Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY Název školy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY Název školy"— Transkript prezentace:

1 ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY www.zlinskedumy.cz Název školy
Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Lubor Černobila Název šablony III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu VY_32_INOVACE_CER0708 Stupeň a typ vzdělání Střední odborné vzdělávání Vzdělávací obor Technologie kovů Tematický okruh Rozbrušování - brusky Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák střední školy, 15 – 18 let Anotace Druhy rozbrušovacích brusek podle určení a velikosti rozbrušovacích kotoučů. Klíčová slova Ruční elektrické nářadí, ruční rozbrušovací bruska, úhlová bruska, stolní rozbrušovací pila, dělicí pila, průměr kotouče Datum

2 Rozbrušovací brusky mohou být:
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Rozbrušovací brusky mohou být: a) Elektrické ruční b) Stolní rozbrušovací pily – tzv. úhlové brusky tzv. dělící pily Foto: Foto:

3 Elektrické ruční – tzv. úhlové brusky:
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Elektrické ruční – tzv. úhlové brusky: - Jedná se o ruční elektrické nářadí. - Úhlové brusky jsou určeny k: řezání – dělení materiálu rozbrušováním - broušení – např. svarů, sražení hran a pod. Foto:

4 Elektrické ruční – tzv. úhlové brusky,
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Elektrické ruční – tzv. úhlové brusky, Úhlové brusky dělíme podle velikosti rozbrušovacího kotouče, který do ní upínáme - Jedná se o brusky pro průměry kotoučů : mm mm mm - 180 mm mm Foto:

5 Stolní rozbrušovací pily (či dělící pily):
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Stolní rozbrušovací pily (či dělící pily): - Mají kotouče o průměrech 250 mm, 300 mm, 355 mm a případně více. - Používají se k dělení tyčových materiálů. Foto: Foto:

6 a) Stolní rozbrušovací pila Elektrická ruční bruska c) Úhlová bruska
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Která z odpovědí je správná? (může být více správných odpovědí) Na obrázku je : a) Stolní rozbrušovací pila Elektrická ruční bruska c) Úhlová bruska Foto:

7 a) Stolní rozbrušovací pila Elektrická ruční bruska c) Úhlová bruska
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Která z odpovědí je správná? Na obrázku je : a) Stolní rozbrušovací pila Elektrická ruční bruska c) Úhlová bruska Foto:

8 Úhlová bruska je určena k:
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Která z odpovědí je správná? (může být více správných odpovědí) Úhlová bruska je určena k: a) řezání – dělení materiálu rozbrušováním broušení – např. svarů, sražení hran a pod. Foto:

9 Úhlová bruska je určena k:
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Která z odpovědí je správná? Úhlová bruska je určena k: a) řezání – dělení tyčového materiálu rozbrušováním broušení – např. svarů, sražení hran a pod. Foto:

10 Úhlové brusky mohou být, podle průměru kotouče, velikostí:
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Která z odpovědí je správná? Úhlové brusky mohou být, podle průměru kotouče, velikostí: a) 115mm, 125mm, 150mm, 180mm, 230mm 120mm, 130mm, 140mm, 180mm, 200mm 250 mm, 300 mm, 355 mm a případně více Foto:

11 Stolní rozbrušovací pily mohou mít kotouče velikostí:
Rozbrušování Druhy rozbrušovacích brusek Která z odpovědí je správná? Stolní rozbrušovací pily mohou mít kotouče velikostí: a) 115mm, 125mm, 150mm, 180mm, 230mm 250 mm, 300 mm, 355 mm a případně méně než 230 mm 250 mm, 300 mm, 355 mm a případně více Foto:

12 Střední odborná škola Luhačovice
Díky za Vaši pozornost! Lubor Černobila Střední odborná škola Luhačovice


Stáhnout ppt "ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY Název školy"

Podobné prezentace


Reklamy Google