Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost."— Transkript prezentace:

1 Marie Cejnková 5.A

2 Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost Sídlo: Redmond, ve státě Washington Současný ředitel: Steve Ballmer Počet zaměstnanců: 127 104 (červen 2014)

3 Vznik Bill a Paul byli dlouholetí přátelé s velkou zálibou v programování. V sedmdesátých létech začali vyhledávat příležitost k založení úspěšného podniku,kde by využili své dovednosti. Jejich kariéra začala naprogramováním interpreteru pro společnost MITS,který sklidil obrovský úspěch.

4 Vývoj 1980 - na trh operačních systémů vstoupil Microsoft s vlastní verzí Unixu nazvanou Xenix, ale až později systém DOS dostal společnost do čela softwarového trhu 1983 - Paul Allen odchází od společnosti kvůli nálezu Hodkingovy nemoci 1990 - na trh je uveden kancelářský balíček programů, Microsoft Office; v květnu spuštěno rozhraní Windows 3.0, Office i Windows totálně ovládají trh

5 1995 - rozšiřování působení svých produktů i do oblastí sítí a internetu; v srpnu vydání Windows 95 a novým uživatelským rozhraním a nabídkou Start 2000 - Bill Gates se vzdává funkce ředitele, předává ji Stevu Ballmerovi a sám se stává hlavním softwarovým architektem 2001 - vydala společnost operační systém Windows XP a později téhož roku také herní konzoli Xbox, čímž vstoupila na nový trh 2007 - vydání operačního systému Windows Vista s novými funkcemi a vydání Microsoft Office 2007

6 2011 - Microsoft zakoupil za 8,5 miliardy dolarů společnost Skype Communications 2013 - Microsoft kupuje telefonní divizi Nokia (za 7 miliard dolarů) 2014 - odkoupení společnosti Mojang (vývoj a divize hry Minecraft, za 2,5 miliardy dolarů)

7 Finance Microsoft patří mezi nejstabilnější a nejspolehlivější společnosti na světě Majetek je odhadován na 41 miliard dolarů a jeho nekryté dluhy pouze na 8,5 miliard dolarů Obrat společnosti je k roku 2010 62,5 miliard dolarů

8 Děkuji za pozornost :) Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Microsoft http://www.microsoft.com/cs-cz/default.aspx


Stáhnout ppt "Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google