Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT-2-1-12 ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT-2-1-12 ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:"— Transkript prezentace:

1

2 ICT-2-1-12 ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace: Prezentace obsahuje výklad – vyjmenovaná slova po V. Součástí prezentace je pracovní list, do kterého žáci napíší zjištěné informace o Vyze velké a Výrečku malém. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: píše správně i/y po obojetných souhláskách Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: vyjmenovaná slova, příbuzná slova, význam slov, informace Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinovaná/výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň - druhé období Typická věková skupina 10-11 let Celková velikost – 132 kB – soubor pptx

3 V – vy, vysoký, výt, výskat, zvykat, žvýkat, vydra, výr, povyk, výheň a slova s předponou vy-, vý-

4 Dávej pozor na význam slov y / i výt (zvuk) X vít (věnečky) výskat (křičet) X vískat (ve vlasech) výr (sova) X vír (vodní) výška (vysoký) X vížka (věžička) výří (oči) X víří (se prach) vyla (fena na měsíc) X vila (dům) X víla (pohádková)

5 Dávej pozor na význam slov y / i vysel (sel obilí) X visel (obraz) vydal (dal) X vídal (očima) zvyklá (zvyk) X zviklá (viklá) výš (vysoký) X víš (vědět, znát) výborný, výtečný (výtka), výběr, výroba Poznáš zvíře na obrázku … ……………………..

6 Vyhledej pomocí internetu informace o Vyze velké. Na pracovní list napiš informace, které jsou pro tebe nové. To co už víš, nepiš. Doplň ilustrací Vyza velká …………………………………………………………………. …………………………………………………………………….……………… …………..………………………………………..……………………………… ………..………………………………………..…………………………………

7 Vyhledej pomocí internetu informace o Výrečku malém. Na pracovní list napiš informace, které jsou pro tebe nové. To co už víš, nepiš. Doplň ilustrací Výreček malý …………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………….

8 Použité obrázky štítek – BLMPSVZ – autor vlastní Vydra říční … http://cs.wikipedia.org/wiki/Vydra_%C5%99%C3%A D%C4%8Dn%C3%AD http://cs.wikipedia.org/wiki/Vydra_%C5%99%C3%A D%C4%8Dn%C3%AD Víla Amálka … http://www.i- creative.cz/2009/04/14/omalovanky-vila-amalka/http://www.i- creative.cz/2009/04/14/omalovanky-vila-amalka/


Stáhnout ppt "ICT-2-1-12 ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:"

Podobné prezentace


Reklamy Google