Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 13. 11. 2013 Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _07_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 13. 11. 2013 Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _07_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:"— Transkript prezentace:

1 Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _07_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání Vzdělávací obor: Literatura Tematický okruh: Česká próza a divadlo mezi dvěma válkami Téma: Letopočty Metodický list/anotace: Zopakování důležitých letopočtů za použití interaktivní tabule

2

3 1. První světová válka začala: a) b) c) d)

4 2. První světová válka skončila: a) b) c) d)

5 3. Vznik Československa: a) b) c) d)

6 4. Hitlerova národně-sociální strana se v Německu dostala k moci: a) 1922 b) 1923 c) 1932 d) 1933

7 5. Mnichovská konference se konala: a) 29. – 30. září 1936 b) 29. – 30. září 1937 c) 29. – 30. září 1938 d) 29. – 30. září 1939

8 6. Obsazení Čech a Moravy německými vojsky: a) b) c) d)

9 7. Protektorát Čechy a Morava byl vyhlášen: a) b) c) d)

10 8. Kapitulace Německa a konec 2. světové války v Evropě: a) 8. května 1945 b) 8. května 1946 c) 9. května 1944 d) 9. května 1945

11 9. Kapitulace Japonska: a) b) c) d)

12 10. Atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha byl v roce: a) 1940 b) 1941 c) 1942 d) 1943

13 11. Pražské povstání začalo a skončilo: a) – b) – c) – d) –

14 12. KSČ převzala moc v zemi: a) b) c) d)

15 1 C 7 D 2 B 8 A 3 B 9 B 4 D 10 C 5 C 11 D 6 B 12 B

16 Zdroj klipartů: MS Office, Verze :


Stáhnout ppt "Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 13. 11. 2013 Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _07_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:"

Podobné prezentace


Reklamy Google