Kč!

8 www.ohkhodonin.cz JAK JSME TOHO DOSÁHLI? - pomoc jsme hledali sami u sebe a mezi sebou – SPOLUPRACOVALI JSME - nevymlouvali jsme se na někoho druhého, okolnosti atp. - poctivě, trpělivě a tvrdě jsme pracovali a šli si za svým CÍLEM - našli jsme šikovné lidi pro práci na úřadě OHK i mezi členy samotnými - využívali jsme každé příležitosti a snažili se být na ně také připraveni - na každém neúspěchu jsme hledali především pozitiva a ponaučení - vytvářeli jsme si dobré vztahy, vazby a kontakty - PŘÁLI JSME ÚSPĚCH VŠEM OKOLO A NEZÁVIDĚLI NIKOMU!

9 www.ohkhodonin.cz INSPIRACE!? ANO, CHCEME, ABY NÁŠ PŘÍBĚH INSPIROVAL I OSTATNÍ V REGIONU. ZEJMÉNA TY, KTEŘÍ ZA NĚJ NESOU ZODPOVĚDNOST – PODNIKATELE, STAROSTY, UČITELE, ÚŘEDNÍKY, ALE I ZAMĚSTNANCE, PROSTĚ VŠECHNY, KTEŘÍ V NĚM ŽIJÍ!

10 www.ohkhodonin.cz DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Bc. Luděk ŠEBESTA předseda představenstva


Stáhnout ppt "KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ 11. 4. 2011, PRUŠÁNKY www.ohkhodonin.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google