Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od."— Transkript prezentace:

1

2

3 h e l e n a s a m o h e l o v á

4

5 narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od roku 1967 se zaměřila na tvarování váz, objektů, interiérových plastik a spolupráci s architekty. V jejím rámci vytvořila např. keramickou stěnu a design pro druhý vestibul stanice metra Můstek a tvarovky pro obklad stěn dalších stanic, keramické stěny a reliéfy do restaurace obchodního domu Kotva a Paláce kultury v Praze, stěnu pro Městské divadlo Beer Sheva v Izraeli a další. Zúčastnila se řady výstav, doma i v zahraničí, keramických sympozií a uměleckých soutěží (1. cena za keramický obklad, Qualdo Tadino, Itálie, 1969). Je členka mezinárodní akademie keramiky A.I.C. Žije a tvoří v Praze

6 T Ř I V Á Z Y jemně ostřená šamotová hlína T Ř I D Ó Z Y jemně ostřená šamotová hlína

7 F I G U R A S K O C O U R E M šamotová hlína

8 O R N I T O L O G červenice + šamot, matná glazura

9 P S O U N P R É R I O V Ý červenice + šamot, matná glazura

10

11 P S O U N I červenice + šamot, matná glazura

12 P S O U N červenice + šamot, matná glazura

13 P S O U N - D Ó Z A červenice + šamot, matná glazura

14 D Ó Z A červenice + šamot, matná glazura

15 R E L I É F šamot

16

17 dagrpet@seznam.cz 2 0 0 7 vyrobila d a g m a r p e t r á š k o v á fotografie z archivu autorky

18


Stáhnout ppt "h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od."

Podobné prezentace


Reklamy Google