Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány."— Transkript prezentace:

1

2 Rozmanitost přírody Oceány

3 Šablona : ICT2-2-33 PŘ RP - Oceány
Anotace: seznámení s pojmem oceán, s nejběžnějšími druhy přírodnin Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: objevuje a zjišťuje propojenost prvků živé a neživé přírody, princip rovnováhy přírody, zkoumá základní společenstva ve vybraných lokalitách regionů, zdůvodní podstatné vzájemné vztahy mezi organismy a nachází shody a rozdíly v přizpůsobení organismů prostředí Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova : ocán, řasy, koráli, sardinka, sleď, Druh učebního materiálu :prezentace ppt Druh interaktivity: Aktivita, výklad Cílová skupina : Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň 2. období Typická věková skupina 9-11 let Celková velikost – 665 kB -soubor ppt.

4 Oceány Jsou místa, kde před miliardami let vznikl život.
Dodnes jsou domovem ryb, chobotnic, tuleňů, žraloků, velryb, medúz, a dalších živočichů zde se můžeš podívat na video (15min)

5 Koráli Významnými živočichy teplých oceánů jsou koráli, kteří vytvářejí útesy i celé korálové ostrovy. Jsou to drobní živočichové – polypi s tvrdým vápenatým obalem kolem těla. Po uhynulých polypech zůstávají jen vápenité schránky, které spolu se schránkami jiných živočichů a vápenatých řas tvoří pevné korálové útesy. Velký bariérový útes – největší korálový útes světa (Austrálie)

6 Sleď obecný Sardinky kalifornské Drobné ryby (sleď, sardinka) jsou potravou pro větší mořské živočichy, např pro tuleně. Sledě a sardinky pro jejich chutné maso lidé velmi intenzivně loví

7 Řasy Z rostlin si připomeňme mořské řasy, které jsou potravou některých živočichů, ale jsou především nejvydatnějším zdrojem kyslíku na Zemi.

8 Zdroje obrázku: [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Text: KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro pátý ročník. Vyd. 1. Všeň: Alter, 1997, 63 s. ISBN Zdroje videa: You Tube:


Stáhnout ppt "Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány."

Podobné prezentace


Reklamy Google