Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký."— Transkript prezentace:

1 Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A

2  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký kosmický program a všeobecný výzkum, zejména v oblasti letectví  Prozatím největší úspěch bylo přistání člověka na Měsíci.

3  Je pojízdná laboratoř americké NASA určená pro průzkum povrchu Marsu  měří 2,7m a váží 900kg, to zhruba odpovídá automobilu Mini Cooper.  Laboratoř je schopna urazit na povrchu Marsu asi 30 metrů za hodinu.  Vozítko má zjistit zda na Marsu jsou nebo někdy byly podmínky pro vznik života a analyzovat atmosféru Marsu.

4  Bylo jedním ze dvou vozítek mise Mars Exploration Rover americké NASA.  Spirit přistál na Marsu 4. ledna 2004. Na povrchu fungoval až do roku 2010, kdy 22. března vyslal poslední zprávu.  Spirit poslal první barevný obrázek Marsu vytvořený panoramatickou kamerou.

5  Opportunity je druhou ze dvojice planetárních sond americké agentury NASA.  Start se uskutečnil 8. července 2003  Přistávací modul dopadl na povrch Marsu 25. ledna 2004.  Hlavním cílem vozítka bylo vyhledávat a charakterizovat horniny a půdu.

6


Stáhnout ppt "Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký."

Podobné prezentace


Reklamy Google